Πανώλη αιγοπροβάτων: Πώς αλλάζει τη… συνταγή του παραδοσιακού γαμοπίλαφου σε κέντρα στην Κρήτη
Η πανώλη των αιγοπροβάτων, φέρνει και… αλλαγές στα μενού των κέντρων που στεγάζουν τα γλέντια των γάμων και βαπτίσεων στην Κρήτη: Και αυτό γιατί παραδοσιακά εδέσματα που σερβίρονται σε γλέντια, όπως το γαμοπίλαφο, το αντικριστό και το οφτό αρνί αντικαταστάθηκαν από κοτόπουλο, χοιρινό και μοσχάρι.
Μιλώντας στο MEGA,ο Νεκτάριος Μωυσάκης πρόεδρος του σωματείου μαγείρων και ζαχαροπλαστών είπε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να βρούμε λύση ώστε να γίνουν οι εκδηλώσεις που πρέπει να γίνουν και έχουν πιεστεί εδώ και πάρα πολύ καιρό γιατί δε γίνεται διαφορετικά μετά την απαγόρευση που έγινε λόγω της πανώλης».
«Τουλάχιστον μέχρι τέλος του Αυγούστου θα ισχύσει ο περιορισμός αυτός. Αφού έτυχε αυτή η κατάσταση θα τη διαχειριστούμε» επεσήμανε.
Αν και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξουν τα σφαγεία σε Χανιά, Ρέθυμνο και Λασίθι, τα κέντρα προσαρμόζουν τα μενού τους αντικαθιστώντας το αρνί και το κατσίκι με άλλα κρέατα.
«Αυτά τα παραδοσιακά εδέσματα που δίνουμε εδώ στις εκδηλώσεις έχουν ένα πρόσημο παραδοσιακό και το περιμένουν όλοι. Θα διαχειριστούμε αυτήν την κατάσταση που υπάρχει και πιστεύω να λήξει σύντομα ο περιορισμός αυτός ώστε να γευτούμε ξανά τα παραδοσιακά εδέσματα» υπογράμμισε κλείνοντας ο Νεκτάριος Μωυσάκης.
Δείτε επίσης
-
Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
Σχετικά άρθρα
- ΥπΑΑΤ: Ξεκίνησε η πληρωμή αποζημιώσεων για πανώλη και ευλογιά
- Κτηνοτρόφοι: Ποιες αποζημιώσεις θα λάβουν για τα ζώα που επλήγησαν από πανώλη και ευλογιά
- Τσιάρας: Στα 250 ευρώ η αποζημίωση για κάθε ζώο που θανατώθηκε λόγω πανώλης
- Τέλος η πανώλη των αιγοπροβάτων για την Κρήτη
- Ανοίγουν την Δευτέρα τα σφαγεία των Μοιρών