Superleague: Ξέσπασε στον θλιβερό ΟΦΗ ο Ολυμπιακός-Tα αποτελέσματα του Σαββάτου (hl)

  11 February, 2024 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Superleague: Ξέσπασε στον θλιβερό ΟΦΗ ο Ολυμπιακός-Tα αποτελέσματα του Σαββάτου (hl)

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό, μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Η πειραϊκή ομάδα ξέσπασε στον ΟΦΗ τον οποίο νίκησε με 4-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» στην εναρκτήρια συνάντηση της 22ης αγωνιστικής και αναμένει τα αυριανά αποτελέσματα της «τρόικας» κορυφής με την ελπίδα ότι θα μπορέσει να μειώσει τη διαφορά από τους «Δικέφαλους» (παίζουν μεταξύ τους στην Τούμπα) και τους «πράσινους».

Ο αγώνας διεξήχθη υπό το βλέμμα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος αμέσως μετά την άφιξή του μετέβη στο φαληρικό γήπεδο όπου και παρακολούθησε την αναμέτρηση μαζί με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Βάσκος τεχνικός, Κυπελλούχος Ευρώπης (Europa League) πέρυσι με την Σεβίλλη, θα είναι ο νέος προπονητής των «ερυθρόλευκων» και πιάνει δουλειά από αύριο για να προετοιμάσει την ομάδα ενόψει του αγώνα με τη Φερεντσβάρος την ερχόμενη Πέμπτη, για τα πλέι οφ του Conference League.

Οι γηπεδούχοι, που είχαν σήμερα υπηρεσιακό στον πάγκο τους τον τεχνικό της Κ19, Σωτήρη Συλαϊδόπουλο, ξεκίνησαν σε πολύ υψηλό τέμπο από το πρώτο σφύριγμα του Τσιμεντερίδη και με την πίεση που άσκησαν, ακόμα και στον τερματοφύλακα Μπάουμαν, δημιούργησαν ανυπέρβλητο πρόβλημα στην κυκλοφορία των Κρητικών, με συνέπεια τα πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις των παικτών του ΟΦΗ, που κόστισαν ακριβά.

Μόλις στο 6ο λεπτό και σε μπαλιά στην πλάτη της άμυνας ο Μπάουμαν βγήκε από την εστία του προσπαθώντας να διώξει την μπάλα αλλά την έστειλε πάνω στον Μασούρα, που εκμεταλλεύτηκε την περίσταση και άνοιξε το σκορ σε άδειο τέρμα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Φορτούνης έκανε το γύρισμα από δεξιά, οι αμυντικοί δεν κατόρθωσαν να απομακρύνουν και ο Ελ Κααμπί έγραψε από κοντά το 2-0 δίνοντας σαφές προβάδισμα νίκης στην ομάδα του, με το 13ο γκολ του (συνολικά) στα ερυθρόλευκα.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να «πνίγει» τον αντίπαλό του, η κατοχή έφτασε στο 73% και στο 34΄ από νέο λάθος αμυντικού στην απομάκρυνση της μπάλας αυτή κατέληξε έξω από την περιοχή στον Ποντένσε, που προχώρησε, άδειασε έναν αντίπαλο και πλάσαρε ψύχραιμα για το 3-0.

Στο 38΄ ο Μπάουμαν έκανε μεγάλη απόκρουση σε σουτ του Μασούρα και στην εκτέλεση του κόρνερ που ακολούθησε ο Κάρμο, με τρομερό σε δύναμη αριστερό βολέ, τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Ο ΟΦΗ έγινε απειλητικός για πρώτη φορά στο 41΄, όταν ο Ισέκα δεν κατάφερε να κοντρολάρει σωστά προ του Πασχαλάκη, ο οποίος μπλόκαρε την μπάλα, ενώ στο 43΄ το σουτ του Τσικίνιο έφυγε ελάχιστα άουτ, σε ένα ημίχρονο απόλυτης κυριαρχίας των γηπεδούχων, που πέτυχαν τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο για πρώτη φορά στο εφετινό πρωτάθλημα, ενώ στην Ευρώπη το είχαν κάνει απέναντι σε Τσουκαρίτσκι και Μπάτσκα Τόπολα. 

Έχοντας πάρει ό,τι ήθελαν από τα πρώτα 45 λεπτά οι γηπεδούχοι μείωσαν κατά τι το ρυθμό τους στην επανάληψη αλλά συνέχισαν να κυριαρχούν, και αφού είχαν μια καλή στο 57΄ με το κοντινό σουτ του Ελ Κααμπί να φεύγει άουτ, έφτασαν στο 4-0 ένα λεπτό αργότερα με τον Φορτούνη, που δέχθηκε την ασίστ του Τσικίνιο στην πλάτη της άμυνας και στην αναπήδηση της μπάλας «κρέμασε» τον Μπάουμαν.

Έχοντας πια στραμμένο το μυαλό στον ευρωπαϊκό αγώνα της ομάδας, ο Συλαϊδόπουλος προχώρησε σε μαζεμένες αλλαγές για να δώσει ανάσες σε Μασούρα, Έσε, Φορτούνη και Ελ Κααμπί, με τον σκόρερ του τέταρτου γκολ να δίνει τη θέση του στον Καμπράλ, ο οποίος έκανε ντεμπούτο με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Ο επιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήριο λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ μερικά λεπτά αργότερα, όταν βγήκε μόνος στο δεύτερο δοκάρι στη σέντρα του Αλεξανδρόπουλου άλλα σούταρε ψηλά. Από την πλευρά του, ο ΟΦΗ έχασε την ευκαιρία να μειώσει στο 79ο λεπτό, όταν το φάουλ του Μπάκιτς λίγο έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη, που πάντως είχε εκτιναχθεί στην πορεία της μπάλας. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σταύρος Τσιμεντερίδης (Κοζάνης)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κάρμο - Μαρινάκης, Μπάκιτς

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σωτήρης Συλαϊδόπουλος): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε (71΄ Ιμπόρα), Τσικίνιο, Φορτούνης (61΄ Καμπράλ), Μασούρας (77΄ Ναβάρο), Ποντένσε (46΄ Αλεξανδρόπουλος), Ελ Κααμπί (61΄ Γιόβετιτς)

ΟΦΗ (Πέπε Μελ): Μπάουμαν, Μαρινάκης, Βούρος, Γιαννούλης (46΄ Θοράρινσον), Αμπάντα, Γκλάζερ, Γκαγέγος (46΄ Μοσκέρα), Μπάκιτς, Μπάκου (81΄ Ριέρα), Αποστολάκης (61΄ Χιμένεθ), Ισέκα (61΄ Φελίπε Λουίζ)

Μοιρασία στα Γιάννενα

Στην τελευταία θέση της κατάταξης θα βρει και η ολοκλήρωση της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο «Αγιαξ της Ηπείρου» έμεινε στο 0-0 με τον Άρη στους «Ζωσιμάδες», με τους Θεσσαλονικείς να παραμένουν... κολλημένοι στην πέμπτη θέση και να σκέφτονται το Κύπελλο.

Το άγχος «έπνιγε» τους γηπεδούχους ενώ οι πολλές αλλαγές έκαναν κακό στη χημεία των φιλοξενούμενων, με συνέπεια οι φάσεις μπροστά στις δυο εστίες να είναι ελάχιστες. 

Στο 13’ ο Πέδρο Κόντε έκανε το διαγώνιο σουτ αλλά η μπάλα πέρασε παράλληλα με την εστία του Χουλιάν Κουέστα ενώ δυο λεπτά μετά, ο Άλβαρο Ζαμόρα με ωραία ενέργεια ανάγκασε σε δύσκολη επέμβαση τον Γκέργκελι Νάγκι. 

Ως το φινάλε του πρώτου μέρους, η μοναδική αξιόλογη στιγμή, ήταν μια επέμβαση του Κουέστα σε πλασέ του Γιώργου Παμλίδη από πλάγια θέση στο 40’.

Ο Άκης Μάντζιος προχώρησε σε δυο αλλαγές στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά η εικόνα της ομάδας του δεν διαφοροποιήθηκε ριζικά. Μάλιστα, στα πρώτα δευτερόλεπτα, ο Κόντε από κοντά δεν μπόρεσε να... φυσήξει την μπάλα στα δίχτυα από σέντρα του Κέβιν Ροσέρο. 

Ο Ισπανός φορ του ΠΑΣ δοκίμασε και με τακουνάκι στο 52’ να ανοίξει το σκορ, αλλά ο Μόουζες Οντουμπάτζο ήταν στη θέση του κι απομάκρυνε.

Οι «κίτρινοι» δοκίμασαν να απειλήσουν στο 61’, με τον Κίκε Σαβέριο να αστοχεί έπειτα από την πάσα του Μάνου Γκαρθία. Ο Ισπανός μέσος ήταν αυτός που απείλησε στο 84’, όταν το δυνατό σουτ του έξω από την περιοχή έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, έβγαλε δύσκολα ο Νάγκι. 

Τίποτα δεν άλλαξε στο τετράλεπτο των καθυστερήσεων, με το 0-0 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δυο ομάδων.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε μεν βαθμό έπειτα από τέσσερις συνεχόμενες ήττες, ωστόσο η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου παραμένει σε δεινή θέση. Ο Άρης, από την πλευρά του, πήρε δυο σερί ισοπαλίες στα διαδοχικά εκτός έδρας ματς που είχε (το προηγούμενο στις Σέρρες), ωστόσο το μυαλό όλων είναι στον ημιτελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Παναιτωλικό την Τρίτη (13/2, 19:30) στο Αγρίνιο.

Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτικής Αττικής)
Κίτρινες: Τζίνο, Εραμούσπε, Λιάσος, Νάγκι - Ζαμόρα, Σαβέριο.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Νάγκι, Μπακαδήμας, Κιάκος, Εραμούσπε, Λιάσος, Ριένστρα, Τζίνο, Οσέι-Τουτού, Παμλίδης, Ροσέρο (86’ Ντεμίρ), Κόντε (63’ Λεό).

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Ντουκουρέ (57’ Βέλεθ), Μπένετ (46’ Σουλεϊμάνοφ), Σαβέριο (72’ Μορόν), Ζαμόρα, Μπράμπετς, Φατόρε, Φετφατζίδης (46’ Νταρίντα), Τζούρασεκ (57’ Μάνου Γκαρθία), Οντουμπάτζο, Ρόουζ.

*Υποβασταζόμενος αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο ο Νέβεν Τζούρασεκ, με την πρώτη εκτίμηση να κάνει λόγο για κάκωση στο δεξί γόνατο.

«Τρίποντο» παραμονής με 10 παίκτες ο Παναιτωλικός

Ο Παναιτωλικός σημείωσε την, ενδεχομένως, σημαντικότερη νίκη του στο εφετινό πρωτάθλημα, επικρατώντας στο Αγρίνιο με 1-0 του Ατρόμητου στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής και κάνοντας βαθμολογικό άλμα στους 18 βαθμούς, αφήνοντας πίσω του Βόλο και Κηφισιά.

Από την πλευρά τους, οι «κυανόλευκοι» ηττήθηκαν για τέταρτη συνεχή αγωνιστική και παρέμειναν καθηλωμένοι στους 23 βαθμούς.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με καλό ρυθμό κι ένα άκυρο γκολ του Αντζιέλσκι στο 2ο λεπτό, καθώς ο επιθετικός του Ατρόμητου ήταν εκτεθειμένος την ώρα που σούταρε ο Ρομπάιγ, πριν εκείνος πάρει το ριμπάουντ και σκοράρει.

Ο Παναιτωλικός πήρε κεφάλι στο σκορ στο 24΄, όταν από την κάθετη του Πέρες ο Καρέλης έφυγε από οριακή θέση κι έγραψε το 1-0 νικώντας τον Τσιντώτα, σε φάση που εξετάστηκε από το VAR.

Το πλεονέκτημα των γηπεδούχων ήρθε να «ισοφαρίσει» η αποβολή του Οικονόμου έξι λεπτά αργότερα, που είδε απευθείας την κόκκινη κάρτα του Παπαδόπουλου για ένα πολύ άσχημο, αντιεπαγγελματικό μαρκάρισμα με τις τάπες στο γόνατο του Έντερ.

Στο 43΄ ο Τορεχόν μπήκε στην περιοχή από αριστερά κι έκανε το γύρισμα με τον Μαυρία να πιάνει το σουτ και τον Τσιντώτα να μπλοκάρει. Στις καθυστερήσεις (45΄+2) το απευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Έντερ έφυγε λίγο πάνω από το δοκάρι και στο 45΄+4 ο Ντε Μποκ γύρισε από αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Αντζιέλσκι στο δεύτερο δοκάρι αλλά ο Πολωνός δεν κατάφερε να τη στείλει στα δίχτυα.

Ο ίδιος παίκτης έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία στο 51΄, όταν η ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του αποκρούστηκε ελάχιστα από τον Στεργιάκη και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια της φάσης και με τον τερματοφύλακα των «Καναρινιών» ακόμα στο έδαφος, δηλαδή με όλη την εστία ουσιαστικά άδεια μπροστά του, ο Βαλένσια με εξ επαφής κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω στον Έλληνα γκολκίπερ, σε μια από τις ευκαιρίες της χρονιάς.

Ο Ατρόμητος συνέχισε να πιέζει αλλά έδινε χώρους και στο 71΄ ο Τσιντώτας απέτρεψε τα χειρότερα αποκρούοντας σε τετ α τετ με τον Λιάβα, ενώ στο 82΄ πέταξε σε κόρνερ το σουτ του Χουάνπι. Η ομάδα των δυτικών προαστίων της Αθήνας απείλησε ξανά στο 86΄ με την κεφαλιά του Έντερ σε κόρνερ του Αθανασίου να φεύγει άουτ. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάννης Παπαδόπουλος

ΚΟΚΚΙΝΗ: 30΄ Οικονόμου

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μλάντεν, Στάγιτς - Τζαβέλλας, Αγκ. Καμαρά, Έντερ

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Στεργιάκης, Μαυρίας (75΄ Χουάνπι), Οικονόμου, Μλάντεν, Στάγιτς, Τορεχόν, Πέρεθ (75΄ Τσιγγάρας), Χατζηθεοδωρίδης (36΄ Μαλής), Ντουάρτε, Ντίας (68΄ Λιάβας), Καρέλης (68΄ Ζοάο Πέδρο).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάσα Ίλιτς): Τσιντώτας, Κιβρακίδης (77΄ Τριμμάτης), Τσακμάκης (46΄ Αγκιμπού Καμαρά), Τζαβέλλας, Ντε Μποκ (77΄ Αθανασίου), Κούντε, Γιουμπιτάνα (68΄ Βέργος), Έντερ, Ρομπάιγ (77΄ Ντιρκς), Αντζιέλσκι, Βαλένσια 

 

  11 February, 2024 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα