Super League: Γκέλα για τον ΠΑΟΚ-Ξεμακραίνει ο Ολυμπιακός (hl)

  28 February, 2022 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Super League: Γκέλα για τον ΠΑΟΚ-Ξεμακραίνει ο Ολυμπιακός (hl)

Κυρίαρχος στο ντέρμπι των Αθηνών ο ΠΑΟ

Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε το τίμημα της Ευρώπης καθώς τρεις ημέρες μετά την ιστορική πρόκριση επί της Μίντιλαντ στους 16 του Europa Conference League γκέλαρε απέναντι στον εξαιρετικό Ιωνικό. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε σε ευρύ ροτέισον για να φρεσκάρει την ομάδα του ενόψει και του επερχόμενου εξ αναβολής αγώνα με την ΑΕΚ και η φορμαρισμένη ομάδα της Νίκαιας βρήκε την ευκαιρία και απέσπασε ισοπαλία (1-1). Το highlight της αναμέτρησης ωστόσο ήταν η στιγμή που οι παίκτες του Ιωνικού σήκωσαν την ουκρανική σημαία και η Τούμπα καταχειροκρότησε τον συγκινημένο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι...

 Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 1' απείλησε με τριπλή προσπάθεια. Ωστόσο, αρχικά το σουτ του Τσόλακ κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια τα σουτ του Μπίσεσβαρ και του Μιτρίτσα δεν βρήκαν δίχτυα. Ο Ιωνικός απάντησε με διπλή ευκαιρία στο 11' με τον Μάντζης και στο 14' με τον Καμπράλ αλλά ο Πασχαλάκης ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικός. Στο 31' ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σβαμπ (1-0) έπειτα από καθαρή ανατροπή του Μουργκ εντός περιοχής. Ο γκολκίπερ του Δικεφάλου κράτησε το μηδέν στην άμυνα και στο 39' σε απειλητική προσπάθεια του Μύγα.

Καθολικό χειροκρότημα σε Τσιγκρίνσκι

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ιωνικός βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 58' με τον Τουράμ. Ο Καμπράλ κινήθηκε απ' τα αριστερά και πάσαρε προς τον Βραζιλιάνο στράικερ, ο οποίος εκτέλεσε με δυνατό σουτ για το 1-1. Ακολούθησαν τρομερές σκηνές καθώς ο σκόρερ έτρεξε προς τον πάγκο του Ιωνικού με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Εκεί ύψωσαν μια ουκρανική σημαία θέλοντας να τιμήσουν την Ουκρανία και τον συμπαίκτη τους Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι.

Ο Ουκρανός αμυντικός πήρε στα χέρια του τη σημαία της πατρίδας του και την σήκωσε ψηλά, λαμβάνοντας ένα πολύ θερμό χειροκρότημα απ' τους φίλους του ΠΑΟΚ, οι οποίοι μολονότι η ομάδα τους δέχθηκε ένα γκολ, έσπευσαν να χειροκροτήσουν τον Τσιγκρίνσκι και την κίνηση που έκαναν οι άνθρωποι του Ιωνικού. Μάλιστα, ο Τσιγκρίνσκι δεν έκρυψε την συγκίνησή, βούρκωσε και με τη σειρά του υποκλίθηκε στο κοινό της Τούμπας ευχαριστώντας για τη συμπαράσταση...

 Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να σκοράρει το νικητήριο γκολ, ο Ιωνικός είχε μια μεγάλη φάση αλλά ο Πασχαλάκης νίκησε στο τετ α τετ τον Τουράμ και το 1-1 παρέμεινε μέχρι τέλους στην Τούμπα.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ (76' Βιεϊρίνια), Σοάρες (62' Τσιγγάρας), Σβαμπ, Ζαμπά (82' Κούτσιας), Μιτρίτσα, Μπίσεσβαρ (62' Ελ Καντουρί), Τσόλακ.

Ιωνικός (Σπανός): Χουτεσιώτης, Βαλεριάνος, Μύγας, Σάντσες (46' Πλατέλλας), Τσιγκρίνσκι, Λένις, Ρομαό, Καμπράλ (87' Βαλέντε), Ντάλσιο, Άοσμαν (90' Βαφέας), Μάντζης (46' Τουράμ).

Δεν βλέπει κανέναν ο Ολυμπιακός

Με... αμέτρητες τελικές αλλά με μόλις δύο γκολ, του Γκάρι Ροντρίγκες και αυτογκόλ του Ντουρμισάι στο φινάλε, ο Ολυμπιακός ξεπέρασε με άνεση το εμπόδιο και του ΟΦΗ (2-0) κι άνοιξε τη διαφορά στο +13 πλησιάζοντας ακόμη πιο κοντά στον τίτλο της Super League.

 Τρεις μέρες μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό από την Αταλάντα, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες, συνεχίζοντας... τρένο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Super League, oι Ερυθρόλευκοι έπιασαν πολύ καλή απόδοση, κυριάρχησαν πλήρως επί του ΟΦΗ, έχασαν πολλές ευκαιρίες για περισσότερα γκολ και τελικά πήραν με ευκολία το «τρίποντο» με 2-0 χάρη σε ένα γκολ του Γκάρι Ροντρίγκες από το 19ο λεπτό και ένα αυτογκόλ του Ντουρμισάι στο 89'.

Με το αποτέλεσμα αυτό, οι Πειραιώτες αύξησαν τη διαφορά τους από τον δεύτερο ΠΑΟΚ στους 13 βαθμούς, διατήρησαν το αήττητο στο πρωτάθλημα επεκτείνοντάς το στους 30 αγώνες από πέρσι και πλέον μπαίνουν στην τελική ευθεία προς ακόμη μια... τυπική διαδικασία πλέι-οφ, στο δρόμο για τον τρίτο σερί τίτλο επί των ημερών του Πέδρο Μαρτίνς. Ένα δοκάρι για τους Ερυθρόλευκους στο φινάλε από τον Σισέ, δύο -σωστά- ακυρωθέντα γκολ του Ελ Αραμπί, με παίκτη λιγότερο ο ΟΦΗ από το 70ο λεπτό και με τον τερματοφύλακά του, Ντεβί Επασί, να είναι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο δεν... ξέφυγε το σκορ.

Το γκολ που ξεκλείδωσε το ματς και... ψηνόταν για ώρα, ήρθε στο 19' όταν ο Καρβάλιο σέντραρε, μετά τις κεφαλιές η μπάλα έφτασε στον Ελ Αραμπί που έκανε το γύρισμα και ο Γκάρι με πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Επασί. Το ματς ουσιαστικά τελείωσε στο 70' όταν ο Γιαννούλης είδε σωστά κόκκινη κάρτα για φάουλ πάνω στον Μασούρα ενώ βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ, έχοντας περάσει και τον Επασί μετά από λάθος της άμυνας του ΟΦΗ.

 

Στο 85' ο Σισέ «σημάδεψε» δοκάρι μετά το φάουλ του Βαλμπουενά και στο 89' ήρθε και το δεύτερο γκολ για το τελικό 2-0. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά, ο Μπα πήρε την πρώτη κεφαλιά και στην διεκδίκηση με τον Μπουχαλάκη, ο Ντουρμισάι ήταν αυτός που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Επασί.

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Κίτσος, Σισέ, Μπα, Λαλά (83' Βρουσάι), Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Μασούρας, Καρβάλιο (91' Φαντιγκά), Ροντρίγκες (73' Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί.

ΟΦΗ: Επασί, Κοροβέσης, Γιαννούλης, Βούρος, Μαρινάκης, Σελίμοβιτς, Μπουζούκης, Στάικος (61' Καμάου), Φαν Ντάινεν (46' Ουές), Τσιλιανίδης (46' Ντουρμισάι), Λάμπρου (76' Πασαλίδης).

Σκόρπισε την ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός διέλυσε την ΑΕΚ στο ντέρμπι της Λεωφόρου, επικράτησε 3-0 και αγκάλιασε την παρουσία του στα πλέι οφ της Super League. Οι Πράσινοι με ένα εκρηκτικό ημίωρο, πέτυχαν τρία γκολ, έβαλαν από νωρίς τις βάσεις για τον θρίαμβο και θα μπορούσαν να έχουν πετύχει μια ιστορική επικράτηση με ένα πιο ευρύ σκορ, αν δεν ήταν αναποτελεσματικοί στις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησαν. Ήταν η πρώτη εφετινή νίκη του Παναθηναϊκού σε ντέρμπι. Κι η ΑΕΚ πάντως θα μπορούσε να έχει καλύτερη τύχη στο παιχνίδι αν σκόραρε σε ένα απ' τα δύο δοκάρια που είχε στο 2-0.

 Η ΑΕΚ απείλησε με τον Βράνιες στο 5' αλλά ο Παναθηναϊκός με ένα διπλό χτύπημα σε δύο λεπτά  έφτασε γρήγορα στο 2-0. Αρχικά, στο 16', ο Αϊτόρ ευστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Αλεξανδρόπουλος σε μαρκάρισμα του Ρότα. 

Και οι πανηγυρισμοί έγιναν... διαρκείας στις εξέδρες καθώς στο 18' οι Πράσινοι βρήκαν και δεύτερο γκολ έπειτα από τρομερή ατομική ενέργεια του Παλάσιος που διέσχισε το μισό γήπεδο και εκτέλεσε μέσα απ' την περιοχή για το 2-0.

 Η ΑΕΚ στάθηκε αρκετά άτυχη στη συνέχεια καθώς είχε δύο δοκάρια στο 25' και το 26' με τον Ανσαριφάρντ και τον Τσούμπερ, αντιστοίχως.

 Αντιθέτως, ο Παναθηναϊκός σκόραρε και τρίτη φορά στο 30' οπότε ο Ιωαννίδης εκτέλεσε ιδανικά μετά από σέντρα του Αϊτόρ (3-0).

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε εξαιρετικά το προβάδισμα των τριών γκολ, δεν απειλήθηκε ουσιαστικά, ενώ θα μπορούσε να έχει σκοράρει τουλάχιστον ακόμη ένα γκολ. Ο στόχος του πάντως επιτεύχθηκε καθώς κλείδωσε την παρουσία του στα πλέι οφ και μάλιστα με μια επιβλητική νίκη σε ένα ντέρμπι.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Σάντσες, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Αλεξανδρόπουλος (77’ Βιτάλ), Ρούμπεν, Αϊτόρ (86’ Χατζηγιοβάνης), Παλάσιος, Γκατσίνοβιτς (66’ Κουρμπέλης), Ιωαννίδης (76’ Καρλίτος).

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Χατζισαφί (46’ Μοχαμάντι), Βράνιες, Τζαβέλλας, Ρότα, Σιμόες (74’ Λε Ταλέκ), Σάκχοφ, Αμραμπατ, Τσούμπερ (46’ Μάνταλος), Λιβάι Γκαρσία, Ανσαριφάρντ (46’ Αραούχο).

 

  28 February, 2022 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ