Ρουμπινί: Εξαιρετικά περιορισμένη η πιθανότητα Grexit -Θα ήταν η αρχή του τέλους της ευρωζώνης.

mesaralive.gr  19 April, 2015 ΓΝΩΜΕΣ
Ρουμπινί: Εξαιρετικά περιορισμένη η πιθανότητα Grexit -Θα ήταν η αρχή του τέλους της ευρωζώνης.

Αν και αυξάνεται ο κίνδυνος «ατυχήματος» στην Ελλάδα, καθώς η χώρα ξεμένει από χρήματα και πρέπει να καλύψει τις υποχρεώσεις της, η πιθανότητα του Grexit είναι πολύ περιορισμένη.

Αυτή την άποψη εξέφρασε ο Νουριέλ Ρουμπινί, μιλώντας στο Bloomberg. «Αν και οι δύο πλευρές ''παίζουν'' σκληρά, προσεγγίζουν ώστε να επιτευχθεί συμφωνία», τόνισε ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος, ο οποίος τόνισε ότι διαφωνεί με εκείνους που ισχυρίζονται ότι είναι περιορισμένος ο κίνδυνος μετάδοσης στην υπόλοιπη ευρωζώνη, στην περίπτωση ενός Grexit.

«Υπάρχει ακόμη κίνδυνος. Οσοι πιστεύουν το αντίθετο, κάνουν λάθος. Για αυτό και οι δύο πλευρές έχουν συμφέρον να φροντίσουν να μη συμβεί κάτι τέτοιο».

Προβλέποντας ότι μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα σηματοδοτούσε την αρχή του τέλους της ευρωζώνης, ο Ρουμπινί αναφέρθηκε και στη γεωπολιτική κρίση που θα προκαλούσε μία τέτοια εξέλιξη.

Αναφερόμενος μάλιστα στη δραστηριοποίηση της Ρωσίας στην ανατολική Ευρώπη, διερωτήθηκε: «Είναι η ώρα να θέλεις να καταστρέψεις την ευρωζώνη;».

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

mesaralive.gr  19 April, 2015 ΓΝΩΜΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα