Super League: Νέα γκέλα για τον ΠΑΟ στη Λεωφόρο-Νίκες για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ (HL)

  26 February, 2024 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Super League: Νέα γκέλα για τον ΠΑΟ στη Λεωφόρο-Νίκες για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ (HL)

Η Κηφισιά έκανε το «μπαμ» της 24ης αγωνιστικής, φεύγοντας με μία ιστορική ισοπαλία 1-1 απ’ την έδρα του Παναθηναϊκού σε ένα ματς με απίστευτη εξέλιξη που βρήκε την ομάδα των βορείων προαστίων να πανηγυρίζει ένα τεράστιο αποτέλεσμα στην προσπάθειά της για να παραμείνει στη Super League.

Νωχελικοί κι άνευροι οι «πράσινοι», μετά το προ 8 ημερών «Χ» με τη Λαμία (2-2), ξόδεψαν άλλους δύο βαθμούς στη Λεωφόρο, στη «μάχη» της κορυφής και πλέον είναι στο -3 απ’ την ΑΕΚ.

Αν και προηγήθηκαν με τον Παλάσιος στο 37’, έμειναν με δέκα παίκτες στο 64’ μετά την απευθείας αποβολή του Σένκεφελντ και είδαν την Κηφισιά να ισοφαρίζει στο 68’ με το αυτογκόλ του Αράο.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με διάθεση να γίνει «αφεντικό» στον αγώνα απ’ τα πρώτα λεπτά και στο 5’ είχε την πρώτη τελική του, με το σουτ του Λημνιού έξω απ’ την περιοχή που πέρασε λίγο άουτ.

Στο 15’ απ’ την κεφαλιά του Ρουμπέν προς τα μέσα, ο Ιωαννίδης δεν πρόλαβε για... εκατοστά να πλασάρει προ του Αναγνωστόπουλου, ενώ στο 22’ το απευθείας φάουλ του Μπακασέτα, χτύπησε και στο τείχος της Κηφισιάς, αλλά βρήκε σε ετοιμότητα τον γκολκίπερ των φιλοξενουμένων που μπλόκαρε.

Ο Παναθηναϊκός έδειχνε να μην έχει μεγάλη ένταση στο παιχνίδι του στο πρώτο ημίωρο, ωστόσο ήταν εκείνος που πλησίασε ξανά στο γκολ στο 31’ όταν από κάθετη πάσα του Κώτσιρα προς τον Ιωαννίδη, ο τελευταίος δεν μπόρεσε να βάλει καλά το σώμα του για να απειλήσει στο τελείωμά του που έφυγε άουτ.

Στο 36’ η Κηφισιά «πάτησε» στην περιοχή του Παναθηναϊκού για πρώτη φορά με το γύρισμα του Ματέους Σάντος προς τον Οζέγκοβιτς, όμως στο τελείωμα του Σέρβου, ο Αράο έβαλε καθοριστική κόντρα διώχνοντας σε κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ στο 37’. Από γρήγορη εναλλαγή της μπάλας ανάμεσα στον Κώτσιρα και τον Ιωαννίδη, ο τελευταίος έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα προς τον Παλάσιος, που με διαγώνια εκτέλεση μέσα στην περιοχή έκανε το 1-0 για τους «πράσινους».

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να έχει υψηλό βαθμό στη δημιουργία. Στο 59’ ο Λημνιός έβγαλε υπέροχη ασίστ προς τον Παλάσιος που σκόραρε, αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε ως οφσάιντ απ’ το VAR, ενώ στο 61’ από γύρισμα του Αργεντινού εξτρέμ μέσα στην περιοχή, ο Μποτία λίγο έλειψε να την στείλει στα δίχτυα της ομάδας του.

Τα πάντα ήρθαν... τούμπα για τον Παναθηναϊκό μέσα σε λίγα λεπτά. Στο 64’ ο Σένκεφελντ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη, καθώς σήκωσε το πόδι του ψηλά σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Τεττέι, ο οποίος πήρε την μπάλα με το κεφάλι κι εφορμούσε προς το τέρμα. 

Στο 67’ ο Λοντίγκιν απέκρουσε με καταπληκτική επέμβαση το απευθείας φάουλ του Μιλίσεβιτς, με τον Αράο να διώχνει σε κόρνερ, όμως ένα λεπτό μετά ήρθε το γκολ της ισοφάρισης για την Κηφισιά.

Σε κόρνερ που εκτελέστηκε πολύ γρήγορα, ο Μιλίσεβιτς έκανε πάλι μία σέντρα-σουτ προς τα μέσα, ο Αράο με το κεφάλι μπήκε στην πορεία της μπάλας και την έστειλε άθελά του στο βάθος της εστίας του Λοντίγκιν για το 1-1.

Ο Παναθηναϊκός, παίζοντας με δέκα παίκτες πλέον στο ματς, άρχισε να πιέζει και στο 85’ ο Αναγνωστόπουλος έκανε πολύ μεγάλη επέμβαση σε τετ-α-τετ του Ιωαννίδη, έπειτα από ασίστ του Γερεμέγεφ, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων σε τρομερή αντεπίθεση της Κηφισιάς, ο Μπιφουμά βγήκε τετ-α-τετ, ο Λοντίγκιν ίσα που ακούμπησε την μπάλα κι ο Ούγκο την έσωσε πάνω στη γραμμή αποσοβώντας για τους «πράσινους» το 1-2.

Η Κηφισιά έβρισκε διαρκώς ανοικτό πεδίο στις αντεπιθέσεις και στο 90’+6’ απείλησε ξανά με τον Κλωναρίδη, όμως ο Λοντίγκιν απέκρουσε σε κόρνερ, ενώ λίγα δευτερόλεπτα μετά ο Ευαγγέλου σφύριξε τη λήξη, με τους παίκτες της φιλοξενούμενης ομάδας να πανηγυρίζουν έξαλλα το πολύτιμο και ιστορικό 1-1 που απέσπασαν στην έδρα του Παναθηναϊκού.

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)
Κίτρινες: 55’ Λημνιός, 74’ Μπακασέτας - 41’ Τσανάτζια, 71’ Μποτία 90’ Τεττέι
Αποβολές: 64’ Σένκεφελντ (απευθείας κόκκινη)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης (90’+2’ Αϊτόρ), Σένκεφελντ, Αράο, Μλαντένοβιτς (90’+2’ Βιλένα), Ρουμπέν (67 Ούγκο), Κώτσιρας, Παλάσιος, Μπακασέτας (76’ Μαντσίνι), Λημνιός (76’ Γερεμέγεφ), Ιωαννίδης.

ΚΗΦΙΣΙΑ (Κώστας Μπράτσος): Αναγνωστόπουλος, Τεϊσέιρα, Μποτία (74’ λ.τρ. Παρράς), Τσάπαν (16’ λ.τρ. Βαφέας), Μίλισεβιτς, Τσανάτζια, Πρίτσας (46’ Γιόβαντσιτς), Κλωναρίδης, Ματέους Σάντος, Μενέντες (63’ Τεττέι), Οζέγκοβιτς (62’ Μπιφουμά).

«Λύτρωσε» τον Ολυμπιακό ο Ελ Κααμπί

Ο Ολυμπιακός φλέρταρε με μια αναπάντεχη εντός έδρας απώλεια, αλλά... τέλος καλό όλα καλά. Η πειραϊκή ομάδα νίκησε 2-1 στο άδειο «Γ. Καραϊσκάκης» (εξέτισε ποινή κεκλεισμένων των θυρών) τον Αστέρα Τρίπολης, έφτασε στους 50 βαθμούς και παρέμεινε κοντά τους πρωτοπόρους, ενώ η πελοποννησιακή ομάδα έχασε έδαφος στη διεκδίκηση της έκτης θέσης και των πλέι οφ.

Για να φτάσει στους τρεις βαθμούς, ωστόσο, η ομάδα του Μεντιλίμπαρ χρειάστηκε να κάνει μεγάλη ανατροπή, ην οποία επιτεύχθηκε χάρη στην κλάση δύο μονάδων της: του Αγιούμπ Ελ Κααμπί που σημείωσε και τα δύο γκολ και του Ντανιέλ Ποντένσε, η είσοδος του οποίου στο β΄ ημίχρονο άλλαξε τις ισορροπίες κι έδωσε στην επίθεση της ομάδας του το απρόβλεπτο και την έκρηξη.

Ο βραχύσωμος Πορτογάλος ήταν ο παίκτης που κέρδισε το πέναλτι της ισοφάρισης και συμμετείχε ενεργά στο νικητήριο γκολ με ένα τακουνάκι »«όνειρο» που εξάρθρωσε την άμυνα των Πελοποννήσιων.

Με τον Αστέρα καλά οργανωμένο και συγκεντρωμένο στο πλάνο του Ράσταβατς ξεκίνησε το παιχνίδι, η πρώτη καλή στιγμή του οποίου ανήκε στους φιλοξενούμενους, καθώς στο 11΄ και στη σέντρα του Κρέσπι ο Χουχούμης πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Οι «ερυθρόλευκοι» ανέλαβαν τον έλεγχο μετά το δεκάλεπτο και άρχισαν να πιέζουν την περιοχή του Τσιφτσή, χάνοντας ευκαιρίες με τους Ναβάρο στο 17΄ (κεφαλιά άουτ) και Φορτούνη στο 32΄ (άστοχο σουτ).

Οι Αρκάδες έχασαν τεράστια ευκαιρία στο 40΄ με τον Γιαμπλόνσκι να υποχρεώνει τον Πασχαλάκης σε μεγάλη επέμβαση για να κρατήσει το «μηδέν», στο 43΄ γκολ του Ναβάρο ακυρώθηκε από τον VAR καθώς η μπάλα στο σουτ του Ισπανού επιθετικού κόντραρε στο χέρι του Ιμπόρα και στο 45΄ ο Αστέρας άνοιξε το σκορ, με τον Γιαμπλόνσκι να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας και να εκτελεί με εν κινήσει σουτ.

Καθόλου ικανοποιημένος ο Μεντιλίμπαρ, που έκανε εκτεταμένο ροτέισον, πέρασε με το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου Ποντένσε, Τσικίνιο και Βέζο, ενώ λίγο αργότερα έστειλε στο παιχνίδι και τον Ελ Κααμπί. 

Το δεύτερο μέρος κύλησε στο μισό γήπεδο, με τον Ολυμπιακό να επιτίθεται διαρκώς, τον Αστέρα να αμύνεται και τον Τσιφτσή να κάνει... υπερωρίες. Στο 63΄ ο τερματοφύλακας του Αστέρα μπλόκαρε τη «βολίδα» του Ποντένσε, στο 67΄ έβγαλε τη σέντρα-γκολ του Ροντινέι αλλά στο 78΄ νικήθηκε από τον Ελ Κααμπί στο πέναλτι που εκτέλεσε ο Μαροκινός και το οποίο είχε κερδίσει ο Ποντένσε από τον Καρμόνα.

Μετά την ισοφάριση η πίεση των γηπεδούχων έγινε ακόμα πιο έντονη και απέφερε το νικητήριο γκολ στο 87΄, ξανά με τον Αφρικανό αρχισκόρερ του Ολυμπιακού και του πρωταθλήματος (μαζί με τον Μορόν).

Ένα γκολ-ποίημα σε δημιουργία, με τον Ποντένσε να βρίσκει με τακουνάκι τον Όρτα στη μεγάλη περιοχή και αριστερά, ο Πορτογάλος γύρισε την μπάλα βγάζοντας μόνο τον Ελ Κααμπί στο δεύτερο δοκάρι (τον κάλυπτε ο Ατιένθα) κι εκείνος δεν είχε παρά να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 και την ανατροπή.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βασίλης Φωτιάς

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ζουγλής, Αλάγκμπε

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν (46΄ Βέζο), Κάρμο, Ρίτσαρντς, Ιμπόρα (56΄ Ελ Κααμπί), Έσε (46΄ Τσικίνιο), Όρτα, Φορτούνης, Ναβάρο (79΄ Γιόβετιτς), Καμπαράλ (46΄ Ποντένσε).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Καρμόνα, Πίτσου, Χριστόπουλος, Χουχούμης (90΄ Άλβαρες), Γιαμπλόνσκι (71΄ Γκος), Αλάγκμπε, Σίτο (59΄ Καλτσάς), Ζουγλής (71΄ Παλάσιος), Κρέσπι, Μάντζης (59΄ Μιριτέλο).

Nίκη-ανάσα για τον ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο

Με μεγάλη ανατροπή στα τελευταία 20 λεπτά, ο ΠΑΟΚ νίκησε 3-1 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο για την 24η αγωνιστική της Super League και διατηρήθηκε στο -1 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ.

Οι Αγρινιώτες άνοιξαν το σκορ στο 5΄ με τον Χατζηθεοδωρίδη και μέχρι το 71ο λεπτό έβαλαν δύσκολα στο «Δικέφαλο» του Βορρά. Ωστόσο, οι Θεσσαλονικείς όχι μόνο ισοφάρισαν στο 72΄ με τον Σάστρε (η μπάλα βρήκε στον Τορεχόν κι άλλαξε πορεία), αλλά έφτασαν στην ολική ανατροπή του σκηνικού με την «χρυσή» αλλαγή του Ραζβάν Λουτσέσκου, Αντριγια Ζίβκοβιτς, στο 73΄ (πέρασε αλλαγή στο 63΄ αντί του Μουργκ). Στο 90΄ ο Κωνσταντέλιας «υπέγραψε» το «διπλό» των φιλοξενούμενων.

Ο ΠΑΟΚ, μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό (με τον τρόπο που έγινε στα πέναλτι) από τον Παναθηναϊκό στη ρεβάνς των ημιτελικών του Κυπέλλου, αλλά και το «βαρύ» 1-4 από τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, ήθελε πάση θυσία το «τρίποντο», τόσο για ψυχολογικούς, αλλά κυρίως για βαθμολογικούς λόγους και να μην χάσει την επαφή του με την πρωτοπόρο, ΑΕΚ.

Μετά το γκολ που δέχτηκε η ομάδα του Λουτσέσκου στο ξεκίνημα του ματς από τον Χατζηθεοδωρίδη, είχε δύο δοκάρια πριν κλείσει το πρώτο μέρος, με τον Μουργκ στο 12΄ και τον Κωνσταντέλια στο 45΄+1, ενώ στο 60΄ το γκολ που πέτυχε ο Κωνσταντέλιας δε μέτρησε μετά την χρήση του VAR, καθώς στο ξεκίνημα της φάσης ο Ντεσπόντοφ ήταν σε θέση οφσάιντ.

Παρ΄ όλα αυτά οι «ασπρόμαυροι», σαφώς πιο ποιοτική ομάδα από τον αντίπαλό τους, βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα ν΄ αντιδράσουν και να φύγουν νικητές από το Αγρίνιο με τα γκολ των Σάστρε, Αντριγια Ζίφκοβιτς και Κωνσταντέλια.

Διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης
Κίτρινες: Χατζηθεοδωρίδης, Χουάνπι

Οι ενδεκάδες:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Μλάντεν, Χουάνπι, Χατζηθεοδωρίδης (68΄ Ντουάρτε), Τορεχόν, Σενγκέλια (68΄ Ντίαζ), Τσιγγάρας (81΄ Πέρες), Ζοάο Πέδρο (81΄ Λομονάκο), Μαλής, Στάγιτς, Λιάβας (81΄ Μαυρίας)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Σοάρες (73΄ Ότο), Μάρκος Αντόνιο (63΄ Οζντόεφ), Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ (81΄ Σβαμπ), Κωνσταντέλιας, Μουργκ (63΄ Α. Ζίβκοβιτς), Τζίμας (46΄ Σαμάτα)

Μοιρασιά στα Γιάννενα

Ο ΠΑΣ Γιάννινα προηγήθηκε 2-0 του ΟΦΗ στο ημίχρονο και φάνηκε κοντά στη νίκη που θα πολλαπλασίαζε τις ελπίδες παραμονής του στη Σούπερ Λίγκα, αλλά στο τέλος κινδύνεψε κιόλας να μην πάρει βαθμό, καθώς οι Κρήτες απέσπασαν ισοπαλία 2-2 στους «Ζωσιμάδες», στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής. 

Για την ομάδα του Ηρακλείου ήταν το δεύτερο διαδοχικό θετικό αποτέλεσμα με τον Δέλλα στον πάγκο της, ενώ οι Ηπειρώτες δεν κατόρθωσαν να δώσουν συνέχεια στο σπουδαίο «διπλό» επί του Βόλου και να αξιοποιήσουν την έδρα τους για ένα τρίποντο που είναι πολύ πιθανό να εξασφάλιζε το μέλλον τους στην κατηγορία.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολύ μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους την οποία σπατάλησε φθηνά ο Μπάκου στο 7ο λεπτό, όταν από την έξοχη κάθετη του Τοράλ ο Γερμανός βρέθηκε απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά πλάσαρε κάκιστα στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Μια ευκαιρία που η ομάδα του Δέλλα πλήρωσε δυο λεπτά αργότερα, καθώς στο συνδυασμό Τούτου - Ριένστρα και γύρισμα του Ισπανού στο ύψος του πέναλτι ο επερχόμενος Ροσέρο έγραψε το 1-0 στο 9΄.

Πριν οι Κρήτες προλάβουν να συνέλθουν βρέθηκαν πίσω με δύο γκολ διαφορά, με τον Κόντε στο 20ό λεπτό να αξιοποιεί τη «συστημένη» σέντρα του Ροσέρο διπλασιάζοντας με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, σε φάση ελέγχθηκε από το VAR για οφσάιντ του σκόρερ.

Με αυτή την εξέλιξη το παιχνίδι απόκτησε καλό ρυθμό και στο 39΄ ο ΟΦΗ έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, καθώς στη σέντρα του Θοράρισον από αριστερά ο Ισέκα σούταρε αμέσως με το αριστερό υποχρεώνοντας τον Σούλη σε μεγάλη απόκρουση (κόρνερ).

Με το ρυθμό να πέφτει στο δεύτερο ημίχρονο, ο Δέλλας έκανε πολύ σύντομα όλες τις αλλαγές του κάνοντας πολύ επιθετική την ομάδα του, η οποία κατόρθωσε να μειώσει στην πρώτη προσπάθειά της στην επανάληψη, με συρτό σουτ του Μπάκιτς στο 68΄.

Ο Μαυροβούνιος μέσος του ΟΦΗ έμελλε να αναδειχθεί σε πρωταγωνιστή του αγώνα, καθώς στο 82΄ κέρδισε το πέναλτι όταν στο σουτ που επιχείρησε η μπάλα βρήκε στο απλωμένο χέρι του Μπάλαν, με τον ίδιο να εκτελεί το πέναλτι και να ισοφαρίζει στο 83΄ διαμορφώνοντας το τελικό 2-2. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κωνσταντίνος Κατοίκος

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Λιάσος, Κόντε, Ριένστρα, Τζίνο - Τοράλ, Βούρος

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Σούλης, Σόρια, Μπακαδήμας, Παντελάκης, Κιάκος, Λιάσος (87΄ Λεό Μπατίστ), Ριένστρα (77΄ Καραχάλιος), Τσίνο, Οσέι Τούτου (90΄+2 Ροζάλες), Κόντε (77΄ Μπάλαν), Ροσέρο (86΄ Κάαν).

ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Μπάουμαν, Μαρινάκης (46΄ Λουκάο), Βούρος, Λαμπρόπουλος, Θοράρινσον, Γκαγέγκος (63΄ Μεγιάδο), Μπάκιτς, Μπάκου, Τοράλ (69΄ Νέιρα), Ριέρα (46΄ Φελίπε Λουίζ), Ισέκα (62΄ Μοσκέρα).

Ευκολο βράδυ για τον ΑΡΗ

Πραγματοποιώντας μία μεστή εμφάνιση, ο Άρης επικράτησε με 2-0 του Βόλου στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League, «κλειδώνοντας» την πέμπτη θέση στην κανονική διάρκεια. 

Λορέν Μορόν (45’+1’) και Καρίμ Ανσαριφάρντ (88’) βρήκαν δίχτυα για τους Θεσσαλονικείς που αποθεώθηκαν από τους οπαδούς τους - μετά από τρεις μήνες έπαιξαν μπροστά στον κόσμο τους - ενώ είχαν και δύο δοκάρια. 

Αρνητικό το ντεμπούτο του Χρήστου Κόντη στον πάγκο των Θεσσαλών που έπεσαν προτελευταίοι και θα χρειαστεί να ανεβάσουν κατά πολύ την απόδοσή τους για να παραμείνουν στην κατηγορία.

Σε ένα μέτριο ποιοτικά πρώτο μέρος, οι ενέργειες του Μάνου Γκαρθία και οι συνεργασίες του με τον Μορόν ήταν... όαση. Ο πρώην φορ της Μπέτις απέτυχε στο 11’ με διπλή προσπάθεια να νικήσει τον Ντάνιελ Κόβατς, μετά από γρήγορη εκτέλεση φάουλ του Σάπι Σουλεϊμάνοφ ενώ στο 33’ ο τερματοφύλακας του Βόλου σταμάτησε και το σουτ του Βλάντιμιρ Νταρίντα.

Στο 44’, ο Μάνου Γκαρθία εξέθεσε τους αντιπάλους αλλά τον σταμάτησε ο Κόβατς, με το δοκάρι να σώζει τους Θεσσαλούς στην εξέλιξη της φάσης και στο σουτ του Μορόν.

Στις καθυστερήσεις, όμως, του πρώτου ημιχρόνου, η τύχη των φιλοξενούμενων... σώθηκε. Όμορφη ενέργεια του πρώην άσου της Μάντσεστερ Σίτι, έδωσε την ευκαιρία στον Μορόν να ανοίξει το σκορ - φέρει μερίδιο ευθύνης ο Κόβατς. 

Οι παίκτες του Χρήστου Κόντη μπήκαν κάπως πιο επιθετικά στο δεύτερο 45λεπτο. Όχι ότι έχασαν, πάντως, κάποια σπουδαία ευκαιρία. Ένα σουτ του Αμίν Γιασίν Ασεχνούν (60’) μπλόκαρε σε ετοιμότητα ο Χουλιάν Κουέστα ενώ λίγο νωρίτερα ο Μάνου Γκαρθία είχε τεστάρει εκ νέου τα αντανακλαστικά του Κόβατς.

Οι πολλές αλλαγές έδωσαν άλλο ρυθμό στο ματς, αφού βρέθηκαν περισσότεροι χώροι - βούτυρο στο ψωμί των παικτών του Άρη. Ο Κόβατς σταμάτησε το σουτ του Σουλεϊμάνοφ (68’) με τον Νταρίντα να αστοχεί στη συνέχεια, ο Νταρίντα (71’) αστόχησε με σκαστή κεφαλιά ενώ στο 74’ το οριζόντιο δοκάρι σταμάτησε την προσπάθεια του Άλβαρο Ζαμόρα. Κι αφού ο Φακούντο Μπερτόγλιο βρήκε δοκάρι και δίχτυα, αλλά από την εξωτερική πλευρά, ήρθε το δεύτερο γκολ για τους γηπεδούχους.

Από κακό υπολογισμό του Νικολάι Άλχο, ο Ανσαριφάρντ είχε εύκολο έργο για να... ανοίξει λογαριασμό με τη φανέλα του Άρη, «τελειώνοντας» το ματς. Ο Άρης με καλή ψυχολογία θα πάει στη Λεωφόρο μεσοβδόμαδα για το ματς με τον Παναθηναϊκό ενώ ο Βόλος θα υποδεχθεί τον ΟΦΗ στο Πανθεσσαλικό σε έναν «τελικό» για την ομάδα του Χρήστου Κόντη.

Διαιτητής: Ανδρέας Γκάμαρης (Αθηνών)
Κίτρινες: Τζούρασεκ - Ντε Καμπς, Γκαρσία, Κόμπα, Τσοκάνης, Μπαριέντος.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Φεράρι, Μάνου Γκαρθία (70’ Τζούρασεκ), Σαβέριο (70’ Ζαμόρα), Μπράμπετς, Νταρίντα (89’ Φετφατζίδης), Οντουμπάτζο, Βέλεθ (81’ Εμβοντό), Μορόν (70’ Ανσαριφάρντ), Ρόουζ, Σουλεϊμάνοφ.

ΒΟΛΟΣ (Χρήστος Κόντης): Κόβατς, Άλχο, Καλογερόπουλος, Σιέλης, Λούνα, Ντε Καμπς (63’ Τσοκάνης), Γκλάβτσιτς (36’ Μπαριέντος), Τρουιγέ (63’ Μπερτόλιο), Κόμπα, Ασεχνούν (76’ Ολιβέρα), Γκαρσία (76’ Μωραϊτης).

*Προτού καν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο, η ΠΑΕ Βόλος εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται το εξής: «Συγχαρητήρια στον κ. Γκάμαρη. Στο 10ο λεπτό είχε προλάβει να βγάλει δυο ανύπαρκτες κίτρινες σε ποδοσφαιριστές μας.

Στο 30ο ‘’ανακάλυψε’’ και 3η κίτρινη. Μέχρι το τέλος του αγώνα θα βρει τουλάχιστον έναν ποδοσφαιριστή μας να αποβάλλει... Καλά για τα ανύπαρκτα φάουλ που ανακαλύπτει μόνο εις βάρος μας μην το σχολιάσουμε...».

 

  26 February, 2024 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα