Στριφτές πίτες: Από μανούρι και μελιτζάνα μέχρι λουκάνικο σε 10 πεντανόστιμες εκδοχές

Στριφτές απ’ άκρη σ’ άκρη στο ταψί σαν μεγάλο σαλιγκάρι, οι πίτες συνοδεύουν τις μνήμες μας στα σπίτια που μεγαλώσαμε. Παραδοσιακό φαγητό με σταθερή παρουσία σε κάθε τραπέζι ως καθημερινό κολατσιό ή ως νόστιμο ορεκτικό σε γιορτινά καλέσματα ή «ειδικές» περιστάσεις. Φτιαγμένες πάντα με τα πιο αγνά υλικά και λαχανικά εποχής και με φύλλο χοντρό ή λεπτούτσικο σαν κρούστα ανάλογα με τη συνταγή κάθε τόπου. Τέτοιες πίτες συγκεντρώσαμε για εσάς, επιλέγοντας τις πιο νόστιμες και πιο νοσταλγικές συνταγές. Δοκιμάστε να τις φτιάξετε -ακόμα και οι πιο διστακτικοί που τολμάτε για πρώτη φορά- με γέμιση από κάθε λογής τυρί, με λούζα, με μελιτζάνα, κολοκυθάκια ή αν προλάβετε, με τρυφερούς κολοκυθανθούς και κάντε τη πιο χορταστική προσθέτοντας κιμά από μοσχάρι, χοιρινό ή λουκάνικο. Ραντίστε με μπόλικο ελαιόλαδο, αρωματίστε με μπαχαρικά και βγάλτε τη από το φούρνο μόλις το φύλλο χρυσαφίσει.
Δείτε επίσης
- Ελληνική Pisa: Τα 618 Δημοτικά-Γυμνάσια που θα πάρουν μέρος στις εξετάσεις την Πέμπτη 22 Μαΐου
- Habemus Papam: Λευκός καπνός στην Καπέλα Σιξτίνα -Εξελέγη νέος Πάπας στην τέταρτη ψηφοφορία
- Πάγωμα του ΠΔ για την οριοθέτηση οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων ζητά ομόφωνα το ΔΣ της ΚΕΔΕ
- Μεσολογγίτικη Καρυδόπιτα
- Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι του Ζαρού ζητούν την βοήθεια της ΕΛ.ΑΣ.