Τα κάναμε …φρουτοσαλάτα - Τέσσερις συνταγές με καλοκαιρινά φρούτα
Είναι η πιο απολαυστικά υγιεινή ιδέα να ανακατέψεις σε ένα μπολ όλη τη δύναμη και το χρώμα του καλοκαιριού. Οι φρουτοσαλάτες είναι τέλειες για πρωινό ή απογευματινό γλυκό σνακ.
Οι φρουτοσαλάτες μετατρέπονται εύκολα σε ελαφρύ γλύκισμα, αν τις συνοδέψετε με κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί, με φρέσκο τυρί-κρέμα ή γιαούρτι χτυπημένο με λίγη άχνη ή με παγωτό.
Aσφάλεια αυτοκινήτου από 5€/μήνα!σύγκριση ανάμεσα σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες
Δώστε στις φρουτοσαλάτες-γλύκισμα άρωμα, ένταση και γεύση με λίγο φρεσκοκομμένο δυόσμο, αλλά και καταπερίπτωση με ένα απλό, ελαφρύ σιρόπι νερού-ζάχαρης όπου μπορείτε να προσθέσετε ένα σφηνάκι από ταιριαστό λικέρ ή ψιλοκομμένο φρούτο.
Συνταγή για φρουτοσαλάτα με παγωτό βανίλια
Υλικά: 2 φλιτζάνια παγωτό βανίλια ή 4 μπάλες, 3 φλιτζάνια ανάμεικτα φρέσκα φρούτα κομμένα σε φέτες (φράουλες, μπανάνες, ροδάκινο, μύρτιλα, ανανάς), 1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα φράουλα
Εκτέλεση: Ανακατεύετε τα φρούτα με τη μαρμελάδα. Τα μοιράζετε σε 4 ποτήρια ή σε 4 μπολ εναλλάξ με το παγωτό και σερβίρετε.
Συνταγή για φρουτοσαλάτα με καρπούζι και ανανά αρωματισμένο με ζάχαρη δυόσμου και μοσχολέμονο
Υλικά: 1 ανανάς φρέσκος, 1 μικρό καρπούζι, 100 γρ. ζάχαρη καστανή, 20 γρ. φρέσκο δυόσμο, ο χυμός από 1 μοσχολέμονο (λάιμ)
Εκτέλεση: Αφαιρείτε τη φλούδα και τους σπόρους από το καρπούζι και το κόβετε σε τριγωνικές φέτες λεπτές. Καθαρίζετε τον ανανά και τον κόβετε σε κυβάκια. Χτυπάτε σε γουδί την καστανή ζάχαρη με τα φύλλα δυόσμου μέχρι να λιώσουν. Ανακατεύετε τους κύβους του ανανά με τη ζάχαρη μέντας και το χυμό του λάιμ. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο να παγώσει και να μαριναριστεί 30΄. Τοποθετείτε σε πιατέλα τις φέτες του καρπουζιού, τις καλύπτετε στο κέντρο με τα μαριναρισμένα κυβάκια του ανανά και σερβίρετε.
Συνταγή για φρουτοσαλάτα με εσπεριδοειδή
Υλικά: 4 εσπεριδοειδή της αρεσκείας σας ή ανάλογα με την εποχή (πορτοκάλια, σαγκουίνι, γκρέιπ φρουτ, μανταρίνια), 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και 3 κουταλιές της σούπας χυμός πορτοκαλιού, 2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι, 2 κουταλιές της σούπας μέλι, λίγο ξύσμα λεμονιού ή λάιμ
Εκτέλεση: Καθαρίζετε τη φλούδα και αφαιρείτε τις διαφανείς μεμβράνες από τα εσπεριδοειδή. Τα κόβετε σε φέτες. Αναμειγνύετε σε μπολ το μέλι, τη μαρμελάδα πορτοκάλι, το χυμό πορτοκαλιού και το χυμό λεμονιού. Μοιράζετε τα φρούτα σε ατομικά μπολ και περιχύνετε με το μείγμα του μελιού. Σερβίρετε με γιαούρτι στραγγιστό ή κρέμα γάλακτος χτυπημένη, αφού πασπαλίσετε με λίγο ξύσμα λεμονιού.
Συμβουλή: Δώστε πιο εξωτική γεύση στη φρουτοσαλάτα προσθέτοντας φρέσκο ανανά και μάνγο σε κομματάκια.
Συνταγή για μεθυσμένη φρουτοσαλάτα-γλύκισμα με σταφύλια και ρούμι
Υλικά: 800 γρ. ρώγες σταφυλιού χωρίς κουκούτσι, 12 ξερά βερίκοκα, 2 μήλα ή αχλάδια, ½ φλιτζάνι του τσαγιού χυμός σταφυλιού, 1 φλιτζάνι του τσαγιού ρούμι, 2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη, 50 γρ. κουκουνάρι καβουρντισμένο, 2 ξυλάκια κανέλα και 4-5 γαρίφαλα