Super League: “Αέρας” ο Ολυμπιακός στο Περιστέρι- Ξεμπούκωσε ο ΠΑΟΚ (HL)

  16 December, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Super League: “Αέρας” ο Ολυμπιακός στο Περιστέρι- Ξεμπούκωσε ο ΠΑΟΚ (HL)

Ο Ολυμπιακός έχει βρει ρυθμό στο πρωτάθλημα και το απέδειξε και στο Περιστέρι, όπου χωρίς να παίξει στο μάξιμουμ νίκησε εύκολα με 3-0 τον Ατρόμητο, χάρις σε χατ-τρικ του Γιουσέφ Ελ Αραμπί και αύξησε σε 11 τους βαθμούς της διαφοράς του από τη δεύτερη ΑΕΚ, που θα παίξει αύριο (16/12) στη Νεάπολη με τον Ιωνικό, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής.

Βίοι αντίθετοι, ο Ατρόμητος, που είχε υποχρεώσει σε ισοπαλία (0-0) τον πρωταθλητή στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, εξακολουθεί να παραμένει σε δυσχερή θέση, όντας 13ος.

Αγωνιστικά η συνάντηση κύλησε χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο την πρώτη μισή ώρα, με μοναδική αξιόλογη στιγμή σε αυτό το διάστημα ένα διαγώνιο σουτ του Ρόνι Λόπες στο 29΄, που έφυγε ελάχιστα άουτ. 

Στο 34΄ ο Αγκιμπού Καμαρά έφυγε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας από έξοχη μπαλιά του Λαλά, ο Παπαδόπουλος τον ανέτρεψε και ο Μαροκινός «δολοφόνος» άνοιξε το σκορ στο 36΄ με εκτέλεση αλά Πανένκα. 

Η εξέλιξη του αγώνα επέτρεψε στους «ερυθρόλευκους» να είναι πιο άνετοι στο παιχνίδι τους, κάτι που φάνηκε στη φάση του 0-2: στο 50΄ ο Ελ Αραμπί δέχθηκε την κάθετη πάσα του Αγκιμπού Καμαρά και φεύγοντας ανάμεσα στους στόπερ νίκησε τον Πίριτς για δεύτερη φορά. 

Στο 61ο λεπτό από εκτέλεση κόρνερ ο Χατζηϊσαΐας βρήκε την μπάλα με το χέρι, δίνοντας την ευκαιρία στον στράικερ του Ολυμπιακού να σημειώσει το 50ό τέρμα του σε 80 εμφανίσεις με τα «ερυθρόλευκα» και να σημειώσει το τέταρτο χατ-τρικ του στην πειραϊκή ομάδα, φτάνοντας τον μεγάλο Τζιοβάνι.

Μάλιστα, αν συνυπολογιστούν και τα 15 γκολ του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο Ελ Αραμπί έχει σκοράρει με τους Πειραιώτες συνολικά 68 φορές σε 123 παιχνίδια.

Μάλιστα, στο 69΄ λίγο έλειψε να φτάσει στο «καρέ» αλλά η κεφαλιά του μετά τη σέντρα του Γκάρι Ροντρίγκες πέρασε μόλις άουτ. Από το σημείο εκείνο και ύστερα ο ρυθμός έπεσε, λόγω και των πολλών μαζεμένων αλλαγών. 

Ο Ατρόμητος προσπάθησε να πάρει μέτρα στο γήπεδο βλέποντας τον Ολυμπιακό να παίζει στο... ρελαντί και στο 86΄ έχασαν τη μοναδική μεγάλη ευκαιρία τους για ένα γκολ, με τον Μπεντινέλι να πλασάρει τον Βατσλίκ στέλνοντας την μπάλα μόλις άουτ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Νάτσος, Παπαδόπουλος

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Πίριτς, Βασιλαντωνόπουλος (65΄ Κιβρακίδης), Παπαδόπουλος, Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης, Καστεγιάνο, Νάτσος, Χαρίσης, Ντένιτς (46΄ Μουνίθ), Σπιριντόνοβιτς (66΄ Μπεντινέλι), Κουλούρης (84΄ Τζαβίδας).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Σισέ, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ (76΄ Ανδρούτσος), Εμβιλά (65΄ Μ. Καμαρά), Μπουχαλάκης, Λόπες (65΄ Γκ. Ροντρίγκες), Α. Καμαρά, Μασούρας (72΄ Βρουσάι), Ελ Αραμπί (71΄ Τικίνιο).

Εμφατικό διπλό για τον ΠΑΟΚ στα Γιάννενα

Με τον Γιάσμιν Κούρτιτς να... μεγαλουργεί, ο σαρωτικός ΠΑΟΚ ξέσπασε και... ξεμπούκωσε στα Ιωάννινα. Ο Δικέφαλος ήταν καταιγιστικός στους Ζωσιμάδες, όπου επικράτησε με 0-4 του ΠΑΣ Γιάννινα.

 Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έπειτα από μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, ξεδίπλωσε στο γήπεδο όλες τις αρετές της κι επέστρεψε στην ποδοσφαιρική... κανονικότητα. Παράλληλα, ξεπέρασε στη βαθμολογία τον ΠΑΣ που υπέστη την πιο βαριά ήττα στην εφετινή Super League. Πρωταγωνιστής στη νίκη του ΠΑΟΚ ήταν ο Κούρτιτς, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ κι έφτασε τα επτά (!) στο πρωτάθλημα, ενώ από ένα σκόραραν κι οι Αουγκούστο και Άκμομ. 

Σε ένα σημείο που το παιχνίδι πήγαινε σε χαμηλό τέμπο ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 31' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κούρτιτς. Αρχικά ο διαιτητής Φωτιάς δεν αντιλήφθηκε το καταφανέστατο χέρι του Μιλιντσεάνου αλλά έπειτα από ειδοποίηση του VAR είδε τη φάση στην οθόνη κι αντιλήφθηκε ότι υπάρχει παράβαση. 

 Έκτοτε ο ΠΑΟΚ διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα και με ένα διπλό χτύπημα σε ένα πεντάλεπτο στο β' ημίχρονο, επέστρεψε στις άνετες και ευρείες νίκες. Αρχικά στο 63' ο Κούρτιτς πήρε την πάσα του Αντρίγια Ζίβκοβιτς έξω απ' την περιοχή και με ένα καταπληκτικό φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα ξυστά απ' το δοκάρι του Λοντίγκιν και στα δίχτυα.

Το 0-3 είχε την υπογραφή του Αουγκούστο, ο οποίος έπειτα από κλέψιμο και πάσα του Άκπομ, με ένα εξαιρετικό διαγώνιο σουτ απ' τη γωνία της μεγάλης περιοχής σφράγισε την επιβλητική νίκη του ΠΑΟΚ, ενώ το... κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Άκπομ, ο οποίος έπειτα από ασίστ του Μπίσεσβαρ, εκτέλεσε εύστοχα μέσα απ' την περιοχή για το τελικό 0-4.

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Πίρσμαν, Κάργας, Εραμούσπε, Σάλιακας, Μορέιρα (59' Μίνα), Γκαρντάβσκι (71' Σιόντης), Ντομίνγκες, Λιάσος (71' Λώλης), Μιλιτσεάνου (71' Μπρένερ), Σνάιντερ (84' Τριάδης).

 ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Μιχάι, Κρέσπο (65' Ίνγκασον), Σίντκλεϊ, Κούρτιτς (74' Σβαμπ), Τσιγγάρας, Μουργκ (59' Μπίσεσβαρ), Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς, Άκπομ.

 

  16 December, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ