Super League: Κρίσιμη συνάντηση των ομάδων με κυβερνητικά στελέχη

  03 August, 2022 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Super League: Κρίσιμη συνάντηση των ομάδων με κυβερνητικά στελέχη

Η μεγάλη καθυστέρηση που θα υπάρξει στην καταβολή των χρημάτων απ' το ποσοστό του στοιχήματος προκαλεί έντονη ανησυχία στις ομάδες της Super League. Οι 14 ΠΑΕ, όπως συνέβη τόσο με τις ομάδες του μπάσκετ (Basket League) και του βόλεϊ (Volley League) αλλά και της Super League 2, είχαν προϋπολογίσει ότι θα λάβουν τα χρήματα που δικαιούνται νωρίς στη σεζόν. Ωστόσο, σύμφωνα με την ενημέρωση απ' το υπουργείο Αθλητισμού, τα χρήματα αυτά δεν πρόκειται να δοθούν πριν από τις 15 Ιανουαρίου!

Εύλογα προκλήθηκε ανησυχία στις τάξεις της Λίγκας δεδομένου ότι οι ομάδες περίμεναν τα εν λόγω χρήματα για να διευθετήσουν υποχρεώσεις. Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει την Τετάρτη (3/8) συνάντηση αντιπροσωπείας της Super League με κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να τεθεί επί τάπητος ένα ζήτημα που είναι μείζον για όλες τις ΠΑΕ και ζωτικό για την πλειονότητα των ομάδων της κατηγορίας, ιδίως των λεγόμενων «μικρομεσαίων» που έχουν περιορισμένους πόρους.

Δύο μπλοκ στη Λίγκα

Το θέμα του ποσοστού απ' το στοίχημα είχε συζητηθεί προ ημερών και στην άτυπη συνάντηση των εκπροσώπων των ομάδων στο περιθώριο της κλήρωσης της Super League. Μάλιστα, υπό τις υπάρχουσες συνθήκες δεν αποκλείεται να τεθεί και θέμα αναβολής της έναρξης του πρωταθλήματος. Ήδη φαίνεται ότι υπάρχουν δύο μπλοκ στη Λίγκα: ένα που εξετάζει και υποστηρίζει την αναβολή της πρεμιέρας της SL μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα, κι ένα άλλο που παρουσιάζεται πιο διαλλακτικό και τάσσεται υπέρ του διαλόγου προκειμένου να βρεθεί μια λύση.

Ως εκ τούτου, η συνάντηση της Τετάρτης μεταξύ εκπροσώπων των ομάδων και κυβερνητικών στελεχών αποκτά μεγάλη σημασία καθώς σε περίπτωση που οι ΠΑΕ δεν ακούσουν τα νέα που θέλουν, δεν αποκλείεται να μην αρχίσει το πρωτάθλημα.

Η πρεμιέρα έχει οριστεί για την Παρασκευή 19 Αυγούστου με την αναμέτρηση Βόλος-Αστέρας Τρίπολης και η υπόλοιπη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για το Σαββατοκύριακο 20-21 Αυγούστου.

 

  03 August, 2022 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ