Ταμειακά αποθέματα και λήψη δανείου «επί τάπητος» στο Δ.Σ. Φαιστού.

mesaralive.gr  28 April, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Ταμειακά αποθέματα και λήψη δανείου «επί τάπητος» στο Δ.Σ. Φαιστού.

φωτογραφίες: mesaralive.gr

Στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης βρίσκεται πλέον το νομοθετικό πλαίσιο με την τροπολογία που θα δώσει το «πράσινο» φως για την λήψη δανείου στο Δήμο Φαιστού προκειμένου να μπορέσει να ισοσκελίσει Προϋπολογισμό και να αρχίσει να λειτουργεί.

Αυτό ανέφερε ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γιώργος Αρμουτάκης ενημερώνοντας τους Δημοτικούς Συμβούλους στη συνεδρίαση του ΔΣ Φαιστού που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Απριλίου το βράδυ.

Ο κ. Αρμουτάκης εξήγησε ότι αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα το θέμα να έρθει στη Βουλή προς ψήφιση και στη συνέχεια το Δημοτικό Συμβούλιο θα κληθεί να αποφασίσει αν θα πάρει δάνειο από το Παρακαταθηκών και Δανείων, ή από κάποια ιδιωτική τράπεζα.

«Αναλόγως τους όρους και το συμφέρον του Δήμου θα κληθούμε να αποφασίσουμε για το δάνειο» είπε ο Δήμαρχος επισημαίνοντας ότι η δανειοληπτική ικανότητα του Δήμου Φαιστού, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο ίδιος από το Παρακαταθηκών και Δανείων, είναι 3.300.000 ευρώ, ωστόσο ο Δήμος Φαιστού θα ζητήσει δάνειο 1.750.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι όπως αναφέρθηκε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον κ. Αρμουτάκη, θα πρέπει πρώτα να βγει ΦΕΚ για το θέμα του δανείου και στη συνέχεια θα μπορεί ο Δήμος να εγγράψει το ποσό των 1.750.000 ευρώ στον Προϋπολογισμό ώστε να ισοσκελίσει.

Η μη ισοσκέλιση πάντως του Προϋπολογισμού, υπενθυμίζεται ότι δημιουργεί τεράστια προβλήματα στον μεσαρίτικο Δήμο που ουσιαστικά υπολειτουργεί, με τους καπνούς από τα σκουπίδια να σκεπάζουν τον κάμπο, τις προμήθειες να γίνονται μετ΄ εμποδίων και τις δημοπρασίες να έχουν κολλήσει.

Ενημέρωση για την μεταφορά των ταμειακών αποθεμάτων των Δήμων

Στην συνεδρίαση του ΔΣ Φαιστού, υπήρξε επίσης ενημέρωση για το θέμα της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και την μεταφορά των ταμειακών αποθεμάτων των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο Δήμαρχος Φαιστού ενημέρωσε τους δημοτικούς συμβούλους ότι «από τους Δήμους που έχουν καταθέσει τα χρήματά τους σε συνεταιριστικές τράπεζες δεν θα πειράξουν τα χρήματα», σημειώνοντας ότι επικοινώνησε με το Υπουργείο Εσωτερικών και τον διαβεβαίωσαν γι΄ αυτό.

Τόνισε ωστόσο ότι θα πρέπει ο Δήμος να εναρμονιστεί με την ΚΕΔΕ και την ΠΕΔ. Μάλιστα ενημέρωσε ότι ήδη υπάρχει απόφαση της ΚΕΔΕ για το θέμα την οποία και διάβασε, καθώς επίσης και ότι αύριο το μεσημέρι συνεδριάζει η ΠΕΔ.

Μετά από τοποθετήσεις πολλών δημοτικών συμβούλων και διαλογική συζήτηση, αποφασίστηκε να υιοθετηθεί από το Δήμο Φαιστού το τελευταίο κείμενο της ΚΕΔΕ που συντάχθηκε μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, να αναμένει ο Δήμος Φαιστού και την απόφαση της ΠΕΔ και στη συνέχεια να διαμορφώσει ένα κείμενο εναρμονισμένο με τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων.

Εξάλλου αναμένεται και το Συνέδριο της ΚΕΔΕ στις 7 Μάιου στην Χαλκιδική.

Να σημειωθεί ότι σε αυτή την απόφαση διαφώνησε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Φασομυτάκης ο οποίος επέμεινε στην αρχική του τοποθέτηση «να μη δώσουμε ούτε ένα σεντς, γιατί αν γίνει αυτό δε θα μπορούμε να λειτουργήσουμε».

 

mesaralive.gr  28 April, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα