Τα εργατικά ατυχήματα, ψηλά στην ατζέντα

  03 December, 2019 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Τα εργατικά ατυχήματα, ψηλά στην ατζέντα

Eκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο με κύριο θέμα της ημερήσιας διάταξης, τα εργατικά ατυχήματα, τα ασφαλιστικά ζητήματα και τις εργασιακές σχέσεις, θα πραγματοποιηθεί σύντομα.

Αυτό αποφασίστηκε μετά τη συνάντηση του Προέδρου Στέλιου Βοργιά,  με τον  Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τον αρχηγο της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου  κ. Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη. Η σύγκλιση συμφωνήθηκε με μόνο σκοπό  και στόχο την αποτελεσματική δρομολόγηση και επίλυση  ζητημάτων  της εργασίας σε όλα της τα επίπεδα.

Η Κρήτη αποτελεί πρωταθλητή στα εργατικά ατυχήματα,  η παραβατικότητα ανθίζει ολοένα λόγω της έλλειψης των ελεγκτικών μηχανισμών και του απαρχαιωμένου νομοθετικού πλαισίου, οι εργασιακές σχέσεις γίνονται δυσκολότερες με την μη εφαρμογή των Σ.Σ.Ε, η παράβαση του ωραρίου εργασίας καθώς και η εντατικοποίηση της εργασίας, είναι ζητήματα που θα πρέπει να απασχολήσουν και το  Περιφερειακό Συμβούλιο καθώς  το μεγαλύτερο ποσοστό των Κρητικών αποτελείται από εργαζόμενους του νησιού μας.

«Στόχος μας δεν είναι μόνο η επίλυση των εργασιακών ζητημάτων, αλλά και τα εν γένει προβλήματα που απασχολούν την  Κρητική κοινωνία, όπως η κλιματική αλλαγή, η στήριξη  του πρωτογενή τομέα του νησιού της Κρήτης, όπου θα τεθούν από το ΕΚΗ στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Το ΕΚΗ  ευελπιστεί το αποτέλεσμα της συνάντησης αυτής να αποδώσει ‘’καρπούς’’  με αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου που να συνάδουν στην προσπάθεια καταπολέμησης των παραπάνω ζητημάτων, με  στόχο  την εργασιακή  ασφάλεια και την εργασιακή ευημερία των εργαζομένων του νησιού μας και γενικά την  ανάπτυξη του τόπου μας», καταλήγει η σχετικη ανακοινωση.

 

  03 December, 2019 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ