Super League: Τα αποτελέσματα της Κυριακής (hl)

  31 October, 2022 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Super League: Τα αποτελέσματα της Κυριακής (hl)

Κιτρινόμαυρο το ντέρμπι δικεφάλων- Νέο τρίποντο για τον ανεβασμένο Ολυμπιακό

Μετά από 13 ανεπιτυχή αποτελέσματα, η ΑΕΚ νίκησε τον ΠΑΟΚ με 2-0 και παράλληλα συνδύασε με επιτυχία το πρώτο της ντέρμπι στην OPAP Arena.

Παρουσία 30.000 φίλων της που δημιούργησαν φανταστική ατμόσφαιρα, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έφτασε στη νίκη με σκόρερ τους Γκαρσία (36΄), Γκατσίνοβιτς (61΄) και έφτασε τους 24 βαθμούς, έξι λιγότερους από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, μετά από 10 αγωνιστικές στη Super League.

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε στο ματς με πολλές απουσίες. Παρόλα αυτά, απείλησε πρώτος σε δύο περιπτώσεις νωρίς στο παιχνίδι, με τον Κωνσταντέλια (5΄) και τον Ολιβέιρα (8΄) να αστοχούν όταν βρέθηκαν σε θέση βολής.

Η ΑΕΚ άρχισε σταδιακά να ανεβάζει ρυθμό και να ενεργοποιεί το στοιχείο εκείνο που έχει αναδειχθεί σε μεγάλο της «όπλο» από την αρχή της σεζόν: το ανεξάντλητο πρέσινγκ. 

Έτσι, άρχισε να ανακτά μπάλες και να γίνεται ολοένα πιο απειλητική, με τον Αραούχο να δημιουργεί 1-2 καλές στιγμές, όχι όμως κάτι ιδιαίτερο. Αλλά στο 36΄ οι νεαροί Κουλιεράκης, Ντάντας «πλήρωσαν» την απειρία τους και «υπέκυψαν» στο πρέσινγκ του Αραούχο, ο οποίος τους ανάγκασε σε λάθος.

Ο Ελίασον με γρήγορη σκέψη έδωσε στον Λιβάι Γκαρσία κι αυτός «εκτέλεσε» τον Κοτάρκσι για το 1-0 και το 6ο του γκολ στην εφετινή Super League. Αμέσως μετά (39΄), από νέο λάθος των παικτών του ΠΑΟΚ, ο Πινέδα έκανε έξοχη ατομική προσπάθεια και βρέθηκε σε θέση βολής, όμως ο Κοτάρσκι με φοβερά αντανακλαστικά είπε «όχι», ενώ στο 43΄ απέκρουσε πιο εύκολα το σουτ του Λιβάι.

Το σκορ θα μπορούσε εύκολα να είναι 2-0 και ο ΠΑΟΚ εκτός παιχνιδιού στο ημίχρονο, όμως οι αποκρούσεις του Κροάτη τον κράτησαν «ζωντανό». 

Από ένα νέο λάθος του ΠΑΟΚ και κλέψιμο του Γκατσίνοβιτς στο κέντρο, προήλθε και το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ. Η μπάλα έφτασε στον Ελίασον ο οποίος με καταπληκτική προσποίηση «άδειασε» τον Κουλιεράκη και πάσαρε στον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος πέτυχε το 2-0 στο 61΄.

Άργησε πολύ να αντιδράσει ο Λουτσέσκου, ο οποίος έκανε τρεις μαζεμένες αλλαγές στο μέσον του β΄ ημιχρόνου και αφού η ομάδα του είχε μπροστά της ένα «βουνό» να ανέβει.  

Δεν ήταν μόνο η «λάβρα» της OPAP Arena. Ήταν και η απίστευτα ηγετική παρουσία του Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος βρισκόταν σε κάθε γωνιά του γηπέδου, βοηθώντας ανασταλτικά και δημιουργικά.

Ο «Τσίνο» έδινε ρυθμό στην κερκίδα και η κερκίδα πάντα αναζητά μια ηγετική φυσιογνωμία. Ο Αργεντινός ήταν ο κορυφαίος, μαζί βέβαια με τον εξαιρετικό Νίκλας Ελίασον που δημιούργησε και τα δύο γκολ της ΑΕΚ. 

Διαιτητής: Στεφάνσκι (Πολωνία)
Κίτρινες: Γκατσίνοβιτς, Ελίασον - Ντάντας, Σάστρε, Ολιβέιρα

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα (89΄ Μήτογλου), Μουκουντί, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι, Ελίασον (82΄ Άμραμπατ), Γκατσίνοβιτς (82΄ Μάνταλος), Πινέδα (74΄ Γιόνσον), Αραούχο (89΄ Γαλανόπουλος), Γκαρσία

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Κούρτιτς (66΄ Ελ Καντουρί), Ντάντας (66΄ Σβαμπ), Νάρεϊ (67΄ Μπίσεσβαρ), Αουγκούστο, Κωνσταντέλιας (79΄ Κουαλιάτα), Ολιβέιρα

Νικάει και...ανεβαίνει ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε άμεσα μετά τον ευρωπαϊκό του αποκλεισμό το βράδυ της περασμένης Πέμπτης (27/10) στο Φράιμπουργκ, «καθάρισε» με... συνοπτικές διαδικασίες τη Λαμία με 2-0 και, πλέον, θα προετοιμαστεί απερίσπαστος για το πρώτο απόλυτο ντέρμπι της Super League με τον πρωτοπόρο και αήττητο Παναθηναϊκό, το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής (6/11) στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Η αναμέτρηση της 10ης αγωνιστικής στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» είχε (ουσιαστικά) κριθεί πριν τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου, με τους «ερυθρόλευκους» να πετυχαίνουν δύο γκολ σε διάστημα 6 λεπτών και να διώχνουν γρήγορα το άγχος από πάνω τους.

Η 6η νίκη στο πρωτάθλημα για τους Πειραιώτες, που τους διατήρησε στο -10 από τον Παναθηναϊκό, ήρθε πολύ εύκολα. Η αρχή έγινε στο 22ο λεπτό με την κεφαλιά του Χάμες Ροντρίγκες.

Η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά μετά την προσπάθεια του Κολομβιανού να τροφοδοτήσει τον Μπακαμπού, αιφνιδίασε τον Σαράνοφ και κατέληξε στα δίχτυα (1-0). 

Έξι λεπτά μετά οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν για δεύτερη φορά. Από τη βαθιά μπαλιά του Ντόι προς τον Μπακαμπού, ο Κονγκολέζος στράικερ άφησε πίσω του τον Αντέτζο και με υποδειγματικό πλασέ μέσα από την περιοχή «έγραψε» το 2-0.

Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο τέρμα, αλλά αυτή την φορά ο Σαράνοφ έκανε σωτήρια επέμβαση στο σουτ του Μπιελ. 

Η Λαμία μπήκε αποφασισμένη στο δεύτερο μέρος για να μειώσει και να ξαναμπεί στο ματς. Έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 50΄ με τον Ασκόβσκι, ο οποίος βρέθηκε σε θέση βολής στη μικρή περιοχή, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει. 

Στο 56΄ ένα σουτ του Χουάνγκ έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, με τους «ερυθρόλευκους» μετά το 60΄ να ισορροπούν τον αγώνα και να μην επιτρέπουν στους Φθιώτες να τους απειλήσουν.

Παρά τις αλλαγές που έκανε ο Τζανλούκα Φέστα η μείωση του σκορ δεν ήρθε για τη Λαμία, η οποία έμεινε για τέταρτο διαδοχικό ματς χωρίς «τρίποντο» (2 ήττες και ισάριθμες ισοπαλίες).   


Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος

Κίτρινες: Μπιελ - Σλίβκα

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Άβιλα, Μπα (11΄ λ.τρ. Παπασταθόπουλος), Ντόι, Ρέαμπτσουκ (60΄ Μαρσέλο), Σαμασέκου, Ίνμπομ Χουάνγκ, Μασούρας (59΄ Βαλμπουενά), Μπιέλ, Χάμες Ροντρίγκες (75΄ Βρουσάι), Μπακαμπού (75΄ Ελ Αραμπί)

ΛΑΜΙΑ (Τζανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Σιμόν, Γκοράνοβ (86΄ Σαραμαντάς), Ασκόβσκι (58΄ Μαρμεντίνι), Αντέτζο, Τζανδάρης, Σλίβκα, Ασκόβσκι, Νούνιες, Γιακουμάκης (86΄ Καραμάνος), Ντε Βινσέντι (69΄ Ρόμανιτς)

*Τραυματίστηκε στο ξεκίνημα του αγώνα ο Μπα κι αντικαταστάθηκε από τον Παπασταθόπουλο. Ο Σενεγαλέζος κεντρικός αμυντικός είναι αμφίβολος για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για διάστρεμμα.

Πρώτη νίκη για τον Λεβαδειακό

Ο Μίχαλ Σκβάρκα αποδείχθηκε «χρυσή» αλλαγή για τον Λεβαδειακό, καθώς με δικό του γκολ στο 79΄ η ομάδα του Γιασμίνκο Βέλιτς επικράτησε με 2-1 του Ατρόμητου και πανηγύρισε το πρώτο της εφετινό «τρίποντο» μετά από 6 ήττες και 3 ισοπαλίες στις προηγούμενες 9 αγωνιστικές. Μάλιστα, κατάφερε να ξεφύγει κι από την τελευταία θέση της βαθμολογίας, όπου έπεσε ο Ιωνικός μετά το χθεσινό 1-1 με τον Παναιτωλικό.

Η 10η ημέρα της Super League αποδείχθηκε γούρικη για τους Βοιωτούς, που παρότι έχασαν πέναλτι με τον Μουτίνιο στο 75΄ (δοκάρι) βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να «ψάξουν» για το γκολ της νίκης, που τελικά προήλθε από την δεύτερη ασίστ του αμυντικού τους, Τριαντάφυλλου Τσάπρα. Από πάσα του 21χρονου είχε ανοίξει το σκορ στο πρώτο μέρος ο Νίκας!

Για τους Περιστεριώτες ήταν το τρίτο σερί ματς που αγνοούν τη νίκη και μάλιστα, έχουν γνωρίσει στο διάστημα αυτό τρεις απανωτές ήττες (προηγήθηκαν η εκτός έδρας από την ΑΕΚ και το εντός 0-2 από το Βόλο).

Μπαίνοντας πιο «ορεξάτος» από τον αντίπαλό του στον αγωνιστικό χώρο κι έχοντας απειλήσει δύο φορές με Νίκα στο 12΄ και 16΄, ο Λεβαδειακός κατάφερε να προηγηθεί στο 25΄. Αυτή την φορά ο μέσος των Βοιωτών βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, μετά από σέντρα του Τσάπρα και με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Γιαννιώτη (1-0).

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 39΄ με την κεφαλιά του Σουάρες μετά από εκτέλεση κόρνερ να στέλνει τη μπάλα άουτ, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Τσάπρας έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή και η μπάλα αφού βρήκε σε αμυντικό του Ατρόμητου κατέληξε σε κόρνερ. 

Μη έχοντας άλλες επιλογές στο δεύτερο μέρος, ο Κρις Κόουλμαν έριξε στο ματς τους Φριντζόνσον και Τζαβίδα στο 64΄, οι Περιστεριώτες ανέβασαν την απόδοσή τους και πίεσαν περισσότερο, με αποτέλεσμα να ισοφαρίσουν στο 65΄ με το πανέμορφο γκολ του Ρομπάιγ. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός με υπέροχη κίνηση και σουτ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Μάρκοβιτς για το 1-1.

Το ματς... άνοιξε για τα καλά μετά το γκολ των φιλοξενούμενων, με τους Βοιωτούς να έχουν την τεράστια ευκαιρία για να προηγηθούν ξανά στο 74΄ με το πέναλτι που κέρδισε ο Μουτίνιο από τον Χατζηϊσαία. Ο Πορτογάλος ανέλαβε την εκτέλεσή του, αλλά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι στο 75ο λεπτό!

Ό,τι δεν κατάφερε ο Μουτίνιο από την «ασβεστένια βούλα», το πέτυχε τέσσερα λεπτά μετά (79΄) ο Σκβάρκα. Ο Τσάπρας μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, έκανε το γύρισμα κι ο Σλοβάκος μέσος δεν είχε κανένα πρόβλημα προ κενής εστίας να «γράψει» το 2-1. 

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος

Κίτρινες: Λιάγκας, Τσάπρας, Σκβάρκα, Τζημόπουλος - Σουάρες, Γκονζάλες, Κούεν, Χατζηϊσαίας, Γιαννιώτης, Κεσχρίντα

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιασμίνκο Βέλιτς): Μάρκοβιτς, Τσάπρας, Βινίσιους, Λιάγκας, Μπάχανακ, Βρακάς (90΄ Τζημόπουλος), Μεχία (56΄ Σκβάρκα), Χάμοντ, Μουτίνιο, Πέτρε (56΄ Λούα Λούα), Νίκας

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόουλμαν): Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Χατζησαΐας, Σουάρεθ, Ντε Μποκ, Έρλινγκμαρκ (64΄ Φριντζόνσον), Κούεν (84΄ Κωτσόπουλος, Γκονζάλες, Κλωναρίδης, Ρομπάιγ, Κιάρτανσον (63΄ Τζαβίδας)

"Όρθιος" ο ΟΦΗ στο Βικελίδης

Θετικό ήταν το ντεμπούτο του Βάλντας Νταμπράουσκας στον πάγκο του ΟΦΗ. Υπό τις οδηγίες του Λιθουανού τεχνικού, οι Κρητικοί απέσπασαν ισοπαλία με σκορ 1-1 από τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», σε αναμέτρηση για τη 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. 

Προηγήθηκαν με τον Γιον Τοράλ (49’) οι φιλοξενούμενοι, ισοφάρισε με εντυπωσιακό τρόπο ο Αντρέ Γκρέι (56’) για τους γηπεδούχους που είχαν και δοκάρι με τον Ματέο Γκαρσία (20’).   

Το πρώτο ημίχρονο τα είχε όλα, εκτός από το γκολ. Μόλις στο 10ο δευτερόλεπτο απείλησε ο Άρης με τον Μάρβιν Πίρσμαν, ενώ ο ΟΦΗ είχε τη δική του σημαντική στιγμή στο 14’, όταν ο Χουλιάν Κουέστα με εντυπωσιακό τρόπο έδιωξε την καρφωτή κεφαλιά του Μιγκέλ Ανχελ Γκερέρο. 

Οι γηπεδούχοι στάθηκαν άτυχοι, αφού στο 20’ το σουτ του Ματέο τράνταξε στο οριζόντιο δοκάρι του Χρήστου Μανδά. Ο Αργεντινός εξτρέμ σκόραρε στο 36’, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ δε μέτρησε. Στο τέλος του πρώτου μέρους, ο Αντρέ Γκρέι απέτυχε να νικήσει σε τετ α τετ τον Μανδά.  

Ό,τι έλειψε στο πρώτο ημίχρονο, ήρθε στο δεύτερο. Και μάλιστα με το ξεκίνημά του. Ο Λάρσον έκανε τη σέντρα, ο Τοράλ βρέθηκε αφύλαχτος στο πίσω δοκάρι και με πλασέ έκανε το 0-1. 

Οι Κρητικοί δεν το χάρηκαν πολύ. Ας όψεται ο Γκρέι που με τρομερό ανάποδο ψαλιδάκι, αιφνιδίασε τους πάντες για το 1-1. Οι φιλοξενούμενοι ανασυντάχθηκαν, απείλησαν και σκόραραν με τον Γκερέρο στο 62’, ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ του πρώην φορ του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα της φάσης.  

Ο Γκρέι στο 71’ αστόχησε από πολύ πλεονεκτική θέση για το δεύτερο τέρμα του μετά την ωραία ατομική ενέργεια που έκανε ενώ ο Μανδάς έδειξε και στο 85’ την κλάση του αντιδρώντας σωστά στο σουτ του Ντάνιελ Μαντσίνι, παρά την αλλαγή πορείας της μπάλας.

Ήταν κι η τελευταία ενέργεια του Μαντσίνι που αποχώρησε με ενοχλήσεις. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν, με τον Ράφαελ Καμάτσο να σπαταλά απίθανη φάση, έπειτα από έξοδο συνδυασμό των Χουάν Ιτούρμπε, Γκρέι και Μανού Γκαρθία.  

Το 1-1 δεν άλλαξε, με την ομάδα του Άλαν Πάρντιου να χάνει κι άλλο έδαφος στη «μάχη» της εξάδας, με τον ΟΦΗ να δείχνει σημάδια αντίδρασης έπειτα από την απομάκρυνση του Νίκου Νιόπλια και την έλευση του Νταμπράουσκας.  

Διαιτητής: Γεώργιος Τζοβάρας (Φθιώτιδας)  
Κίτρινες: Ντιουσέ, Τοράλ, Στάικος, Μπαλογιάννης, Τζου 

Οι συνθέσεις:  

ΑΡΗΣ (Αλαν Πάρντιου): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Πίρσμαν (77’ Μαζικού), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Νταμπό (85’ Παπέ Σεϊκ), Ετέμπο, Μαντσίνι (85’ Ιτούρμπε), Ματέο Γκαρσία (64’ Καμάτσο), Μανού Γκαρθία, Γκρέι.  

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Λάρσον, Μπαλογιάννης (90’+2’ Θοράρινσον), Βούρος, Διαμαντής, Περέα, Μεγιάδο (78’ Ντουρμισάι), Ντιουσέ (64’ Στάικος), Τοράλ (77’ Θεοδοσουλάκης), Τζου, Γκερέρο.  

 

  31 October, 2022 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα