Ποιος βουλευτής κινδυνεύει να μείνει εκτός Βουλής, από το Ηράκλειο;

https://www.cretalive.gr/  14 June, 2023 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ
Ποιος βουλευτής κινδυνεύει να μείνει εκτός Βουλής, από το Ηράκλειο;

Ελέω και εκλογικού νόμου

Η μάχη των ψηφοδελτίων συνεχίζεται και θα εντείνεται όσο πλησιάζουμε στη μέρα των εκλογών με τα βλέμματα όλων στο Ηράκλειο να στρέφονται στο ποιοι κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός κοινοβουλίου και ποιοι προσδοκούν να εισέλθουν σε αυτό.
Από εκείνους που θεωρούνται σίγουροι είναι οι τρεις της ΝΔ  Αυγενάκης, Κεφαλογιάννης και Σενετάκης και παρόλο που η τρίτη έδρα βγήκε από τη δεύτερη κατανομή δεν υπάρχει θέμα επανεκλογής τους, καθώς το μπόνους εξασφαλίζει πως η ΝΔ θα πάρει ξανά τρεις έδρες. Καταρχήν για το ΚΚΕ δεν τίθεται θέμα αφού βάσει ποσοστών ο Συντιχάκης θα επανεκλεγεί.

Σε  ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ Μαμουλάκης και Βατσινά είναι δεδομένοι κι από κει και κάτω έχει ενδιαφέρον το ποιοι και αν εκλέγονται. Στο ΠΑΣΟΚ έχουν ως στόχο το + 25% σε τοπικό επίπεδο ώστε να κλειδώσει η επανεκλογή Παρασύρη από την πρώτη κατανομή ( θυμίζουμε το μέτρο στο Ηράκλειο είναι 12,5%)  ενώ για να χαθεί η έδρα θα πρέπει να πέσει το ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο στο 18,5%, κάτι που αυτή την ώρα δεν φαντάζει πιθανό.

Στο ΣΥΡΙΖΑ τώρα υπάρχει θέμα! 
Η έδρα του Σωκράτη Βαρδάκη εξασφαλίστηκε από τη δεύτερη κατανομή ( όπως και του Παρασύρη βεβαίως ) ωστόσο εάν δεν κλειδώσει από την πρώτη κατανομή, άρα να ανεβεί στο +25% τότε υπάρχει κίνδυνος να χαθεί, στην περίπτωση που κάποιο μικρό κόμμα ( Πλεύση, ΝΙΚΗ, ΜΕΡΑ 25) μπει στη Βουλή και θα πάρει μια έδρα από εκείνες της πολυεδρικές περιφέρειες όπως του Ηρακλείου που έχει οκτώ.
Και λέμε πως κινδυνεύει περισσότερο απ’ όλους ο Σωκράτης  Βαρδάκης διότι ο εκλογικός νόμος «πετσοκόβει» το δεύτερο κόμμα που χάνει έδρες εις βάρος των μικρότερων κομμάτων που τις παίρνουν στις μεγάλες περιφέρειες από εκείνο!

 

https://www.cretalive.gr/  14 June, 2023 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα