Mεγάλη φωτιά στο Ρέθυμνο
Επικίνδυνες διαστάσεις πήρε η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε, το μεσημέρι της Παρασκευής 15 Ιουλίου, στον Δήμο Αγίου Βασιλείου, στο Ρέθυμνο.
Η φωτιά, έχει ως «σύμμαχο» τους ισχυρούς ανέμους, πράγμα που κάνει εξαιρετικά δύσκολο το έργο της κατάσβεσης με 58 Πυροσβέστες να επιχειρούν απο εδάφους, δίνοντας μεγάλη μάχη για να την ελέγξουν.
Η φωτιά, η οποία καίει σε χορτολιβαδικές και καλλιεργήσιμες εκτάσεις, μεταξύ Κρύας Βρύσης και Ορνέ ο οποίος εκκενώθηκε προληπτικά, δεν έχει οριοθετηθεί.
Σημειώνεται, ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης τραυματίστηκε ελαφρά ένας πυροσβέστης, ο οποίος αναμένεται να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο neakriti.gr o Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Τατάρακης, «η φωτιά έφτασε 50 μέτρα έξω από τον οικισμό».
Στο σημείο ήδη επιχειρούν δυο ελικόπτερα και ένα της ΕΜΟΔΕ το κατευθύνει τα υπόλοιπα δυο.
Στη μάχη ρίχτηκαν όλες οι επίγειες δυνάμεις της Περιφερειακής Ενότητας Ρέθυμνου, καθώς και πυροσβεστικά οχήματα από το Ηράκλειο.
Δείτε επίσης
- Μοσχάρι κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας (hunkar begendi)
- ΔΗΜΟΣ ΦΑΙΣΤΟΥ: Αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων σε Βορίζια και Ζαρό
- Βορίζια : Mακελειό με νεκρούς και τραυματίες -Φρούρια τα νοσοκομεία, φόβοι για αντίποινα
- Πώς η στοματική υγιεινή προστατεύει τον εγκέφαλό μας
- Οι νοσηλευτές εγκαταλείπουν το ΕΣΥ - Ποιες χώρες προτιμούν





