Σχολεία: Τελευταίες ημέρες μαθημάτων για τους μαθητές των Λυκείων

Την ερχόμενη Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 θα ακουστεί για τελευταία φορά το κουδούνι στα λύκεια της χώρας, καθώς η ημέρα αυτή έχει οριστεί ως η τελευταία ημέρα μαθημάτων.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Παιδείας, οι απολυτήριες -ενδοσχολικές- εξετάσεις των μαθητών της Γ’ λυκείου θα διεξαχθούν την ερχόμενη εβδομάδα, 20-27 Μαΐου. Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα “ριχτούν στη μάχη” των Πανελλαδικών στις 31 Μαΐου, μέχρι και τις 12 Ιουνίου. Το χρονικό διάστημα διεξαγωγής των Πανελλαδικών για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ έχει οριστεί μεταξύ 30 Μαΐου έως 11 Ιουνίου.
Όσον αφορά στις προαγωγικές εξετάσεις για την Α’ και Β’ λυκείου, αυτές θα διεξαχθούν κατά το διάστημα 20 Μαΐου-14 Ιουνίου.
Υπενθυμίζεται, ότι ημερομηνία λήξης μαθημάτων για τα γυμνάσια έχει οριστεί η 29η Μαΐου και έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων στο διάστημα 3-17 Ιουνίου 2024.
Τέλος, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της επικράτειας θα παραμείνουν ανοικτά έως τις 14 Ιουνίου 2024.
Δείτε επίσης
- ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Κρήτης σήμερα
- Αυτά είναι τα 426 σχολεία που ανακαινίζονται σε όλη την Ελλάδα - και σχολεία της Μεσαράς
- e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών από τις 2 έως τις 6 Ιουνίου
- Καιρός: Σποραδικές καταιγίδες το Σάββατο στην Κρήτη
- Βasket Laegue: Πρώτο βήματίτλου για τον ΠΑΟ (HL)
Σχετικά άρθρα
- Αυτά είναι τα 426 σχολεία που ανακαινίζονται σε όλη την Ελλάδα - και σχολεία της Μεσαράς
- Σχολεία: Αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο κουδούνι
- Σχολεία: Πότε επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές για το Σχολικό έτος 2024-2025
- Τελευταία ημέρα μαθημάτων για τα γυμνάσια η σημερινή
- Σχολεία: Επαναφορά 5ήμερης για bullying -Διαχωρισμός αδικαιολόγητων και δικαιολογημένων απουσιών