Τάρτα φράουλας με ντακουάζ αμυγδάλου

olivemagazine.gr  19 May, 2024 ΑΡΘΡΑ
Τάρτα φράουλας με ντακουάζ αμυγδάλου

Υλικά

Για 10 τεμάχια

Για την ντακουάζ αμυγδάλου

Για την κρέμα πατισερί

Για τη διακόσμηση

90 γρ. άχνη ζάχαρη
75 γρ. πούδρα αμυγδάλου
20 γρ. αλεύρι μαλακό
90 γρ. ασπράδια αυγού
90 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
300 ml γάλα φρέσκο πλήρες
1 στικ βανίλιας
125 γρ. ζάχαρη
180 γρ. αυγά
25 γρ. αλεύρι μαλακό
25 γρ. κορν φλάουρ
50 γρ. βούτυρο 82% κρύο
Φράουλες σε φέτες
Άχνη ζάχαρη

Οι φράουλες είναι στην καλύτερη περίοδό τους την άνοιξη και γι’ αυτό σας προτείνουμε μια γλυκιά τάρτα με ντακουάζ αμυγδάλου.

Διαδικασία
Βήμα 1

Ντακουάζ: Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά σε μια μπασίνα. Στο μίξερ χτυπάμε σε μαρέγκα τα ασπράδια αυγού με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα στερεά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Μεταφέρουμε το μείγμα σε κορνέ με μεγάλη μύτη και σχηματίζουμε μικρούς δίσκους σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 10΄.

Βήμα 2

Κρέμα: Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη βανίλια και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά, χωρίς να ανακατέψουμε, μέχρι να φτάσει στους 60°C (δηλαδή να είναι αρκετά ζεστό, αλλά να μη φτάσει σε σημείο βρασμού).
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε και ανακατεύουμε τα αυγά, το αλεύρι και το κορν φλάουρ με αυγοδάρτη να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το μισό μείγμα από το κατσαρολάκι στο μπολ σε λεπτή ροή σαν κορδόνι και χτυπάμε ζωηρά και διαρκώς.

Βήμα 3

Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ πίσω στην κατσαρόλα και βράζουμε την κρέμα, ανακατεύοντας με αυγοδάρτη, σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία, μέχρι να σφίξει. Αποσύρουμε την κρέμα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να έχουμε μια λεία, γυαλιστερή κρέμα πατισερί.

Βήμα 4

Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ρηχό σκεύος και καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας με μεμβράνη, φροντίζοντας να εφάπτεται στην κρέμα. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος προτού την τοποθετήσουμε στο ψυγείο. Σε μια πιατέλα βάζουμε τις ντακουάζ, από πάνω μοιράζουμε την κρέμα και τις φράουλες και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Βήμα 5

Συνταγή: Θανάσης Τσαγκλιώτης/ La Maison- Styling: Τζαννής Σιφναίος- Φωτογραφία: STUDIO LM

 

olivemagazine.gr  19 May, 2024 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα