Δήμος Φαιστού; Το μήνυμα Νικολιδάκη για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

  11 September, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Δήμος Φαιστού; Το μήνυμα Νικολιδάκη για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο Δήμαρχος Φαιστού:

 

Η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Φαιστού και το Κέντρο Κοινότητας, εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, διοργάνωσαν σεμινάριο εκπαίδευσης και παροχής Πρώτων Βοηθειών, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα του Ε.Ε.Σ Μοιρών, σήμερα, Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, στο δημοτικό κατάστημα Μοιρών και στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.
Οι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, από το Περιφερειακό Τμήμα Μοιρών, πραγματοποίησαν επίδειξη Πρώτων Βοηθειών σε στελέχη των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Φαιστού, του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και του ΚΔΑΠ Τυμπακίου, παρέχοντας οδηγίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών, καθώς και ενημερωτικό υλικό για τις Πρώτες Βοήθειες.
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, επί δεκαετίες, με τους καλύτερους εκπαιδευτές παρέχει υψηλού επιπέδου διαδραστικές εκπαιδεύσεις παροχής Πρώτων Βοηθειών, οι οποίες μπορούν να αποδειχθούν καθοριστικές σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης αλλά και στην καθημερινότητα.
Ο Προϊστάμενος της Κοινωνικής Υπηρεσίας, κ. Πρίντεζης Μιχαήλ, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ενώ στην ομιλία του τόνισε τα εξής: «Η έγκαιρη και σωστή παρέμβαση μπορεί να σώσει μια ζωή ή να αποτρέψει μία αναπηρία. Οι πρώτες βοήθειες είναι ζωτικής σημασίας δεξιότητες που μπορούν να σώσουν ζωές. Είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τους εκπαιδευτικούς και τους επαγγελματίες που εργάζονται με παιδιά, καθώς έχουν την ευκαιρία να βοηθήσουν σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης πρώτων βοηθειών του Ερυθρού Σταυρού αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό εργαλείο που μας εξοπλίζει με τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Αυτό το πρόγραμμα διδασκαλίας περιλαμβάνει την αναγνώριση και τη διαχείριση καταστάσεων όπως η ασφυξία, ο πνιγμός, τα εγκαύματα, οι καρδιακές προσβολές, και πολλά άλλα. Ευχαριστούμε πολύ τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και το Περιφερειακό Τμήμα Μοιρών για την συνεργασία και φυσικά όλους όσοι είστε παρόντες εδώ σήμερα».
Οι συμμετέχοντες σε αυτά τα προγράμματα αποκτούν πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες που τους καθιστούν αποτελεσματικούς στην αντιμετώπιση επειγουσών καταστάσεων. Επιπλέον, αυτή η εκπαίδευση συμβάλλει στην αύξηση της ασφάλειας των παιδιών και στην πρόληψη ατυχημάτων και τραυματισμών στο περιβάλλον τους.
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός προτρέπει τους πολίτες να συμμετάσχουν στα εκπαιδευτικά σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών που διεξάγονται στα κατά τόπους Περιφερειακά Τμήματα του Ε.Ε.Σ. σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να μπορούν, ανά πάσα στιγμή, να προστατεύσουν μία ανθρώπινη ζωή που βρίσκεται σε κίνδυνο.
Οι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές στα κατά τόπους Περιφερειακά Τμήματα του Ε.Ε.Σ. προσφέρουν με βιωματικό και διαδραστικό τρόπο την κατάλληλη εκπαίδευση για κάθε ηλικιακή ή επαγγελματική ομάδα, σε σχολεία και επαγγελματικούς χώρους.
«Στόχος μας είναι κάθε χρόνο να εκπαιδεύουμε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες, επειδή εκπαιδευμένος πολίτης σημαίνει περισσότερο ασφαλής πολίτης. Όταν οι πολίτες νιώθουν ασφάλεια, έχουμε μια υγιή και ευημερούσα κοινωνία», δήλωσαν οι εκπαιδευτές Σαμαρείτες από το Περιφερειακό Τμήμα Μοιρών.
«Είμαστε υπερήφανοι για το τεράστιο ανθρωπιστικό έργο που επιτελούν καθημερινά οι εκπαιδευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Ευχαριστούμε τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό που υπάρχει, μας στηρίζει και είναι πάντα δίπλα μας, σε ότι κι αν χρειαστούμε. Σε μια εποχή όπου η ασφάλεια και η προστασία των παιδιών αποτελούν προτεραιότητα, ο Ερυθρός Σταυρός στέκεται δίπλα μας για να εξασφαλίσει ότι όλοι είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση που ενδέχεται να προκύψει», δήλωσε ο Δήμαρχος Φαιστού κύριος Γρηγόρης Νικολιδάκης.
Με τη στήριξη του Ερυθρού Σταυρού, μπορούμε να προσφέρουμε ένα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον στα παιδιά μας, συμπλήρωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κ. Κωνσταντουλάκης Αντώνης.
 

 

  11 September, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα