Ψωμί ντομάτας με φέτα
Συστατικά
250 γρ. ντομάτες, τριμμένες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 αβγά, μεσαία
1 κ.σ. μαγιά ξηρή
30 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ρίγανη
500 γρ. αλεύρι σκληρό
1 πρέζα αλάτι
200 γρ. φέτα
ελαιόλαδο, για τη φόρμα
αλεύρι γ.ο.χ., για τη φόρμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας, τη ζάχαρη, τα αβγά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Προσθέτουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το αλεύρι, το αλάτι και χτυπάμε με τον γάντζο, σε μέτρια ταχύτητα για 7-8 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια ζύμη. Η ζύμη είναι αρκετά κολλώδης.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα αλευρωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε περίπου 60 λεπτά μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Προσθέτουμε στη φουσκωμένη ζύμη τη φέτα σε μικρά κομμάτια και πλάθουμε μέχρι να ενσωματωθεί η φέτα μέσα στη ζύμη.
- Απλώνουμε ελαιόλαδο και αλεύρι σε μια φόρμα 10x35 εκ. και αφήνουμε στην άκρη.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη στη φόρμα και καλύπτουμε με πετσέτα ή μεμβράνη. Αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσει ξανά η ζύμη μας.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150ο C στον αέρα.
- Ψήνουμε για 60 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Δείτε επίσης
-
Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις