Τυρόψωμα στο τηγάνι

Υλικά
Τεμάχια: 8
500 γρ. (4 κούπες) αλεύρι σταρένιο για ψωμί
1 κοφτό κουτ. γλυκού ξηρή μαγιά
λίγο αλάτι νερό χλιαρό, όσο πάρει
350 γρ. κατσικίσιο λευκό τυρί ή φέτα ή χαλούμι, θρυμματισμένο
άφθονο λάδι για το τηγάνισμα
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε τα τυρόψωμα στο τηγάνι, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι με τη μαγιά και το αλάτι και ρίχνουμε σταδιακά χλιαρό νερό, ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει ένα μείγμα που να μη λασπώνει. Ζυμώνουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι να φτιάξουμε ένα ζυμάρι λείο και σχετικά μαλακό (όχι όμως ελαστικό), που να μην κολλάει.
Σκεπάζουμε το μπολ με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει και σχεδόν να διπλασιαστεί σε όγκο, για περίπου 45 λεπτά.
Κόβουμε το ζυμάρι σε 8 κομμάτια και πλάθουμε το καθένα σε μπαλίτσα. Τα πιέζουμε με την παλάμη μας να λεπτύνουν και να ανοίξουν όσο ένα πιατάκι του καφέ. Στο κέντρο καθενός βάζουμε από λίγο τυρί, κλείνουμε σε πουγκί ενώνοντας τις άκρες του ζυμαριού και το πλάθουμε ξανά σε μπαλίτσα, με το τυρί στο κέντρο της. Πιέζουμε ξανά κάθε μπαλίτσα να γίνει πλακέ.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε να ζεσταθεί άφθονο λάδι και τηγανίζουμε σε δόσεις, σε μέτρια φωτιά, τα τυρόψωμα μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Στο τηγάνισμα φουσκώνουν ελαφρά. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε.
Δείτε επίσης
- ΠΑΣΟΚ: Γιατί είδε Βενιζέλο-Παπανδρέου ο Ανδρουλάκης
- Eurostat: Στον πάτο της ΕΕ η Ελλάδα στην απορρόφηση νέων πτυχιούχων
- Το ΔΝΤ βλέπει επιβράδυνση της ελληνικής οικονομίας το 2025
- Τσιάρας: «Ο ΟΠΕΚΕΠΕ έτοιμος να ξεκινήσει τις πληρωμές μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος της OLAF»
- Στις 23 Μαρτίου ξεκινάει η δίκη για τα Τέμπη