Super League: Συνέχισαν με νίκες Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ (ΗL)

  31 October, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Super League: Συνέχισαν με νίκες Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ (ΗL)

Δύσκολο αλλά νικηφόρο πέρασμα έκανε ο Ολυμπιακός απ' το Αγρίνιο, όπου επικράτησε 2-1 του ελλιπούς αλλά μαχητικού Παναιτωλικού για την 8η αγωνιστική της Super League. Οι Ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν νωρίς, τα Καναρίνια ισοφάρισαν άμεσα και τελικά η ομάδα του Μαρτίνς λυτρώθηκε χάρη σε ένα πέναλτι. Οι Πειραιώτες δεν είχαν καλή απόδοση αλλά πήραν το τρίποντο που ήθελαν, παρέμειναν αήττητοι στο πρωτάθλημα και εξασφάλισαν ότι με το τέλος της αγωνιστικής θα βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας ανεξάρτητα απ' το αποτέλεσμα της ΑΕΚ με τον Αρη.

Νωρίς γκολ ο Ολυμπιακός

Στο 13' ο Ολυμπιακός βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα από στατική φάση. Ο Ρόνι Λόπες εκτέλεσε το κόρνερ και ο Τικίνιο πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής του Παναιτωλικού ανοίγοντας το σκορ (0-1).

Γρήγορα όμως ο Παναιτωλικός ισοφάρισε (1-1) με εξαιρετική ατομική ενέργεια του Βέργου. Ο Ντουάρτε έκλεψε την μπάλα αρκετά μέτρα πίσω απ' το κέντρο, έβγαλε θαυμάσια μπαλιά για τον Βέργο, ο οποίος βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, «χόρεψε» τον Παπασταθόπουλου και με εξαιρετικό τελείωμα με το αριστερό και σκόραρε για τέταρτη φορά φέτος στη Super League.

Στο 65' ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Βαλμπουενά απ' τον Μελίσσα. Το VAR ενημέρωσε τον διαιτητή Φωτιά, ο οποίος είδε τη φάση στο video και καταλόγισε το πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ελ Αραμπί για το 1-2 στο 69'.

Στη συνέχεια του ματς και μέχρι το τέλος ο Παναιτωλικός πίεσε, ανάγκασε τον Ολυμπιακό να βρεθεί σε θέση άμυνας, προσπαθησε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά τους Ερυθρόλευκους που πέρασαν νικηφόρα απ' το Αγρίνιο και είναι βέβαιο πως με την ολοκλήρωση της αγωνιστικής θα βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας.

Παναιτωλικός: Μελίσσας, Κορνέλιους, Μπακαδήμας (84' Καρέλης), Μαλής, Αντούνιες, Λούι, Φλόρες, Τσιγγάρας, Μόρσεϊ (76' Αποστολάκης), Ντουάρτε, Βέργος.

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Λαλά (54' Ανδρούτσος), Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μάντι Καμαρά (54' Βαλμπουενά), Αγκιμπού Καμαρά (95' Σισέ), Μασούρας, Ρόνι Λόπες (54' Ελ Αραμπί), Τικίνιο (82' Κουντέ).

Ξέσπασμα και τρίποντο για τον ΠΑΟΚ

Ηήττα από τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι της περασμένης αγωνιστικής είναι δεδομένο ότι ενόχλησε τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Όπως επίσης ήταν δεδομένο πως οι παίκτες του Δικεφάλου θα έδειχναν στο γήπεδο την ενόχλησή τους. Ο ΠΑΟΚ λοιπόν έβγαλε αντίδραση και ξέσπασε στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης στην Τούμπα. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου επικράτησε 4-1 και επέστρεψε στις νίκες ενόψει των δύσκολων αγώνων που ακολουθούν με την Κοπεγχάγη ξανά στην Τούμπα για το Europa Conference League και με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο για την 9η αγωνιστική της Super League.

Δυνατή εκκίνηση ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ άρχισε το παιχνίδι ιδανικά καθώς ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ μόλις στο 5'. Ο Αουγκούστο βρήκε με εξαιρετική πάσα τον Μπίσεσβαρ, ο οποίος γύρισε προς τον Τέιλορ που ανατράπηκε από σπρώξιμο του Τουτουαρίμα. Ο Σβαμπ ανέλαβε την εκτέλεση και ήταν εύστοχος ανοίγωντας το σκορ (1-0).

Ωστόσο ο Απόλλων βρήκε γρήγορα απάντηση στο γκολ του ΠΑΟΚ. Στο 14' ο Μαρτίνες σέντραρε, ο Παμλίδης βγήκε στην πλάτη του Τέιλορ και ισοφάρισε για την Ελαφρά Ταξιαρχεία. Ο Δικέφαλος έγινε νευρικός με αποτέλεσμα να απειλήσει μόλις δύο φορές στο 25' με τον Αουγκούστο, οπότε απέκρουσε ο Κότσαρης και στο 43' με τον Σβιντέρσκι, ο οποίος ήταν άστοχος με κεφαλιά.

Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr

Ξέσπασμα του ΠΑΟΚ στο β' ημίχρονο

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στο β' ημίχρονο και στο 49' απείλησε με τον Ελ Καντουρί, ο οποίος σκόραρε στο 54' δίχως όμως να μετρήσει το γκολ σε μια πολύ οριακή φάση. Ο Μαροκινός στην επιστροφή του στην αρχική ενδεκάδα, κινήθηκε σαν σέντερ φορ και με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Σβαμπ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Χρειάστηκε να περάσουν περίπου τρία λεπτά για να καταλήξουν απ' το VAR ότι ήταν οφσάιντ. Τελικά το γκολ ήρθε για τον ΠΑΟΚ στο 66' με τον Σβιντέρσκι. Ο Ελ Καντουρί πάσαρε γρήγορα προς τον Πολωνό, ο οποίος πάτησε περιοχή και από πλάγια θέση με εξαιρετικό διαγώνιο πλασέ πέτυχε το 2-1. 

Κι αφού λύθηκε ο Δικέφαλος σκόραρε και τρίτο γκολ στο 72'. Ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε το φάουλ από πλάγια θέση προς το πίσω δοκάρι, εκεί όπου έκανε κίνηση ο Μιχαηλίδης, ο οποίος με δυνατή κεφαλιά έγραψε το 3-1. Το τελικό 4-1 διαμορφώθηκε στο 94' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αουγκούστο (το κέρδισε ο Άκπομ απ' τον Μπαξεβανίδη).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (73' Ροντρίγκο), Σβαμπ (73' Κούρτιτς), Ελ Καντουρί (77' Μουργκ), Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (84' Κωνσταντέλιας), Σβιντέρσκι (77' Άκπομ).

Απόλλων Σμύρνης: Κότσαρης. Μπαξεβανίδης. Τουτουαρίμα, Ντομίνγκες, Λισγάρας (63' Ντεντάκης), Φατιόν, Κάστρο, Παμλίδης (77' Πάρα), Μαρτίνες (63' Ματέι), Τσιλούλης, Ιωαννίδης.

 

  31 October, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα