Χοιρινή μπριζόλα λαιμού στο τηγάνι της Αργυρώς

Υλικά
350 gr χοιρινό λαιμό
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι σε φέτες
1 καυτερή πιπεριά
Αλάτι
Πιπέρι
1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
Χυμό από 1 ζουμερό λεμόνι
Λίγη αποξηραμένη ρίγανη
Λίγη γλυκιά πάπρικα
Φρέσκο ψωμί
Τέταρτα λεμονιού
Εκτέλεση
Κόβουμε το χοιρινό σε μικρά καρέ των 2 εκ. και τα στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι και σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και, μόλις κάψει, σοτάρουμε το κρέας για 5 λεπτά, να ροδίσει ολόγυρα κάνοντας κρούστα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε σοτάρισμα για 4 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά, να ροδίσει ομοιόμορφα και να καραμελώσει.
Ρίχνουμε την καυτερή πιπεριά, λίγο αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε την τηγανιά στη φωτιά για 1-2 λεπτά ακόμα.
Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
Τέλος πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και αποσύρουμε το σκεύος από την εστία.
Σερβίρουμε τη χοιρινή τηγανιά όσο είναι ακόμη ζεστή, με λίγο από το λεμονάτο λάδι της.
Πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα και συνοδεύουμε με φρέσκο ψωμί και τέταρτα λεμονιού.
Δείτε επίσης
- Ρεκόρ στη δωρεά οργάνων στην Ελλάδα: 7.000 εγγραφές στο Μητρώο μέσα σε μια εβδομάδα
- Ενοίκια: Τι αλλάζει στα μισθωτήρια από το 2026
- Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Ποιοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με «πέναλτι» 2 ετών
- Νέο εργασιακό νομοσχέδιο: Σε 24ωρη παναττική απεργία τα ναυτεργατικά σωματεία την Τρίτη
- Συνέντευξη Τσίπρα στην ΕφΣυν: Τι λέει για νέο κόμμα, παίρνει αποστάσεις από την Αριστερά