Σπιτικές αλμυρές μπρουσκέτες
Ιδέες
Με ντομάτες, σκόρδο και βασιλικό
Με ζεστό κατσικίσιο τυρί και μυρωδικά (θυμάρι και φρεσκτοριμμένο πιπέρι)
Με πέστο και λιαστή ντομάτα
Με ανθότυρο, κατίκι, λεμόνι (ή lime) και δυόσμο
Με σύκα, καρύδια, προσούτο και ανθότυρο
Με Philadelphia, ντοματίνια και πεπερόνι
Με μελιτζανοσαλάτα και κασέρι
Με μαυρομάτικα φασόλια, πιπεριά και πανσέτα.
Εκτέλεση
Κόβουμε το ψωμί σε φέτες. Αν είναι φραντζόλα, μπορούμε να τις κόψουμε διαγωνίως για να βγουν πιο μεγάλες. Τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε είτε επάνω σε μια λαμαρίνα φούρνου, είτε στα κάρβουνα είτε στη φρυγανιέρα σε μέτρια φωτιά/θερμοκρασία.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο, λοιπόν, ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, τρίβουμε προαιρετικά με μια σκελίδα σκόρδου ή βάζουμε ρίγανη ή και τα δύο.
Δείτε επίσης
-
Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
Σχετικά άρθρα
- Πίτες και τάρτες χριστουγεννιάτικες: 38 αλμυρές συνταγές που θα ζηλέψουν οι καλεσμένοι σας
- Εσείς τι θα μαγειρέψετε στα εορταστικά τραπέζια αυτών των ημερών;
- Τα πουλερικά των Χριστουγέννων: 4 γιορτινές συνταγές από τον Χριστόφορο Πέσκια
- 20 συνταγές με τις πατάτες πρωταγωνιστές και όχι σε δεύτερο ρόλο
- Μελομακάρονα: Oι 18 καλύτερες συνταγές μας για το παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων