Πρωτοβουλία για την επανασύσταση του ιστορικού Δήμου Τυμπακίου

mesaralive.gr  12 October, 2024 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Πρωτοβουλία για την επανασύσταση του ιστορικού Δήμου Τυμπακίου


Το τελευταίο διάστημα έχει ξεκινήσει μία νέα προσπάθεια στο Τυμπάκι. Αφορά την αποκατάσταση της αδικίας που συντελέστηκε με τον περιβόητο νόμο «Καλλικράτης» και έχει οδηγήσει μια περιοχή-σημείο αναφοράς για τον Νότο σε μια συνεχιζόμενη παρακμή και στα όρια της ανυποληψίας. Φορέας αυτής της προσπάθειας είναι μία πενταμελής «Επιτροπή Αγώνα», η οποία επιδιώκει με επιχειρήματα και δράση την επανασύσταση του αυτόνομου ιστορικού Δήμου Τυμπακίου.
Στην κατεύθυνση αυτή, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης συνάντηση της επιτροπής με τους προέδρους των τοπικών φορέων στο πλαίσιο της οποίας τέθηκε επί τάπητος το συγκεκριμένο ζήτημα κι ακούστηκαν όλες οι απόψεις.
Ο οδικός χάρτης της κίνησης αυτής που μπαίνει σε εφαρμογή περιλαμβάνει συγκεκριμένα στάδια με πρώτο τη συλλογή υπογραφών από τους Τυμπακιανούς, που με την στήριξη τους μπορούν να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του εγχειρήματος αυτού.
 

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία αυτή γνωστοποιήθηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της πρόσφατης εκδήλωσης μνήμης που διοργάνωσε η Πολιτεία Τυμπακίου.

Το έντυπο, το οποίο, ήδη, διακινείται κι από τοπικούς συλλόγους, θα το βρείτε σε μορφή pdf για λήψη κι εκτύπωση εδώ

 

Δείτε επίσης

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις

Σχετικά άρθρα

mesaralive.gr  12 October, 2024 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ