Super League: Γκέλαραν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ-Εντυπωσιακό ξεκίνημα για την ΑΕΚ

  13 September, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Super League: Γκέλαραν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ-Εντυπωσιακό ξεκίνημα για την ΑΕΚ

Έναρξη,έπειτα απο συνεχόμενες αναβολές, για το πρωτάθλημα της Super League

Έχασε γκολ και βαθμούς ο Ολυμπιακος

Ο Ατρόμητος έστησε... μπλόκο στον Ολυμπιακό που γκέλαρε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Super League. Η ομάδα του Περιστερίου ήταν εξαιρετικά αποτελεσματική αμυντικά, κράτησε τον πρωταθλητή μακριά από το γκολ και πήρε την ισοπαλία (0-0) και τον πρώτο βαθμό της σεζόν στο Γ. Καραϊσκάκης. Αντιθέτως, οι Πειραιώτες ήταν φλύαροι, άργησαν να μπουν στο παιχνίδι κι όταν το έκαναν σπατάλησαν ένα σωρό φάσεις καθώς παρουσιάστηκαν αναποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια.

Δοκάρι ο Ατρόμητος

Ο Ολυμπιακός άρχισε νωχελικά το παιχνίδι, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Ατρόμητος, ο οποίος απείλησε στο 9' με κεφαλιά του Κουλούρη, που απέκρουσε ο Βατσλίκ. Οι Πειραιώτες απάντησαν με καλή ανάπτυξη και σέντρα προς τον Ελ Αραμπί που κλότσησε αέρα αντί να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα στο 23', ενώ ο Μουνίθ λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ για τους φιλοξενούμενος όμως το εκπληκτικό σουτ που έκανε κατέληξε στο δοκάρι. 

Στο β' ημίχρονο ο Μαρτίνς αντικατέστησε τον μέτριο Λόπες με τον Ονιεκούρου και μετά το 60' η απόδοση της ομάδας άρχισε να ανεβαίνει. Οι Πειραιώτες άσκησαν μεγάλη πίεση στον Ατρόμητο αλλά κλασική φάση δεν έκαναν. Στο 71' ο Ελ Αραμπί βρέθηκε αμαρκάριστος στην καρδιά της περιοχής του Ατρομήτου αλλά το σουτ που έπιασε κατέληξε στην αγκαλιά του Πίριτς.

Πολιορκία ο Ολυμπιακός

Η πολιορκία συνεχίστηκε στην περιοχή του Ατρομήτου και στο 86' ο Ονιεκούρου έφτασε κοντά στο γκολ, όμως οι κόντρες απέτρεψαν το γκολ, ενώ ο Ανδρούτσος από πλάγια θέση δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, όπως συνέβη με τον ίδιο παίκτη και στο 93', με τον Αλ. Μπα στο 95', με τον Κούντε στο 96' 

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Σισέ, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Καρμπόβνικ (68' Ανδρούτσος), Βαλμπουενά (88' Αλ. Μπα), Μπουχαλάκης (68' Κούντε), Εμβιλά, Ρόνι Λόπες (46' Ονιεκούρου), Τικίνιο, Ελ Αραμπί.

Ατρόμητος: Πίριτς, Βασιλαντωνόπουλος, Κυρ. Παπαδόπουλος, Χατζηϊσαϊας, Καστεγιάνο, Σάλομον, Ντένιτς, Κλωναρίδης (68' Μπεντινέλι), Μουνίθ (89' Μουνίθ), Καρτάλης (82' Κωτσόπουλος), Κουλούρης.

Σόκαρε τον κακό ΠΑΟΚ ο ΠΑΣ

Το άγχος της πρεμιέρας, μια μέτρια εμφάνιση και ένα τραγικό λάθος οδήγησαν τον ΠΑΟΚ σε ήττα στην πρεμιέρα της Super League. O Δικέφαλος πλήρωσε την αφλογιστία του στις καλές φάσεις που δημιούργησε αλλά και την άστοχη έξοδο του Ζίβκο Ζίβκοβιτς, ο οποίος σε μια φαινομενικά ακίνδυνη φάση στο 86', αντί να απομακρύνει την μπάλα, κλότσησε αέρα και... πρόσφερε στον Πέδρο Κόντε ένα απ' τα ευκολότερα γκολ στην καριέρα του και στον ΠΑΣ Γιάννινα μια σπουδαία νίκη στην Τούμπα με 0-1.

Νωχελικό ξεκίνημα για ΠΑΟΚ

Στο ξεκίνημα του ματς ο ΠΑΟΚ έβγαλε στο γήπεδο το άγχος της πρεμιέρας καθώς δυσκολεύτηκε να πατήσει την αντίπαλη περιοχή και να απειλήσει. Το έκανε για πρώτη φορά στο 23' έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μουργκ και κεφαλιά του Σβαμπ. Ωστόσο ο Σάλιακας με παρέμβαση πάνω στη γραμμή έσωσε τον ΠΑΣ Γιάννινα από βέβαιο γκολ. Ο Δικέφαλος είχε εξαρχής την υπεροχή, είχε καλές στιγμές, αλλά γκολ δεν βρήκε.

Στο φινάλε του ημιχρόνου, ήταν η σειρά του ΠΑΣ για να απειλήσει. Οι Γιαννιώτες έκλεψαν την μπάλα, ο Κόντε πάσαρε στον Σνάιντερ, ο οποίος σούταρε αλλά ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε σωτήρια. Με το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ απείλησε με τον Μουργκ αλλά ο Λοντίγκιν απέκρουσε, στο 55' ο Σβιντέρσκι πλησίασε στο γκολ, όπως και ο Καγκάβα στο 60' που δεν  μπόρεσε να σκοράρει από κοντά.

Ο Λουτσέσκου προσπάθησε να αλλάξει τον ρου της ιστορίας του αγώνα βάζοντας τους Κούρτιτς και Μίτριτσα στο 61' και τους Άκπομ και Σίντκλεϊ στο 75'. Κι η πίεση του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε καθώς στο 74' ο Κούρτιτς άγγιξε το γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Ο Δικέφαλος δεν κατόρθωσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και τιμωρήθηκε στο 86'. Ο Βαρέλα γύρισε την μπάλα με το κεφάλι προς τον Κρέσπο, ο οποίος την έδωσε πιο πίσω στον Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος γκολκίπερ του ΠΑΟΚ έκανε τραγικό λάθος καθώς αντί να απομακρύνει κλότσησε... αέρα δίνοντας τη δυνατότητα στον Κόντε να πάρει την μπάλα και να πλασάρει σε άδειο τέρμα για το 0-1.

Μια ψυχρολουσία κι ένα μεγάλο σοκ για τον Δικέφαλο που άρχισε με τον χειρότερο τρόπο την παρουσία του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Λούκας, Βιεϊρίνια (75' Σίντκλεϊ), Κρέσπο, Βαρέλα, Σβαμπ, Αουγκούστο (61' Κούρτιτς), Μπίσεσβαρ, Καγκάβα (61' Μίτριτσα), Μουργκ (75' Ακπομ), Σβιντέρσκι.

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Γκαρτάβσκι, Σνάιντερ (89' Λώλης), Πέρεα (80' Μορέιρα), Κόντε (92' Μιλιντσεάνου). 

Ιδανικά άρχισε τις υποχρεώσεις της στη Super League η ΑΕΚ. Η Ένωση επικράτησε 3-0 του Ιωνικού στο ΟΑΚΑ και πήρε το τρίποντο που τόσο ήθελε στο ξεκίνημα της νέας σεζόν. Από την άλλη, ο Ιωνικός που επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία έπειτα από 14 χρόνια αδικείται από το τελικό αποτέλεσμα καθώς ιδίως μέχρι το πρώτο μισό του αγώνα είχε δημιουργήσει καλές φάσεις για γκολ. Παρ' όλα αυτά, η αποβολή του Ρομαό στο 33' έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ των Κιτρινόμαυρων. 

Με τη... σέντρα η ΑΕΚ

Η εκκίνηση της ΑΕΚ ήταν ιδανική καθώς προτού προλάβει καλά καλά να συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο, ο Λε Ταλέκ, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου, άνοιξε το σκορ με κεφαλιά στο 7'. Παρά το... χτύπημα ο Ιωνικός δεν πτοήθηκε και δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην ΑΕΚ. Οι Νικαιώτες απειλήσαν με Τουράμ στο 9', στο 17' και στο 29' αλλά στο 33' έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Ρομαό, ο οποίος τιμωρήθηκε με δύο κίτρινες σε οχτώ λεπτά.

Η εικόνα της ΑΕΚ δεν βελτιώθηκε και στο ημίχρονο ο Μιλόγεβιτς έριξε στη μάχη τους Σιμάνσκι και Τσούμπερ κάτι που είχε ως αποτέλεσμα της σταδιακή άνοδο της απόδοσή της. Στο 61' ο Αραούχο ανατράπηκε από τον Μύγα, ο διαιτητής Τζοβάρας έδωσε πέναλτι και ο Αμραμπάτ πέτυχε το 2-0 με εύστοχη εκτέλεση στο 62'. Δεν έμεινε όμως εκεί ο Δικέφαλος καθώς στο 66' βρήκε και τρίτο γκολ αυτή τη φορά με τον Τσούμπερ, ο οποίος με εντυπωσιακό τελείωμα έγραψε το 3-0. Προτού ολοκληρωθεί το ματς ο Λιβάι Γκαρσία είχε σουτ στο δοκάρι.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Λε Ταλέκ, Γαλανόπουλος (46' Σιμάνσκι), Μάνταλος (68' Γέβτιτς), Άμραμπατ (68' Λιβάι Γκαρσία), Τάνκοβιτς (46' Τσούμπερ), Αραούχο (76' Ανσαριφάρντ).

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Γκοτσούλιας, Άοσμαν (68' Κιάκος), Καμπράλ (80' Ματσούκας), Βαλεριάνος, Τσιγκρίσνκι, Μύγας (93' Κωνσταντινίδης), Σάντσες, Ρομαό, Τουράμ (80' Μάναλης), Λένις (68' Ντάλσιο).

 

  13 September, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ