“Σκεφτόσουν πως θα σωθείς και θα σώσεις”

  03 March, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΡΟΣΩΠΑΑΡΘΡΑ
“Σκεφτόσουν πως θα σωθείς και θα σώσεις”

Συγκλονίζει η περιγραφή για τις φρικτές ώρες του δυστυχήματος του Κρητικού φοιτητή Άγγελου Φανουράκη που επέβαινε στο μοιραίο τρένο και μίλησε στην εκπομπή “Ψιλά Γράμματα” του Politica 89.8 και την Φιλία Σαριδάκη.

Όπως περιγράφει ο 20χρονος φοιτητής με καταγωγή από τις Μοίρες ταξίδευε μόνος από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη όπου σπουδάζει στο Πολυτεχνείο, όταν συνέβη η τρομακτική σύγκρουση στο ύψος των Τεμπών.

Όπως περιγράφει ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος και ακολούθησε μια λάμψη μια φωτιά που προκλήθηκε όταν αναποδογύρισε το βαγόνι.

“Σκεφτόσουν μόνο πως θα σωθείς και αν μπορείς σώσεις και κάποιον άλλον”

Μετά το πρώτο σφοδρό σοκ ο Κρητικός φοιτητής περιγράφει συγκλονισμένος ότι δεν μπορούσε να καταλάβει πολλά πράγματα για το τι συνέβαινε γύρω του αλλά ότι εκείνη τη στιγμή “σκεφτόσουν μόνο πως θα βγεις από το βαγόνι και αν μπορείς σώσεις και κάποιον άλλον“.

Ο ίδιος κατάφερε σύμφωνα με τις περιγραφές του να σωθεί καθώς είχε διαμορφωθεί μια μάζα από μπάζα και λαμαρίνες , κατάφεραν οι επιβάτες να πετάξουν έξω τις βαλίτσες και να πατήσουν πάνω τους για να βγουν από το βαγόνι, βλέποντας γύρω μια κόλαση φωτιάς και τον όλεθρο.

Νιώθω ευγνωμοσύνη που ζω”

Ο  20χρονος νοσηλεύτηκε με τραύματα στη μέση αλλά ευτυχώς είναι από τους τυχερούς επιζώντες του τρομακτικού δυστυχήματος. Όπως είπε επικοινώνησε αμέσως με τους δικούς του για να τους πει ότι είναι καλά. Στο ερώτημα αν ζητά τη δικαίωση για τις χαμένες ψυχής των θυμάτων και τις οικογένειές τους που θρηνούν τόνισε ότι αυτό που συνέβη ήταν θλιβερό και δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί  ενώ συμπλήρωσε ότι δεν είναι αρμόδιος για να κρίνει τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να αποδοθούν οι ευθύνες. Καταλήγοντας σημείωσε με συγκίνηση “νιώθω ευγνωμοσύνη που ζω“.

Yπενθυμίζεται ότι κορυφώνεται η αγωνία και η οδύνη για τις οικογένειες των θυμάτων και των αγνοουμένων της σιδηροδρoμικής τραγωδίας στα Τέμπη. Μέχρι στιγμής 57 είναι οι επίσημα καταγεγραμμένοι νεκροί από την τραγωδία. Παράλληλα, για πρώτη φορά η ΕΛ.ΑΣ ανακοίνωσε ότι έχουν δηλωθεί 56 αγνοούμενοι.

Αγνοούμενη από τη Μεσαρά

Μια γυναίκα από από το Δήμο Φαιστού που δούλευε στο κυλικείο του μοιραίου τρένου βρίσκεται στη λίστα των αγνοουμένων. Σύμφωνα με το Δια-SOS-τε τη Μεσαρά, η 50χρονη που κατάγεται από χωριό του Δήμου Φαιστού διέμενε στο Ηράκλειο, ενώ τελευταία είχε μετακομίσει στην Αθήνα καθώς είχε βρει δουλειά στο κυλικείο του τρένου.

Για να βοηθήσουν μάλιστα στην αναγνώριση, αναχώρησαν από το χωριό ο αδελφός και η κόρη της με σκοπό να δώσουν δείγμα για εξέταση DNA.

Δύο τραυματίες από την Κρήτη

Για δύο εγκαυματίες από τα Χανιά που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης μίλησε χθες ο κ. Κούγιας, θέμα το οποίο αποκάλυψε στην εκπομπή “Καθαρά Πολιτικά” του Politica με τον Χρήστο Κώνστα .Όπως είπε τα δύο άτομα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση και πρόκειται ν’ αναλάβει την εκπροσώπηση τους έπειτα από επικοινωνία με τις οικογένειές  στα Χανιά.

 

  03 March, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΡΟΣΩΠΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα