Ταλιατέλες με μανιτάρια και κατσικίσιο τυρί
15' παρασκευή
Σύνολο: 15'
Υλικά
Μερίδες: 2
200 γρ. ταλιατέλες
100 ml από το νερό όπου βράσαμε τις ταλιατέλες
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
250 γρ. μανιτάρια λευκά, σε λεπτές φέτες
1 κουτ. σούπας καρυδόψιχα, χοντροσπασμένη
2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
100 γρ. μαλακό κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε τις ταλιατέλες με μανιτάρια και κατσικίσιο τυρί ξεκινάμε βράζοντας τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τις στραγγίζουμε αλλά κρατάμε λίγο από το νερό γιατί θα το χρειαστούμε αργότερα.
Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τη καρυδόψιχα και το μαϊντανό.
Ρίχνουμε το νερό που είχαμε κρατήσει στην άκρη και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κατσικίσιο τυρί και σερβίρουμε.
Δείτε επίσης
- Oι πληρωμές της εβδομάδας
- Kαιρός: “Λευκά Χριστούγεννα” προ των πυλών
- Χειμερινές εκπτώσεις: Πότε κάνουν πρεμιέρα και πόσο θα διαρκέσουν
- Τροχαία ατυχήματα: Μια κορυφή για την Κρήτη που...προβληματίζει
- Λέκκας για τον μεγάλο σεισμό στην Κρήτη: «Δεν είναι κάτι που μας προβληματίζει»
Σχετικά άρθρα
- Εσείς τι θα μαγειρέψετε στα εορταστικά τραπέζια αυτών των ημερών;
- Τα πουλερικά των Χριστουγέννων: 4 γιορτινές συνταγές από τον Χριστόφορο Πέσκια
- 20 συνταγές με τις πατάτες πρωταγωνιστές και όχι σε δεύτερο ρόλο
- Μελομακάρονα: Oι 18 καλύτερες συνταγές μας για το παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων
- Λαχανοντολμάδες με ολίγη πανσέτα, πάπρικα και μαραθόσπορο