Super League: Με νίκες συνέχισαν Ολυμπιακός και ΑΕΚ (HL)

  18 October, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Super League: Με νίκες συνέχισαν Ολυμπιακός και ΑΕΚ (HL)

Δια πυρός και σιδήρου πέρασε από τα Ιωάννινα ο Ολυμπιακός που επικράτησε 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα για την 6η αγωνιστική της Super League. Οι Πειραιώτες δυσκολεύτηκαν πολύ απέναντι στον μαχητικό και άκρως επικίνδυνο Άγιαξ της Ηπείρου και χρειάστηκαν τις λύσεις που έδωσε ο Μαρτίνς απ' τον πάγκο για να πάρουν ένα πολύτιμο τρίποντο που τους φέρνει στην κορυφή της βαθμολογίας και στο +1 από τον ΠΑΟΚ και τον Βόλο που αναδείχθηκαν ισόπαλοι 4-4 στην Τούμπα κι απ' την ΑΕΚ που επικράτησε 3-0 του Ατρομήτου στο ΟΑΚΑ.

 

Χρυσό γκολ Ελ Αραμπί

Ο Εμβιλά σέντραρε κι ο Ελ Αραμπί, εκμεταλλευόμενος την γκέλα του Σάλιακα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το τελικό 2-1 στο 84'. Τόσο ο Γάλλος όσο και ο Μαροκινός ρίχθηκαν στη μάχη στο β' ημίχρονο απ' τον Πορτογάλο προπονητή, προκειμένου «να βγάλουν τα κάστανα απ' τη φωτιά». Ο Ολυμπιακός παρέμεινε αήττητος, η μοναδική ομάδα έπειτα από έξι αγωνιστικές, ενώ ο ΠΑΣ γνώρισε την πρώτη του ήττα στη Super League, επιβεβαιώνοντας όμως ότι κάθε άλλο παρά τυχαία είναι η μέχρι τώρα πορεία του στο πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα άρχισε πολύ καλά το παιχνίδι και απείλησε στο 11'' με τον Περέα για να ανοίξει το σκορ. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή του μετά το δεκαπεντάλεπτο και στο 17' ο Αγκιμπού Καμαρά με κεραυνό μέσα απ' την περιοχή έπειτα από σέντρα-ασίστ του Μασούρα πέτυχε το 0-1. Ο ΠΑΣ κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια μέσα στο γήπεδο ψάχνοντας το γκολ αλλά δεν είχε καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια, την ώρα που οι Πειραιώτες είχαν μεν τον έλεγχο αλλά δεν ήταν και τόσο απειλητικοί

Στο β' ημίχρονο ο Ολυμπιακός έδειχνε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και να ψάχνει ένα δεύτερο γκολ για να καθαρίσει το παιχνίδι. Ο Μαρτίνς όμως έκανε την ομάδα του λιγότερο επιθετική αντικαθιστώντας τον Ονιεκούρου με τον Εμβιλά και ο ΠΑΣ Γιάννινα έφτασε στην ισοφάριση στο 59'. Ο Σάλιακας πάτησε περιοχή, επιχείρησε το γύρισμα και η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Ρέαμπτσιουκ. Ο διαιτητής έδωσε το καθαρό πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Εραμούσπε με εξαιρετική εκτέλεση (1-1).

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να απαντήσει αγγίζοντας το γκολ στο 61' έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μασούρα και κεφαλιά του Μπουχαλάκη που «σημάδεψε» το δοκάρι του Λοντίγκιν, ενώ στο 78' ο Ελ Αραμπί απείλησε με δυνατό σουτ που κατέληξε άουτ. Τελικά ο Μαροκινός αρχισκόρερ των Ερυθρόλευκων ήταν εκείνος που έδωσε τη λύση στο 84' με εναέρια προβολή έπειτα από ασίστ του Εμβιλά.

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Καραχάλιος (88' Μπρένερ), Ντομίνγκες, Γκαρντάφσκι, Σνάιντερ, Περέα (86' Τριάδης), Μιλιντσεάνου (76' Μορέιρα).

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μαντί Καμαρά, Μπουχαλάκης (66' Ελ Αραμπί), Αγκιμπού Καμαρά (78' Βαλμπουενά), Μασούρας (78' Γκάρι Ροντρίγκες), Ονιεκούρου (46' Εμβιλά), Τικίνιο (88' Αβρ. Παπαδόπουλος).

Iδανικο ντεμπούτο Γιαννίκη με τριαρα

Με το... δεξί έκανε ποδαρικό στην ΑΕΚ ο Αργύρης Γιαννίκης. Η Ένωση επικράτησε 3-0 του Ατρομήτου στο ΟΑΚΑ στο ντεμπούτο του ομογενούς κόουτς και πλέον ισοβαθμεί με τον ΠΑΟΚ και τον Βόλο στους 13, έναν βαθμό πίσω απ' τον προπορευόμενο στη βαθμολογία της Super League Ολυμπιακό. Η ΑΕΚ, έστω κι αν δεν εντυπωσίασε, ήταν ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς και κέρδισε δίκαια τους Περιστεριώτες που παρέμειναν στην ουρά δίχως νίκη και με συγκομιδή μόλις δύο βαθμών έπειτα από έξι αγωνιστικές.

 

Εκπλήξεις Γιαννίκη

Ο Γιαννίκης έκανε την έκπληξη και χρησιμοποίησε στην αρχική ενδεκάδα τους Μήτογλου και Ρότα. Όμως η ΑΕΚ δεν είχε ρυθμό στο παιχνίδι της με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να απειλήσει μέχρι το 24. Σε εκείνο το σημείο ωστόσο, μια εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Λιβάι Γκαρσία, έλυσε τον επιθετικό γρίφο. Ο ντελικάτος εξτρέμ των Κιτρινόμαυρων μπήκε στην περιοχή, γύρισε προς τον Αραούχο, ο οποίος με ωραίο πλασέ από κοντά πέτυχε το 1-0. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε δίχως κάποια άλλη αξιοσημείωτη φάση.

Η ΑΕΚ στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου απείλησε δύο φορές με τον Μάνταλο και τον Λιβάι Γκαρσία στο 53' αλλά τελικά βρήκε το γκολ με το οποίο κλείδωσε το τρίποντο στο τελευταίο τέταρτο του ματς. Το έκανε όμως με... περιπετειώδη τρόπο. Η Ενωση κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Λιβάι Γκαρσία απ' τον Γκαλβάο, ο Τσούμπερ ανέλαβε την εκτέλεση, ο Πίριτς απέκρουσε, ο Βράνιες έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο διαιτητής έδωσε επανάληψη λόγω του ότι οι παίκτες των δύο ομάδων μπήκαν στην περιοχή. Ο Τσούμπερ εκτέλεσε ξανά κι αυτή τη φορά ήταν εύστοχος στο 79'  γράφοντας το 2-0.

 

Και αμέσως μετά στο 80', έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου, ο Βράνιες κυριάρχησε στον αέρα πήρε την κεφαλιά και πέτυχε το τελικό 3-0. 

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι (67' Λε Ταλέκ), Σιμόες (83' Σάκχοβ), Λιβάι Γκαρσία (67' Άμραμπατ), Τσούμπερ, Γέβτιτς (35' Μάνταλος), Αραούχο (83' Ανσαριφάρντ).

Ατρόμητος: Πίριτς, Καστεγιάνο, Βασιλαντωνόπουλος, Στρουγγής, Χατζησαΐας, Γκαλβάο, Ντένιτς, Σάλομον, Κλωναρίδης, Μουνίθ (69' Σπιριντόνοβιτς), Κουλούρης (69' Μπεντινέλι).

 

  18 October, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ