“Πακέτο” στο περιφερειακό συμβούλιο τα τερατώδη αιολικά πάρκα

mesaralive.gr  20 May, 2016 ΚΟΣΜΟΣ
“Πακέτο” στο περιφερειακό συμβούλιο τα τερατώδη αιολικά πάρκα

Γιατί η επιτροπή Περιβάλλοντος έστειλε το θέμα στο ΠΣ- εγκρίθηκε η μελέτη για την παράκαμψη Σούδα προς αεροδρόμιο

Με…αρνητική “διάθεση” παραπέμφθηκαν στο περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης οι μεγάλες επενδύσεις στον τομέα των αιολικών πάρκων που σχεδίαζαν να κάνουν στην Κρήτη ΤΕΡΝΑ και Κοπελούζος.

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος που συνεδρίασε χθες ήταν έτσι κι αλλιώς αρνητική , αλλά για ένα τόσο μεγάλης σημασίας θέμα δεν θα μπορούσε παρά να πάρει την τελική (αρνητική) απόφαση το Συμβούλιο. Και θα είναι αρνητική όπως έχει ξεκαθαρίσει η πολιτική ηγεσία της περιφέρειας Κρήτης, το έχει πει και το υπουργείο το οποίο προανήγγειλε διαγωνιστική διαδικασία πλέον για τις ΑΠΕ. Κάτι που σημαίνει ότι η λογική «δεσμεύω βουνοκορφές» για να έχω τα καλύτερα ανεμολογικά στοιχεία δεν θα ισχύει πλέον.

Αυτή την αρνητική διάθεση διέβλεψαν και οι ίδιες οι εταιρείες οι οποίες με επείγοντα έγγραφά τους ζήτησαν από την Επιτροπή Περιβάλλοντος να «παγώσει» τις διαδικασίες χωρίς όμως να αποσύρουν τις αιτήσεις τους!

«Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο εάν αποσύρουν τις μελέτες» τονίζουν στην περιφέρεια αφού ο νόμος είναι σαφής: εάν παρέλθει συγκεκριμένο διάστημα και δεν απαντηθούν οι αιτήσεις τότε θεωρείται δεδομένη η έγκριση!

Αντιρρήσεις

Στην χθεσινή Επιτροπή Περιβάλλοντος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η μελέτη του δρόμου παράκαμψη Σούδας προς αεροδρόμιο. Μια μελέτη που αμφισβητήθηκε πολύ καθώς πρόκειται για ένα μεγάλο και κοστοβόρο έργο (8 χιλιόμετρα και το υπολογίζουν στα 80 εκατομμύρια ευρώ!). Πολιτικά πάντως η επιτροπή Περιβάλλοντος είπε ναι, με πολλές όμως αντιρρήσεις για τα περιβαλλοντικά του έργου.

Επίσης η επιτροπή αφιέρωσε μεγάλο μέρος της συζήτησης στην ενημέρωση που της έκαναν ιδιώτες για το σχέδιο προκλησης τεχνητής βροχής…

Επίσης έγινε ενημέρωση για την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που παρουσίασε ο ΟΛΗ για τη δημιουργία του υδατοδρομίου.

Ο ΟΛΗ εκπόνησε Τεχνική Μελέτη και Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την προσθήκη Υδατοδρομίου στο Λιμάνι Ηρακλείου με υπεύθυνο τον κ.Γ.Αλεξάκη .

Το Υδατοδρόμιο προβλέπεται εντός του Λιμένα και κοντά στο κτίριο του Ψυγείου.

 

 

ΠΗΓΗ: cretalive.gr

 

mesaralive.gr  20 May, 2016 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα