Ταξίδι γεμάτο γνώση στην Ισπανία για το ΕΠΑΛ Μοιρών

  26 November, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Ταξίδι γεμάτο γνώση στην Ισπανία για το ΕΠΑΛ Μοιρών

Την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017 επέστρεψε από την Βαρκελώνη της Ισπανίας η παιδαγωγική ομάδα του 1ου ΕΠΑΛ Μοιρών, η οποία στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ υλοποίησε το εγκεκριμένο σχέδιο κινητικότητας, με τίτλο «Εφαρμογή αντιρρυπαντικής τεχνολογίας σε συμβατικούς κινητήρες και τεχνολογίες Ηλεκτρικών Οχημάτων προς εκπλήρωση στόχων της ΕΕ για μείωση ρύπων.» και ευρωπαϊκό κωδικό έγκρισης: 2017-1-EL01-KA102-035776

Φορέας υποδοχής για το σχέδιο κινητικότητας, το οποίο  είχε διάρκεια 16 ημέρες,  ήταν το CREVE / Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (http://vehicleelectric.rieradecaldes.com/). Ενδιάμεσος φορέας, ο  οποίος σε συνεργασία  με το ΕΠΑ.Λ. ανέλαβε την οργάνωση και τον  συντονισμό του σχεδίου ήταν ο  οργανισμός εκπαιδευτικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων κινητικότητας MOVEU  (http://www.moveu.es/).

Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με Εθνική Μονάδα Συντονισμού για την Ελλάδα το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.).

Η Παιδαγωγική Ομάδα αποτελείτο από τους μαθητές των τομέων Μηχανολογίας και Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού: Αγγελιδάκης Ματθαίος, Βαφάκης Γεώργιος, Δασκαλάκης Μιχαήλ, Δουλγεράκης Ζαχαρίας, Μακαρουνάκης Μιχαήλ,  Μακρυδάκης Απόστολος,  Μαράκης Εμμανουήλ, Μιχελινάκης Νικόλαος, Μπιμπάκης Ιωάννης, Ξαγοραράκης Δημήτριος, Ορφανουδάκης Εμμανουήλ, Πρωτογεράκης Ιωάννης, Σηφάκης Ιωάννης, Ταβερναράκης Τίτος, Τζαγκαράκης Μάριος και τους συνοδούς καθηγητές: κο. Καδιανάκη Λάμπρο, ο οποίος διατελεί υπεύθυνος επικοινωνίας -  συντονιστής των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και τον κο. Τζογανάκη Κωνσταντίνο .

Το πρόγραμμα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων περιλάμβανε, θεωρητική κατάρτιση σεμιναριακού τύπου, workshops, διαλέξεις και επισκέψεις μελέτης σε επιλεγμένα ινστιτούτα, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, οργανισμούς και εταιρείες. Οι μαθητές πέρα από το εκπαιδευτικό μέρος  της δράσης, ήρθαν σε επαφή με την κουλτούρα και τον πολιτισμό της Βαρκελώνης αλλά και της ευρύτερης περιοχής  της Καταλονίας και ανέπτυξαν κοινωνικές και γλωσσικές δεξιότητες.

Η παιδαγωγική ομάδα επέστρεψε γεμάτη από εμπειρίες και γνώσεις σημαντικές ως προς την ειδικότητα του τεχνικού συμβατικών αλλά και ηλεκτρικών οχημάτων, εφοδιάζοντας τους με το απαραίτητο υπόβαθρο για τη μετέπειτα εκπαιδευτική και επαγγελματικής τους πορεία, αποτελέσματα που θα παρουσιαστούν στην τοπική κοινωνία σε ημερίδα διάχυσης.

Στα πλαίσια του σχεδίου αυτού το σχολείο, θα υλοποιήσει και μια δεύτερη ροή κινητικότητας τον ερχόμενο Απρίλιο στο Βερολίνο, στην οποία  θα συμμετέχουν 10 καθηγητές. Το αντικείμενο της ροής αφορά στην διδακτική προσέγγιση του θέματος της αντιρρυπαντικής τεχνολογίας σε συμβατικούς κινητήρες και την χρήση ηλεκτρικών κινητήρων σε οχήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1ο ΕΠΑ.Λ. Μοιρών για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συμμετέχει σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+/KA1 αφού το Νοέμβριο του 2016 υλοποίησε με επιτυχία ένα ακόμα εγκεκριμένο πρόγραμμα Erasmus+/KA1, Τομέας Επεγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης με τίτλο ¨Καινοτόμοι μέθοδοι μεταποίησης-τυποποίησης-προώθησης γεωργικών προϊόντων, στα πλαίσια των νέων τάσεων της αγοράς¨ (κωδικός προγράμματος: 2016-1-EL01-KA102-023126).

 

  26 November, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα