Σε ρυθμούς εθελοντισμού και  «Let’s do it Greece» ο Δήμος Φαιστού

mesaralive.gr  19 April, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Σε ρυθμούς εθελοντισμού και  «Let’s do it Greece» ο Δήμος Φαιστού

Κυριακή 29 Απριλίου 2018, όλη η Ελλάδα σε ρυθμούς Εθελοντισμού!

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Φαιστού συμμετέχει στην Μεγαλύτερη Εθελοντική Εκστρατεία καθαρισμού της χώρας, μέσα σε μία μέρα, με κεντρικό σύνθημα “Γίνε η αλλαγή που περιμένεις”.
Εθελοντές από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας θα συντονιστούν στο Let’s do it Greece 2018, τη Μεγαλύτερη Ταυτόχρονη Περιβαλλοντική Δράσης της χώρας. 

Εθελοντικές ομάδες, περιβαλλοντικές οργανώσεις, σύλλογοι, δήμοι, περιφέρειες,  φορείς και πολίτες συντονίζονται για να φροντίσουν και να ομορφύνουν πλατείες, πάρκα, γειτονιές, ποτάμια, παραλίες, λίμνες, βυθούς, βουνά, δάση, ενώ μαθητές θα περιποιηθούν το χώρο των σχολείων τους μέσα από μία εβδομάδα γεμάτη Εθελοντισμό, με κορύφωση την Κυριακή 29 Απριλίου!

Πρόκειται για μία προσπάθεια η οποία ξεκίνησε από νέα παιδιά, μαθητές περιβαλλοντικής ομάδας σχολείου, που αγάπησαν τον εθελοντισμό μέσα από το σχολείο και τόλμησαν να κυνηγήσουν το όνειρό τους. Φέτος, το όνειρό τους να ενώσουν όλη την Ελλάδα γίνεται πραγματικότητα για έβδομη συνεχή χρονιά και πλέον έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις!

Μετά την περσινή επιτυχία με τη συμμετοχή του 1% του ελληνικού πληθυσμού, ο φετινός στόχος είναι η συμμετοχή να ξεπεράσει τους 150.000 εθελοντές με πάνω από 2.000 δράσεις σε ολόκληρη τη χώρα! Η φετινή θεματική είναι “Εθελοντισμός και Νεολαία”, με τους μαθητές, τους φοιτητές και τους νέους της χώρας μας σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

 Στηρίζοντας τέτοιες δράσεις και πρωτοβουλίες, ο Δήμος Φαιστού σε συνεργασία με φορείς αλλά και απλούς πολίτες, συμμετέχει και στηρίζει αυτήν την προσπάθεια.

Σας καλούμε, λοιπόν, να αφιερώσετε λίγο από τον χρόνο σας, για να δώσουμε όλοι μαζί στο φυσικό περιβάλλον του τόπου μας την εικόνα που του αξίζει!

 

Οι φορείς και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι που έχουν δηλώσει συμμετοχή μέχρι στιγμής είναι:

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΜΠΙΑΣ (ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ): ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΠΟΜΠΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΓΟΛΙΟΥ: ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΛΑΓΟΛΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΠΑΡΙΑΝΩΝ: ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΚΑΠΑΡΙΑΝΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΗΓΑΪΔΑΚΙΩΝ-ΚΑΛΩΝ ΛΙΜΕΝΩΝ: ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΠΗΓΑΪΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΚΑΛΩΝ ΛΙΜΕΝΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΙΒΑ (ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ): ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΙΒΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΩΡΩΝ: ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΒΩΡΟΥΣ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΑΛΙΑΣ:  ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΓΑΛΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ: ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ, ΕΝΔΟΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΚΛΑΔΕΜΑ ΔΕΝΤΡΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΑΤΑΛΩΝ:  ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΑΛΑ

 

Η δράση παραμένει ανοικτή και καλούμε όσους φορείς και συλλόγους επιθυμούν να λάβουν μέρος στη δράση αυτή, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι την Πέμπτη 26 Απριλίου  στα τηλέφωνα 2892340 270-202 κος Βογιατζάκης Κων/νος.            

Παρακαλούνται οι εκπρόσωποι των φορέων και των συλλόγων να περάσουν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 27 Απριλίου από το Δημαρχείο Φαιστού στις Μοίρες να παραλάβουν σακούλες απορριμμάτων, σακούλες ανακυκλώσιμων, γάντια μιας χρήσης και εμφιαλωμένα νερά για τη δράση τους.

 

mesaralive.gr  19 April, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ