Πιερρακάκης: Πριν τα Χριστούγεννα η παρέμβαση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

https://www.reader.gr/  27 October, 2023 ΑΡΘΡΑ
Πιερρακάκης: Πριν τα Χριστούγεννα η παρέμβαση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

«Ιδιότυπο κρατικό μονοπώλιο στην ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση» χαρακτήρισε τα ελληνικά, δημόσια, πανεπιστήμια ο υπουργός Παιδείας και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ηκυβέρνηση θα προχωρήσει με νομοθετική πρωτοβουλία άμεσα στη Βουλή για το θέμα του κρατικού μονοπωλίου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, λέει στην ΕΡΤ και στον Απόστολο Μαγγηριάδη, ο υπουργός Παιδείας και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Επίλογος», ο κ. Πιερρακάκης δήλωσε πως «Ο πυρήνας είναι το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο και το τι πρέπει να κάνουμε με αυτό ως ναυαρχίδα σε αυτές τις συζητήσεις. Αλλά από την άλλη δεν μπορεί να έχουμε μια διεθνή ιδιαιτερότητα απαγόρευσης και ένα ιδιότυπο κρατικό μονοπώλιο στην ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αυτό πάμε να λύσουμε λοιπόν», συμπληρώνοντας πως «γι΄αυτό το λόγο θα προχωρήσουμε με θεσμική παρέμβαση, με νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία θα έρθει άμεσα στη Βουλή, θα παρουσιαστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο πριν το τέλος αυτής της χρονιάς, για να μπορέσουμε να κινηθούμε γρήγορα και πραγματικά να αντλήσουμε από όλες εκείνες τις δυνατότητες που έχουμε τόσα χρόνια και δεν το έχουμε καταφέρει για πάρα -  πάρα πολλούς λόγους μάλιστα».

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ψηφιακής ενισχυτικής διδασκαλίας ο κ. Πιερρακάκης δήλωσε πως το πρόγραμμα θα ξεκινήσει το Φεβρουάριο με δυο μαθήματα, τα Μαθηματικά και τη Γλώσσα και πως στόχος είναι το Σεπτέμβρη του 24, στην εκκίνηση της επόμενης σχολικής χρονιάς, να παρέχει το υπουργείο ενισχυτική διδασκαλία δωρεάν ψηφιακά για όλη την επικράτεια. Ενώ σε ό,τι αφορά τους αναπληρωτές, δήλωσε πως «το σύστημα αυτό είναι ήδη υπό διαμόρφωση, είναι ήδη σε εξέλιξη. Θεωρούμε ότι στις αρχές της επόμενης χρονιάς θα είναι έτοιμο και αυτό θα μας βοηθήσει να δούμε την πλήρη αποτύπωση των εκπαιδευτικών αναγκών».

Αναφορικά με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ ο Υπουργός Παιδείας είπε πως «Νομίζω ότι το ορθό είναι να μη σχολιάζουμε ποτέ το τι συμβαίνει στο εσωτερικό των άλλων κομμάτων. Και αυτό θα μου επιτρέψετε να το τηρήσω. Αυτό το οποίο θα πω είναι ότι σίγουρα αυτή τη στιγμή βλέπουμε μία κινητικότητα η οποία έχει πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Έχετε και από πίσω σας αυτή τη στιγμή που κάθεστε ένα γλυπτό το οποίο έχει δύο ζάρια. Νομίζω ότι οι ζαριές γενικά στην πολιτική δεν κάνουν πολύ καλό», ενώ σε ό,τι αφορά το μήνυμα των εκλογών ο κ. Πιερρακάκης είπε πως «η εντολή που έχει ο Κυριακός Μητσοτάκης και εμείς από εκείνον είναι γκάζι, όχι φρένο, μεταρρυθμίσεις, μεταρρυθμίσεις, μεταρρυθμίσεις, αλλαγές, αλλαγές, αλλαγές. Αυτές λοιπόν θα δει ο κόσμος σε όλα τα πεδία πολιτικής της κυβέρνησης και σίγουρα θα το δει στην παιδεία».

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

https://www.reader.gr/  27 October, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα