Σήμερα η ονομαστική ψηφοφορία για την κύρωση της συμφωνίας με την Αίγυπτο

  27 August, 2020 ΑΡΘΡΑ
Σήμερα η ονομαστική ψηφοφορία για την κύρωση της συμφωνίας με την Αίγυπτο

Εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, το βράδυ της Τετάρτης, η συμφωνία για ΑΟΖ με την Ιταλία. Την ελληνοϊταλική συμφωνία ψήφισαν οι βουλευτές ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, ενώ καταψήφισαν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25.

Την ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία ψήφισαν επί της αρχής, χωρίς το άρθρο 1, για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, οι βουλευτές ΝΔ και ΚΙΝΑΛ. «Παρών» ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ καταψήφισαν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25.

Η ονομαστική ψηφοφορία για το άρθρο 1 θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 3 το μεσημέρι.

Νωρίτερα, την ισχυρή βούληση της Ελλάδας να υπερασπιστεί την εθνική της κυριαρχία με όλα τα νόμιμα όπλα του Διεθνούς Δικαίου ξεκαθάρισε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Βουλή, προαναγγέλλοντας κατάθεση νομοσχεδίου για την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο. Η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στέλνει παράλληλα καθαρό, αλλά εγκρατές μήνυμα στην Τουρκία την ώρα που το καθεστώς Ερντογάν οξύνει τις προκλήσεις στην ΝΑ Μεσόγειο.

Είναι ενδεικτικό άλλωστε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε πως η χώρα επιφυλάσσεται να ασκήσει το συγκεκριμένο δικαίωμα και σε άλλες θαλάσσιες περιοχές.

 

  27 August, 2020 ΑΡΘΡΑ