Στη Δευτεροβάθμια και πάλι αντιπροσωπεία του ΓΕΛ Τυμπακίου

mesaralive.gr  24 November, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Στη Δευτεροβάθμια και πάλι αντιπροσωπεία του ΓΕΛ Τυμπακίου

Μπορεί οι μαθητές να μπήκαν σήμερα στις τάξεις για να κάνουν μάθημα – για τις ώρες που καλύπτονται από καθηγητές- ωστόσο τα τεράστια προβλήματα από τα κενά συνεχίζονται.

Έτσι αύριο το πρωί αντιπροσωπεία του Γενικού Λυκείου Τυμπακίου αποτελούμενη από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς θα βρεθεί και πάλι στο Ηράκλειο προκειμένου να επισκεφθεί την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και να απαιτήσει την κάλυψη των κενών στο σχολείο που αριθμεί 220 μαθητές. Στο μεταξύ σε επιστολή που έστειλε η  μαθητική Κοινότητα και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Τυμπακίου αναφέρεται:

«Ως εκπρόσωπος της σχολικής κοινότητας του Γενικού Λυκείου Τυμπακίου Ηρακλείου Κρήτης, που τελεί υπό κατάληψη, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας σχετικά με το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σχολείο μας καθώς βρισκόμαστε στο μέσο της σχολικής χρονιάς και δεν διδάσκονται ακόμα Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα για την Γ' Λυκείου και βασικά μαθήματα όλων των τάξεων.

Πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος απουσιάζουν συνολικά 104 ώρες εβδομαδιαίου προγράμματος αλλά και κάποια από τα ήδη υπάρχοντα μαθήματα δεν διδάσκονται με καταρτισμένο καθηγητή πάνω σε αυτά.

Στις 104 ώρες δεν συμπεριλαμβάνονται οι 3 ώρες Φυσικής κατεύθυνσης που αποτελεί μάθημα βαρύτητας και μόλις σήμερα (19.11.2015) αναπληρώθηκε το κενό με λανθάνων τρόπο, καθώς δεν πραγματοποιήθηκε η πρόσληψη αρμόδιου καθηγητή αλλά έγινε προσωρινή απόσπαση από το Γυμνάσιο Τυμπακίου με το οποίο συστεγαζόμαστε.

Επίσης παρόμοια κατάσταση επικρατεί για την Βιολογία κατεύθυνσης καθώς διδάσκεται από μη αρμόδιο εκπαιδευτικό. Παράλληλα η Βιολογία γενικής παιδείας δεν διδάσκεται καν. Επιπρόσθετα τα κενά δεν εστιάζονται  αποκλειστικά και μόνο στην Γ' Λυκείου καθώς σε όλες τις Λυκειακές τάξεις  δεν διδάσκονται σημαντικά μαθήματα και ιδιαίτερα μαθήματα κατεύθυνσης.

Όλα όσα προαναφέρθηκαν δεν διασφαλίζουν την ισότητα στον τρόπο αξιολόγησης που θέτει το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.

Στα προβλήματα αυτά συγκαταλέγεται και η άμεση αναμοριοδότηση του σχολείου μας καθώς απωθεί του καθηγητές να έρθουν σε ένα από τα μεγαλύτερα αλλά και από τα πιο απομακρυσμένα Λύκεια από την πρωτεύουσα του νομού.

Είναι οξύμωρο άνθρωποι οι οποίοι παλαιότερα ήταν σύμμαχοι στους αγώνες μας σήμερα να αποτελούν την αιτία της κινητοποίησής μας.

Απαιτούμε να σεβαστείτε την επιστολή μας και να ικανοποιήσετε τα αιτήματά μας διαφορετικά ο αγώνας μας θα συνεχιστεί.

Με εκτίμηση

Η μαθητική Κοινότητα και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Τυμπακίου

 Καλλιόπη Σκαντζάκη - Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΓΕΛ Τυμπακίου ([email protected])

Ματθαίος Βούλγαρης  - Πρόεδρος 15μελούς Λυκείου Τυμπακίου».

 

mesaralive.gr  24 November, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα