Σχολεία: Ανοίγουν χωρίς επιπλέον μέτρα παρά την έξαρση των ιώσεων

  08 January, 2023 ΑΡΘΡΑ
Σχολεία: Ανοίγουν χωρίς επιπλέον μέτρα παρά την έξαρση των ιώσεων

Θερίζει ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός ειδικότερα στις μικρές ηλικίες, ενώ οι ΜΕΘ στα νοσοκομεία Παίδων παρουσιάζουν υψηλή πληρότητα σε όλη τη χώρα. Παρόλα αυτά, όπως επιβεβαίωσε και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, κανονικά θα ανοίξουν τα σχολεία αύριο, και μάλιστα χωρίς την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

 
«Ανοίγουν αύριο κανονικά, όπως τα είχαμε προγραμματίσει όλα, δεν έχει αλλάξει κάτι. Δεν υπάρχει οποιαδήποτε συζήτηση ούτε με το Υπουργείο Υγείας ούτε με την επιτροπή των ειδικών για επιστροφή της μάσκας» είπε στην τηλεόραση του OPEN.

Καμπανάκι από τους ειδικούς - Τι συστήνουν στους γονείς

Πάντως οι ειδικοί κρούουν καμπανάκι στους γονείς να μη στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο με συμπτώματα και να τηρούνται τα μέτρα ατομικής προστασίας.

Μάλιστα, ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στο OPEN, τόνισε για τη χρήση μάσκας: «Το να την φορέσουμε στα σχολεία νομίζω ότι είναι πισωγύρισμα, πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτές τις γριπώδης συνδρομές, με καλή αντισηψία στα χέρια, αν είναι δυνατόν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς να γίνεται αντισηψία στις επιφάνειες κάθε 2 ώρες».

Οι Παιδίατροι από τη μεριά τους συστήνουν στους γονείς ψυχραιμία, όσο αφορά την έλλειψη φαρμάκων, όπου σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας από την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσει να εξομαλύνεται η κατάσταση.

Γεμάτες οι ΜΕΘ Παίδων

Γεμάτα είναι τα Παιδιατρικά νοσοκομεία αυτές τις ημέρες, όπως επισημαίνουν οι γιατροί. Στην Αθήνα για παράδειγμα  υπάρχουν 8 άδεια κρεβάτια ΜΕΘ non covid, στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης είναι όλα κατειλημμένα και στο Ρίο από τις 5 κλίνες, η μία είναι διαθέσιμη.

 
«Αυτή τη στιγμή στην ΜΕΘ νοσηλεύονται βαριά περιστατικά, χρόνια περιστατικά, οπότε εάν χρειαστεί να πάνε σε μία εφημερία για λίγες ώρες, έστω για ένα 24ωρο, ένα - δύο βρογχιολίτιδες, δεν υπάρχουν κρεβάτια» ανέφερε καθηγήτρια Παιδιατρικής, Αναστασία Βαρβαρήγου

Στην ίδια γραμμή και ο ομότιμος καθηγητής Παιδιατρική του ΕΚΠΑ, Γιώργος Χρουσός. «Κυρίως οι μονάδες που είναι γεμάτες είναι αυτές με τα πολύ μικρά παιδιά , τα οποία πάσχουν από RSV» είπε.

Οι ειδικοί πάντως προτρέπουν στους πολίτες να εμβολιαστούν για την γρίπη καθώς ο εμβολιασμός να κινείται σε χαμηλά ποσοστά, με 2 .600.000 να το έχουν κάνει μόνο.

 

  08 January, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα