Ροκφόρ: το βάζουμε στη μαγειρική με 8 πεντανόστιμους τρόπους
Το ροκφόρ, όπως και όλα τα μπλε τυριά, διχάζει γευστικά αλλά οι οπαδοί του είναι εκλεκτικοί και ομολογουμένως φανατικοί. Οι τελευταίοι γνωρίζουν πολύ καλά πως το δημοφιλές αυτό τυρί με καταγωγή από το γαλλικό χωριό Ροκφόρ-σιρ-Σουλζόν (Roquefort-sur-Soulzon) δεν αποτελεί μόνο ένα μοναδικό ορεκτικό αλλά και ένα υλικό, ιδανικό να απογειώσει γευστικά το πιάτο μας. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Δοκιμάστε να βάλετε το γλυκό ροκφόρ σε πράσινες σαλάτες, να το συνδυάσετε με ξηρούς καρπούς και φρέσκα ή ψημένα φρούτα, να το προσθέσετε ως τελευταία πινελιά σε αχνιστά ζυμαρικά, σε σούπες ή σε ένα λαχταριστό βουτυρένιο ριζότο και θα δείτε πως θα αρχίσετε να ψάχνετε καθημερινά αφορμές για να το βάλετε στο τραπέζι σας. Εμείς σας προτείνουμε 8 διαφορετικές συνταγές για να διαλέξετε την αγαπημένη σας.
Δείτε επίσης
- Aκτοπλοϊκά εισιτήρια: Έρχονται νέες αυξήσεις στις τιμές
- Χριστουγεννιάτικη Πορκετα
- ΕΛΓΑ: Ενεργοποιείται νέα συναλλαγή για τις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών
- Tυμπάκι: Πρωτοβουλίες του Δήμου Φαιστού για την αποκατάσταση των πληγέντων
- Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Χριστούγεννα με βροχές και ισχυρούς ανέμους
Σχετικά άρθρα
- Εσείς τι θα μαγειρέψετε στα εορταστικά τραπέζια αυτών των ημερών;
- Τα πουλερικά των Χριστουγέννων: 4 γιορτινές συνταγές από τον Χριστόφορο Πέσκια
- 20 συνταγές με τις πατάτες πρωταγωνιστές και όχι σε δεύτερο ρόλο
- Μελομακάρονα: Oι 18 καλύτερες συνταγές μας για το παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων
- Λαχανοντολμάδες με ολίγη πανσέτα, πάπρικα και μαραθόσπορο