Στο έλεος του υποκόσμου οι επιχειρηματίες

patris.gr  22 March, 2019 ΑΡΘΡΑ
Στο έλεος του υποκόσμου οι επιχειρηματίες

Δύο υπηρεσίες, Πυροσβεστική και Αστυνομία, προσπαθούν να καταλάβουν εάν η δεύτερη εμπρηστική επίθεση σε βάρος ψαροταβέρνας στο Ηράκλειο μέσα σε διάστημα λίγων μηνών έχει σχέση με θέματα επαγγελματικής αντιζηλίας, όπως είχε πει παλαιότερα ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης ή κρύβεται κάτι άλλο, πιο σοβαρό…

Ο χθεσινός εμπρησμός πάντως προκάλεσε μεγαλύτερη καταστροφή από εκείνον που είχε σημειωθεί τον Ιούλιο του 2018. Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης «Ιππόκαμπος», η οποία βρίσκεται στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, κ. Γ. Μαρινάκης, υπολογίζει τις ζημιές που υπέστη στις 40 χιλιάδες ευρώ. Η φωτιά κατέκαψε το χώρο της κουζίνας, με μικρότερες φθορές και σε άλλους χώρους της επιχείρησης.

[ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ ΣΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ  «Ιππόκαμπος»]

Το βίντεο

Στη διάθεση της Αστυνομίας και των πυροσβεστών του Ανακριτικού Γραφείου βρίσκεται ένα βίντεο από κάμερα στην οδό Μητσοτάκη, που δείχνει ένα άτομο με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του να πλησιάζει κρατώντας ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό.

Οι υπάλληλοι του Ανακριτικού Γραφείου και οι αστυνομικοί οι οποίοι έφθασαν πρώτοι στον χώρο, γύρω στις 4.30 χθες το πρωί, διαπίστωσαν ότι ο εμπρηστής είχε σπάσει το τζάμι της κουζίνας κι από εκεί έριξε μεγάλη ποσότητα, ενδεχομένως βενζίνης, και έβαλε φωτιά.

Η χθεσινή επίθεση είχε κοινά στοιχεία με εκείνη του περασμένου Ιουλίου, γεγονός που οδηγεί τους πυροσβέστες και τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι ίσως πρόκειται για τους ίδιους δράστες.

[ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ ΣΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ  «Ιππόκαμπος»]

Στις 19 Ιουλίου πέρυσι, οπότε και είχε σημειωθεί η πρώτη εμπρηστική ενέργεια, είχε διαπιστωθεί από τη μαρτυρία μιας γυναίκας ότι δύο νεαρής ηλικίας άτομα, που επίσης είχαν καλύψει το πρόσωπό τους, είχαν προσεγγίσει την ψαροταβέρνα από την οδό Μητσοτάκη κι αφού έσπασαν ένα τζάμι της κουζίνας, πέταξαν τότε   εκρηκτικό μηχανισμό, σε αντίθεση με χθες που χρησιμοποιήθηκε εύφλεκτο υγρό.

Όπως είχε γράψει η «Π» στο δημοσίευμα εκείνης της ημέρας, η αυτοσχέδια «βόμβα», αν και είχε αναφλεγεί το στουπί που κατέληγε σε μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό, ωστόσο δεν εξερράγη, αφού η φωτιά δεν προκάλεσε έκρηξη στα γκαζάκια που συναποτελούσαν τον μηχανισμό. Για το λόγο αυτό άλλωστε, όπως μας είχαν πει πηγές από την ΕΛ.ΑΣ, δεν προκλήθηκαν μεγαλύτερες ζημιές στην επιχείρηση. Στη συνέχεια οι δύο νεαροί έφυγαν με τα πόδια και εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά.

[ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ ΣΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ  «Ιππόκαμπος»]

Δύο ημέρες πριν τον πρώτο εμπρησμό, αστυνομικοί είχαν αποτρέψει την τοποθέτηση ενός ακόμη εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος προοριζόταν, σύμφωνα με την εκτίμηση αστυνομικών τότε, για την ίδια επιχείρηση. Συγκεκριμένα, όπως είχε αποκαλύψει η «Π», είχαν εντοπιστεί δυο νεαροί που επέβαιναν σε μηχανή «παπί», οι οποίοι βλέποντας αστυνομικούς με περιπολικό αυτοκίνητο της Αστυνομίας να τους κάνουν σήμα για έλεγχο, τράπηκαν σε φυγή, πετώντας τον εκρηκτικό μηχανισμό που κρατούσαν.

Ο εντοπισμός τους είχε γίνει  στην οδό Μετεώρων. Και οι δύο φορούσαν κράνη και μαύρα ρούχα και στη θέα των αστυνομικών που τους έκαναν σήμα για έλεγχο, ανέπτυξαν ταχύτητα και χάθηκαν μέσα από στενούς δρόμους της πόλης. Λίγο πριν χαθούν από το οπτικό πεδίο των αστυνομικών που επέβαιναν σε αυτοκίνητο της ΕΛ.ΑΣ, πέταξαν στο οδόστρωμα τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που μετέφεραν. Ο μηχανισμός αποτελούνταν από μπουκάλι με βενζίνη, τυλιγμένο γύρω του με κροτίδες αλλά και δύο γκαζάκια.

 

patris.gr  22 March, 2019 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα