Ψηφοφόρος ετών 103…

  26 May, 2019 ΑΡΘΡΑ
Ψηφοφόρος ετών 103…

Αν δεν είναι η γηραιότερη ψηφοφόρος, αποτελεί χωρίς αμφιβολίες μία από τις μεγαλύτερες σε ηλικία σε αυτές τις ευρωεκλογές και δημοτικές εκλογές.

Η Ιουλία Κατσαδήμα προσήλθε στο εκλογικό κέντρο όπου ψηφίζει στα Γιάννενα και παρά τα 103 της χρόνια, θέλησε να ασκήσει το δικαίωμά της, τα οποία χαρακτηρίζει διπλό καθήκον.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το epiruspost.gr, η κα. Κατσαδήμα θέλησε να ψηφίσει για την πόλη που ζει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και ως υποχρέωση στη μνήμη του συζύγου της. Σύζυγός της υπήρξε ο αείμνηστος Σπύρος Κατσαδήμας, ο οποίος έχει διατελέσει δήμαρχος της πόλης των Ιωαννίνων.

Στα 103 της και συνοδευόμενη από τη νύφη της η κ. Ιουλία άφησε όλους άφωνους στο εκλογικό τμήμα όπου προσήλθε νωρίς το πρωί της Κυριακής. Ψήφισε στο 291ο στην περιοχή της Κιάφας, ικανοποιημένη που ήταν εκεί για να επιλέξει τον επόμενο δήμαρχο της πόλης των Ιωαννίνων, ο οποίος και θα προκύψει από το αποτέλεσμα της κάλπης το βράδυ της Κυριακής.

Η κ. Ιουλία γεννήθηκε στη Βίτσα Ζαγορίου το 1916, ενώ μετείχε ενεργά στην αντίσταση, έζησε όλες τις μεγάλες στιγμές της πόλης. Η 103 ετών ψηφοφόρος δίνει το παράδειγμα της συμμετοχής σε δεκάδες νέους πολίτες που συνηθίζουν να απέχουν από τις εκλογές.

 

  26 May, 2019 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα