Super League: Τα αποτελέσματα της Κυριακης

  21 February, 2022 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Super League: Τα αποτελέσματα της Κυριακης

Μια θαυμάσια συνεργασία του Ελ Αραμπί με τον Βαλμπουενά κι ένα σουτ... ζωγραφιά του Γάλλου μέσου που ήρθε απ' τον πάγκο, χάρισε στον Ολυμπιακό μια δύσκολη αλλά πολύτιμη νίκη (1-0) επί του Βόλου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Οι Πειραιώτες παρέμειναν αήττητοι στο πρωτάθλημα και βρέθηκαν ξανά στο +12 απ' τον ΠΑΟΚ, πριν από το ντέρμπι του Δικεφάλου με τον Άρη στο Κλ. Βικελίδης.

 Ο Ολυμπιακός, παρά το ροτέισον του Μαρτίνς, έδειξε να μην είναι φρέσκος καθώς είχε μεσολαβήσει το παιχνίδι με την Αταλάντα, ωστόσο χάρη στην ποιότητα των παικτών του, κατόρθωσε να... αποδράσει απ' τον Βόλο με μια πολύτιμη νίκη που τον φέρνει πιο κοντά στον τίτλο.

Στο 21' ο Ρεγκατέν έκλεψε απ' τον Σισέ, έστρωσε μέσα στη μικρή περιοχή στον Φαν Βέρτ, ο οποίος δεν έπιασε «γεμάτα» το πλασέ και νικήθηκε απ' τον Βατσλίκ, ο οποίος αντέδρασε σωστά και στο 25' σε νέα απειλή του Ολλανδού φορ του Βόλου. Στο 27' ο Ολυμπιακός απάντησε με σπουδαία διπλή ευκαιρία καθώς ο Αγκιμπού Καμαρά «σημάδεψε» το κάθετο δοκάρι, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Μασούρας... κατόρθωσε να στείλει την μπάλα πολύ άουτ μολονότι το τέρμα ήταν άδειο!

 Τελικό το νικητήριο γκολ προήλθε απ' το δεξί πόδι του Βαλμπουενά, ο οποίος άλλαξε ωραία την μπάλα με τον Ελ Αραμπί και με ένα καταπληκτικό σουτ, σκόραρε διαμορφώνοντας το τελικό 0-1. 

Βόλος: Κλέιμαν, Άλχο, Ρομέρο, Γκιουλέν, Σοάρες, Φεράρι, Τσοκάνης (70' Κορέα), Φερνάντες, Νίνης (46' Μπαρτόλο), Ρεγκατέν (80' Σιέλης), Φαν Βερτ.

 Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Λαλά (76' Βρουσάι), Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μαντί Καμαρά, Μπουχαλάκης (63' Εμβιλά), Αγκιμπού Καμαρά (76' Τικίνιο), Καρβάλιο (64' Βαλμπουενά), Μασούρας (46' Ονιεκούρου), Ελ Αραμπί.

Nίκη-"ανάσα" για την ΑΕΚ

Η αλλαγή του Μάνταλου έφερε την... άνοιξη στην ΑΕΚ! Με γκολ του αρχηγού της στο 69ο λεπτό και του Ανσαριφάρντ το 88΄, η Ένωση επικράτησε 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ και μάλλον κλείδωσε την τρίτη θέση στην κανονική περίοδο της Super League.

 Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο α΄ ημίχρονο μόλις στο 5ο λεπτό, όμως ο Τσιντώτας πραγματοποίησε διπλή επέμβαση σε τετ-α-τετ με Περέα και Οικονομόπουλο κρατώντας το «μηδεν». Γενικά η ΑΕΚ ήταν προβληματική στο στο πρώτο 45λεπτο, με κάποιες εκλάμψεις από Τσούμπερ και Αμραμπατ. Οι Κίτρινοι που φωνάζουν για ανατροπή του Ανσαριφάρντ απ' τον Καραχάλιο στο 44' βρήκαν τελικά το γκολ που έψαχναν στο 69΄. Ο Μάνταλος στην πρώτη επαφή του με τη μπάλα, άνοιξε το σκορ. Ήταν μια σέντρα του Ρότα από δεξιά και ο αρχηγός που είχε μπει λίγο νωρίτερα ως αλλαγή, έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα.

Από εκεί και πέρα, κύλησε αρκετός χρόνος χωρίς να συμβεί το παραμικρό στο παιχνίδι μέχρι το φινάλε οπότε η ΑΕΚ έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα» με τον Ανσαριφάρντ να σκοράρει με κοντινή προβολή στο 88' για το 2-0 που θα προσφέρει ηρεμία στην ομάδα έπειτα από μια δύσκολη περίοδο.

ΑΕΚ (Γιαννίκης): Τσιντώτας, Ρότα (90΄ Μισελέν), Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Σάκχοφ, 'Αμραμπατ, Γκαρσία (90+2΄ Τάνκοβιτς), Τσούμπερ (67΄ Μάνταλος), Ανσαριφάρντ.

 ΠΑΣ Γιάννινα (Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Ποζνάνσκι (66΄ Ρίζος), Παντελάκης, Καραχάλιος (80΄ Λώλης), Στάνκο, Οικονομόπουλος (Μπρένερ), Λιάσος (80΄ Μορέιρα), Ντομίνγκεθ (90΄ Μίνα), Περέα.

Μοιρασιά στο ντέρμπι του "Βικελίδης"

Ισόπαλο δίχως γκολ (0-0) έληξε το 120ό ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ για την 24η αγωνιστική της Super League. Σε ένα κλειστό παιχνίδι με λίγες φάσεις, ο Δικέφαλος, που προερχόταν κι απ' το παιχνίδι της Πέμπτης με τη Μίντιλαντ, την οποία θα υποδεχτεί στην Τούμπα σε τέσσερις μέρες, έδειξε να κυνηγά περισσότερο το τρίποντο, οι Κίτρινοι έπαιξαν κυρίως για να μην χάσουν και τελικά το clasico της Θεσσαλονίκης κόλλησε στο μηδέν, γεγονός που έστειλε τον Ολυμπιακό στο +11 απ' τον ΠΑΟΚ και πιο κοντά στον τίτλο λίγο μετά την επικράτησή του στον Βόλο.

 Το παιχνίδι άρχισε με τρομερή ευκαιρία του Άρη στο 3'. Ο Καμαρά βγήκε απέναντι στον Πασχαλάκη, ο οποίος απέκρουσε με το πόδι, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο Εντιαγέ πλάσαρε σε άδειο τέρμα αλλά ο Μιχαηλίδης πρόλαβε και κάλυψε απομακρύνοντας τον κίνδυνο προτού η μπάλα περάσει τη γραμμή.  Ο ΠΑΟΚ απάντησε με δική του μεγάλη φάση στο 13' όταν ο Ζαμπά ανακόπηκε την τελευταία στιγμή απ' τον Γκάνεα και στη συνέχεια ο Άκπομ σούταρε άουτ από πλάγια θέση. Ο Πασχαλάκης κράτησε το μηδέν και στο 24' σε εξαιρετική επέμβαση μετά από σουτ του Ματέο Γκαρσία. Στη συνέχεια, ο ρυθμός έπεσε, το γκολ δεν ήρθε και το ημίχρονο τελείωσε στο 0-0.

Στο δεύτερο 45λεπτο ο ΠΑΟΚ φάνηκε να μπαίνει καλύτερα στο γήπεδο και στο 56' απείλησε με ωραίο σουτ του Μπίσεσβαρ που κατέληξε ελάχιστα άουτ, ενώ οι Κίτρινοι είχαν τη δική τους καλή στιγμή στο 65' με κεφαλιά του Σάσα που δεν βρήκε στόχο. Μολονότι, ο ρυθμός έγινε πιο γρήγορος με το πέρασμα του χρόνου, δεν καταγράφηκαν μεγάλες ευκαιρίες μέχρι το 81' οπότε ο Ζίβκοβιτς ανάγκασε σε δύσκολη επέμβαση τον Κουέστα, ενώ στην επαναφορά ο Τσόλακ δεν πρόλαβε να σουτάρει. Ο ΠΑΟΚ έκλεισε στην περιοχή του τον Άρη που όμως κράτησε με «νύχια και με δόντια» τον Δικέφαλο μακριά απ' το γκολ...

Άρης (Τερζής): Κουέστα, Σάκιτς, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Σάσα, Ματίγια, Μαντσίνι (85' Μάνος), Γκαρσία (63' Ιτούρμπε), Εντιαγέ (63' Μπερτόλιο), Καμαρά.

 ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (76' Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας (81' Κούρτιτς), Σοάρες (65' Αουγκούστο), Α. Ζίβκοβιτς, Ζαμπά (66' Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Άκπομ (75' Τσόλακ).

Μεγάλο διπλό του Απόλλωνα στη Λαμία

Ζωντανός παρέμεινε στο κυνήγι της παραμονής στη Super League ο Απόλλων Σμύρνης. Η ουραγός Ελαφρά Ταξιαρχία έβαλε «φωτιά» στην ουρά της βαθμολογίας καθώς μετά τη σπουδαία νίκη που πανηγύρισε στην έδρα της Λαμίας με 2-0, διατηρήθηκε στο -4 απ' τον προτελευταίο Ατρόμητο και πλησίασε στους 5 βαθμούς τη Λαμία. Πλέον έχει μπροστά του δύο «τελικούς» με Ιωνικό εκτός έδρας την Τετάρτη (23/2) και με Ατρόμητο εντός έδρας τη Δευτέρα (28/2) πριν απ' το τελευταίο ματς με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

 Ο Απόλλων που έδειξε ότι έχει σφυγμό, έβαλε τέλος σε μια σειρά από αρνητικά ρεκόρ: Νίκησε για πρώτη φορά μετά από 15 σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα και τη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0 στις 23 Οκτωβρίου 2021, ενώ πέτυχε και το πρώτο του γκολ μετά από δέκα συνεχόμενα 90λεπτα καθώς είχε σκοράρει για τελευταία φορά με τον Φατιόν στην ήττα με 4-1 απ' τον Ατρόμητο στις 4 Δεκεμβρίου 2021.

Ο Απόλλων ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και έπειτα από μερικές καλές δημιουργικές στιγμές, βρήκε το γκολ που τόσο έψαχνε απ' τις αρχές Δεκεμβρίου! Στο 29' ο Ντεντάκης σέντραρε και ο Ιωαννίδης πήρε την εναέρια μονομαχία και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

 Παρά τις αλλαγές που έκανε η Λαμία στο ημίχρονο προκειμένου να τονώσει την επιθετικότητά της, ο Απόλλων κατόρθωσε να σκοράρει για δεύτερη φορά στη διάρκεια του αγώνα. Στο 52' ο Μαρτίνες άλλαξε ωραία την μπάλα με τον Ιωαννίδη, ο οποίος έστρωσε για τον Παμλίδη. Ο μεσοεπιθετικός του Απόλλωνα διατήρησε την κατοχή της μπάλας, έκανε ωραία κίνηση μέσα στην περιοχή και με θαυμάσιο σουτ στη γωνία, έγραψε το 0-2.

Η Λαμία αναθάρρησε μετά το 69', οπότε ο Απόλλων έμεινε με δέκα παίκτες στο γήπεδο λόγω αποβολής του Ντεντάκη. Στο 92' η ομάδα της Φθιώτιδας κέρδισε πέναλτι (διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι άνθρωποι του Απόλλωνα για επιθετικό φάουλ), το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Μανούσος για το 1-2. Στον ελάχιστο χρόνο που απέμεινε όμως η αθηναϊκή ομάδα διατήρησε το προβάδισμα και πήρε ένα πολύτιμο τρίποντο.

 Λαμία: Γκαραβέλης, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Μπεχαράνο (87' Τζανδάρης), Γκέντσογλου (70' Βέλλιος), Μπανγκουρά (46' Τιρόνε), Νούνιες (46' Μανούσος), Ρόμανιτς, Αραμπούλι (62' Τσούκαλος).

Απόλλων Σμύρνης: Κότσαρης, Ντεντάκης, Βιτλής, Ντομίνγκες, Σλίβκα, Ρόγκνε, Μαρτίνες (72' Παπαγεωργίου), Τσίμπσαχ (46' Φάμπρι), Παμλίδης (86' Ράιλι), Γιαννιώτας (66' Τσιλούλης), Ιωαννίδης (87' Μπακόγκου)

 

  21 February, 2022 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ