«Πληγή» η κλοπή του νερού και τα χαλασμένα ρολόγια για τη Γόρτυνα

mesaralive.gr  29 June, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
«Πληγή» η κλοπή του νερού και τα χαλασμένα ρολόγια για τη Γόρτυνα

Μια μεγάλη οικονομική «πληγή» ταλανίζει το Δήμο Γόρτυνας

Μια μεγάλη οικονομική «πληγή», η οποία ταλανίζει το Δήμο Γόρτυνας, υφίσταται αυτή τη στιγμή, μέσα από την κλοπή του νερού που καταγράφεται, τη στιγμή που η Δημοτική Αρχή προχωρά στη λήψη μέτρων για την πάταξη του φαινομένου.

Σύμφωνα με όσα καταγράφονται, αλλά και τις πληροφορίες που υπάρχουν, μεγάλο μέρος του νερού που διοχετεύεται στο δίκτυο κάνει «φτερά». 

«Οι επιτήδειοι κλέβουν από τα κολεκτέρ, την ώρα που πάρα πολλά ρολόγια ιδιωτών είναι χαλασμένα και δεν καταγράφουν σωστά», αναφέρει πρώην αντιδήμαρχος στο mesaralive.gr, o οποίος τονίζει ότι η απώλεια του νερού είναι μεγάλη.  

Ο Δήμαρχος, μιλώντας στο mesaralive.gr σημειώνει πως υπάρχουν πολλές περιπτώσεις με ρολόγια για παράδειγμα, τα οποία σκόπιμα δε λειτουργούν. Ρολόγια τα οποία ο Δήμος τα εντοπιζει και προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες.

«Κλοπές γίνονται παντού. Δε θα μπορούσε λοιπόν ο Δήμος μας – δυστυχώς- να μην είναι αντιμέτωπος με αυτό το μείζον πρόβλημα. Θέλουμε να το αντιμετωπίσουμε», επισήμανε ο κ. Σχοιναρακης.
Στα πλαίσια αυτά ο Δήμαρχος σημειώνει πως μέσα στα σχέδια τους είναι ο εκσυγχρονισμός του δικτύου, η αντικατάσταση και βελτίωση του δικτύου και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και επέκταση δικτύου.
«Έχουμε κάνει έναν σχεδιασμό και είμαστε στη διαδικασία εκπόνησης μελετών, αλλά και διάνοιξης γεωτρήσεων. Παρά τα προβλήματα μας, συνεχίζουμε την προσπάθεια μας. Παράλληλα είναι ήδη σε εξέλιξη διαγωνισμός και περιμένουμε τον ανάδοχο για να βάλει ρολόγια μέτρησης- εξαγωγής των κυβικών νερού από τη γεώτρηση. Ενώ θα γίνουν προσλήψεις υδρονομένων και εποπτων και θα υπαρξει άμεσα χρήση τηλεπαρακολούθησης.

Στόχος είναι να δούμε τι νερό εξάγει η γεώτρηση και τι νερό έχουμε βεβαιώσει. Έχουμε επιλέξει τις γεωτρήσεις με τη μεγαλύτερη εξαγωγή νερού για να κάνουμε τις μετρήσεις μας.
Περιμένουμε το επόμενο διάστημα να ελέγξουμε την κατάσταση. Επίσης προσδοκούμε τη χρηματοδότηση τόσο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όσο και από τη Διαχειριστική Αρχή Κρήτης, ενώ μέσα στα επόμενα βήματα είναι η πρόσληψη υδρονομέων και εποπτών για τους υδρονομείς.
«Μέσα από τις προσλήψεις που θα κάνουμε θα μπορέσουμε να παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες, αλλά και να ελέγξουμε την κατάσταση με το νερό. Συγχρόνως με την τοποθέτηση ρολογιών στις δεξαμενές θα δούμε τι νερό αντλείται σε σχέση με τι νερό βεβαιώνεται. Έτσι θα εστιάσουμε εκεί και θα μπορέσουμε να έχουμε περισσότερο έλεγχο.

Μέχρι σήμερα αυτό που ισχύει είναι πως ο Δήμος Γόρτυνας, αδυνατεί να ελέγξει την κατάσταση.
«Αν δεν μπορείς να ελέγξεις την κατάσταση τότε δεν μπορείς να την αντιμετωπίσεις. Εμείς αυτή την εικόνα για το τι συμβαίνει θα την έχουμε σήμερα. Με δεδομένο ότι ήδη έχουμε κάνει τις απαραίτητες κινήσεις.  Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να μπει τέλος στην ανεξέλεγκτη κατάσταση. Υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα το επόμενο διάστημα να ολοκληρωθεί το έργο στις γεωτρήσεις. Αν δεν μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τελείως το πρόβλημα, τουλάχιστον να το περιορίσουμε», καταλήγει ο κ. Σχοιναράκης.

 

mesaralive.gr  29 June, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα