Σε ασφυκτικό “κλοιό” προτάσεων ο Τυμπακιανός δημιουργός του «7 Λέξεις»
Το παιχνίδι βρίσκεται σήμερα στην κορυφή της λίστας με τα δημοφιλέστερα παιχνίδια λέξεων τόσο στο play store για συσκευές android όσο και στο app store της Αpple
Ολα τα περίμενε και εάν δεν τα περίμενε τουλάχιστον τα είχε ονειρευτεί. Ποτέ δεν φανταζόταν, όμως, ότι θα ερχόταν μια μέρα που θα δεχόταν τηλεφωνήματα από θαυμαστές και ότι μέρα μπαίνει μέρα βγαίνει το μέιλ του θα κατακλύζεται από μηνύματα αγνώστων, που σε «απειλητικό» ύφος απαιτούν: «Ανέβασε τις επόμενες πίστες τώρα!»
«Καλά όλα αυτά αλλά μια απορία έχω, το τηλέφωνό μου πού το βρίσκουν;» λέει με ειλικρινή απορία στην «Καθημερινή» ο Φάνης Κουρτικάκης.
Ο 36χρονος αυτοδίδακτος προγραμματιστής από το Τυμπάκι. είναι ο δημιουργός του παιχνιδιού για κινητά «7 Λέξεις», που σημειώνει απρόσμενη επιτυχία ανάμεσα στους Ελληνες χρήστες.
Eχοντας εκτοπίσει γνωστές ξένες εφαρμογές, το παιχνίδι βρίσκεται σήμερα στην κορυφή της λίστας με τα δημοφιλέστερα παιχνίδια λέξεων τόσο στο play store για συσκευές android όσο και στο app store της Αpple, με μισό εκατομμύριο downloads στο πρώτο και πάνω από 200.000 στο δεύτερο.
Οι κανόνες του είναι απλοί. Σε κάθε πίστα, ο χρήστης καλείται να ανακαλύψει επτά κρυμμένες λέξεις που έχουν «σπάσει» σε 20 κουτάκια, με βάση τα στοιχεία που του δίνονται. Είναι ένα παιχνίδι βασισμένο στη γνωστή «συνταγή» των αναγραμματισμών, με λίγο από παιχνίδι γνώσεων – ταμάμ για τις «νεκρές» ώρες στις ουρές, στις τράπεζες, στο λεωφορείο που περνάει ο μέσος Ελληνας χρήστης χαζεύοντας στο κινητό.
Το παιχνίδι βγήκε στον αέρα πριν από δύο χρόνια, ωστόσο η ιδέα τριβέλιζε στο μυαλό του Φάνη από πολύ νωρίτερα. «Από την εφηβεία μου ήδη ασχολιόμουν πολύ με τους υπολογιστές, αλλά τελειώνοντας το σχολείο άρχισα να εργάζομαι στο συνεργείο αυτοκινήτων του πατέρα μου στο Τυμπάκι» λέει ο ίδιος. «Πριν από 2,5 χρόνια μάλιστα έφυγα μετανάστης στην Αυστραλία για οικονομικούς λόγους. Ηταν εκεί όπου άρχισα να ασχολούμαι πάλι με τους υπολογιστές και με κώδικα και εκεί που γεννήθηκε η ιδέα των “7 Λέξεων”. Ηθελα να δημιουργήσω ένα παιχνίδι με λέξεις, κάτι ελληνικό».
Στην Αυστραλία τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμενε, οπότε έπειτα από λίγους μήνες επέστρεψε στην Κρήτη. Συνέχισε όμως να παλεύει με τον κώδικα. Δουλεύοντας μόνος έκανε τον προγραμματισμό, έφτιαξε τις διαφορετικές κατηγορίες, το περιεχόμενο, τα πάντα. «Πάντα μου άρεσαν οι γενικές γνώσεις και ήταν μια ευκαιρία να κάθομαι να ψάχνω νέες πληροφορίες».
Οταν το παιχνίδι βγήκε στον αέρα, η επιτυχία ήταν άμεση. Ξεκίνησε με 90 πίστες, ενώ προστίθενται νέες κάθε εβδομάδα. «Ετσι και καθυστερήσω να κάνω την αναβάθμιση μια εβδομάδα δέχομαι πολλά τηλεφωνήματα και μέιλ από όλη την Ελλάδα. Αλλά και χωρίς να υπάρχει καθυστέρηση μου γράφουν για να μου πουν ότι κάπου έχουν κολλήσει, να τους βοηθήσω κ.λπ. Είναι απίστευτα επιτυχημένο παιχνίδι, ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω». Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα στοιχεία που δίνουν στους δημιουργούς οι πλατφόρμες, προκύπτει ότι ο πρώτος λόγος για απεγκατάσταση του παιχνιδιού είναι ότι το βαρέθηκαν και ο δεύτερος ο... εθισμός! «Εδώ στο Ηράκλειο που κάποιοι με γνωρίζουν, μου λένε ότι το κατέβασαν γιατί “πρέπει να ’χουμε και ζωή”» λέει γελώντας ο Φάνης.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά η καριέρα του στο συνεργείο του πατέρα του έλαβε πρόωρο τέλος. «Οταν σταμάτησα, ο πατέρας μου δεν ήταν πολύ ευχαριστημένος. Μετά όμως που άρχισαν να τον σταματούν στο χωριό και να του λένε συγχαρητήρια για τον γιο το ξεπέρασε». Τον Φάνη έχουν προσεγγίσει ακόμα και κανάλια εθνικής εμβέλειας για να μετατρέψουν το παιχνίδι σε τηλεοπτικό προϊόν, αλλά κρατάει στάση αναμονής. Δεν αποκλείεται, πάντως, ως πρώτο βήμα, να τον δούμε σύντομα σε τοπικό κανάλι.
Το επόμενο εγχείρημα
Την ίδια ώρα προετοιμάζει πυρετωδώς το επόμενο εγχείρημα. Χωρίς να επιθυμεί να μας πει ακόμα πολλά, αποκαλύπτει ότι το στοιχείο του παζλ θα είναι πάλι εδώ, αλλά και ότι θα απευθυνθεί σε διεθνές κοινό.
Πηγή
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Δείτε επίσης
- Μπήκε εισαγγελέας για τη χωματερή Γκίνες… στις όχθες του Γεροπόταμου
- Σοβαρό τροχαίο στην Ε.Ο Τυμπακίου-Μοιρών
- Μεσαρα: Δεν έχουν τέλος οι καραβιές μεταναστών
- Η θεατρική παράσταση «Η κλεψά μας» παρουσιάζεται στο Πολύκεντρο του Δήμου Φαιστού
- Δήμος Φαιστού: Η τοποθέτηση Νικολιδάκη στο συνέδριο της ΚΕΔΕ
Σχετικά άρθρα
- O Τυμπακιανός που «τρέλανε» το Google στηρίζει το «Χαμόγελο του Παιδιού»
- Οι «7 λέξεις» του Τυμπακιανού Φάνη Κουρτικάκη τρέλαναν Google Play και App Store
- Κι άλλη επιτυχία για τον Κρητικό “βασιλιά” της Google Play! - Ξετρελαίνει το νέο “χαζό τεστ”!
- Από το συνεργείο αυτοκινήτων στο Τυμπάκι ... στη λίστα της Google Play!