Οι δυο μαγικές τροφές με περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες για να καταπολεμήσουμε το λίπος σε κοιλιά

https://www.huffingtonpost.gr/  28 March, 2023 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ
Οι δυο μαγικές τροφές με περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες για να καταπολεμήσουμε το λίπος σε κοιλιά

Η κατανάλωση αρκετής πρωτεΐνης κάθε μέρα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να επιτύχουμε τους στόχους απώλειας βάρους και να θρέψουμε το σώμα μας όλη την ημέρα. Η πρωτεΐνη είναι ένα από τα τρία κύρια μακροθρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα μας για να λειτουργεί σωστά. Και, αντικαθιστώντας το λίπος και τους υδατάνθρακες στη διατροφή μας με πρωτεΐνη, μπορούμε να περιορίσετε τη λιγούρα μας όλη την ημέρα, να τροφοδοτήσουμε το σώμα για την επόμενη προπόνησή μας και να ενισχύσουμε τον μεταβολισμό μας για να κάψουμε λίπος.

Για να μάθουμε περισσότερα σχετικά με τις τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες που μπορούμε να τρώμε καθημερινά για να μειώσουμε το λίπος, ειδικά το λίπος στην κοιλιά, μιλήσαμε με τον Τζέσε Φέντερ, εγγεγραμμένο διαιτολόγο, διατροφολόγο και personal trainer στο My Crohns and Colitis Team, την Χέδερ Χανκς, διατροφολόγο στο Medical Solutions Barcelona και την Τρίστα Μπεστ, εγγεγραμμένη διαιτολόγο στην Balance One Supplements.

Πιστεύουν ότι τα μαύρα φασόλια και ο σολομός είναι μερικές από τις καλύτερες τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες που μπορούμε να τρώμε καθημερινά για να κάψουμε το κοιλιακό λίπος. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, όπως τα μαύρα φασόλια και ο σολομός, έχουν υψηλότερη θερμική επίδραση ή απαιτούν περισσότερη ενέργεια για την επεξεργασία, από το λίπος ή τους υδατάνθρακες. Έτσι, το σώμα πρέπει να εργαστεί σκληρότερα για να αφομοιώσει αυτά τα τρόφιμα και το σώμα μας καίει περισσότερες θερμίδες και σωματικό λίπος στη διαδικασία αυτή. Ας μάθουμε περισσότερα για τα οφέλη αυτών των τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες παρακάτω!

Μαύρα φασόλια

Σύμφωνα με ότι εξηγεί η Μπεστ, τα μαύρα φασόλια παρέχουν στο σώμα μας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και την ενέργεια που χρειάζεται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οπως λέει, αυτά τα φασόλια «συσκευάζουν έναν τόνο θρεπτικών συστατικών σε κάθε γεύμα, κάτι που είναι χρήσιμο όταν εργαζόμαστε για να λαμβάνουμε επαρκή πρωτεΐνη σε μια φυτική διατροφή και επίσης για να μειώσουμε τον προϋπολογισμό μας για τα παντοπωλεία».

Αλλά, δεν είναι μόνο για χορτοφάγους! «Η περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες αυτών των φασολιών», προσθέτει η ίδια, «θα μας κρατήσει χορτάτους και ικανοποιημένους για πολύ καιρό μετά το γεύμα και είναι ευεργετική για τη διατροφή των καλών βακτηρίων του εντέρου, δεσμεύει και απομακρύνει τις τοξίνες και τα απόβλητα από το σώμα κι ακόμη βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης. και το σωματικό βάρος».

Όχι μόνο η περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες στα μαύρα φασόλια είναι ευεργετική για την καύση λίπους, αλλά είναι επίσης «πλούσια σε πρωτεΐνη». Αυτά τα φασόλια είναι γνωστά για την υψηλή περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνες. «Η κατανάλωση τους μαζί με ρύζι είναι ο καλύτερος τρόπος για να λάβουμε και τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα», λέει η Μπεστ. Και τονίζει ότι τα μαύρα φασόλια μπορούν επίσης να τονώσουν το μεταβολισμό μας και να βοηθήσουν την πέψη

 

Ο Feder συμφωνεί και σημειώνει ότι «η πιο υγιεινή επιλογή φασολιών με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη που μπορεί να υποστηρίξει την απώλεια βάρους κατά τη γνώμη μου, είναι το μαύρο φασόλι». Τα μαύρα φασόλια έχουν μία από τις υψηλότερες περιεκτικότητες σε πρωτεΐνες μεταξύ των φασολιών, λέει, και τα μαύρα φασόλια είναι «επίσης ένα από τα χαμηλότερα» σε θερμίδες


«Η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες και χαμηλές σε θερμίδες μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της άπαχης μυϊκής μάζας ενώ ταυτόχρονα μας κρατά χορτάτους», εξηγεί ο Φέντερ. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε «να αισθανόμαστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να θέλουμε να τρώμε λιγότερο, υποστηρίζοντας την απώλεια βάρους». Συνιστά «να προσθέσουμε μισό φλιτζάνι μαύρα φασόλια στη διατροφή σας καθημερινά» για να αποκομίσετε αυτά τα οφέλη για την καύση λίπους.

Σολομός

Τα ψάρια, ιδιαίτερα ο σολομός, είναι μια άλλη εξαιρετική τροφή που πρέπει να ενσωματώσουμε στη διατροφή μας εάν θέλουμε να ενισχύσουμε το μεταβολισμό σας και να κάψουμε το λίπος της κοιλιάς. Όχι μόνο προσφέρει υγιή λίπη, αλλά έχει επίσης μια πλούσια ποσότητα πρωτεΐνης. Ο Χανκς εξηγεί ότι ο σολομός είναι «μια εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και βιταμίνης D». Έτσι, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα σε αυτό το λιπαρό ψάρι μπορούν να βοηθήσουν στη «μείωση της φλεγμονής, στη ρύθμιση της υγείας του ανοσοποιητικού και στην υποστήριξη της πέψης», τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν στο ταξίδι μας για απώλεια βάρους. Αυτά τα λιπαρά οξέα βοηθούν επίσης στην ενίσχυση των γερασμένων μαλλιών και νυχιών.

Η Χανκς συνιστά να τρώμε σολομό κάθε εβδομάδα και να συνδυάζουμε το ψάρι με κάποια άλλα λαχανικά που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. «Ας δοκιμάσουμε μια σαλάτα σολομού με λαχανικά χαμηλών υδατανθράκων για μεσημεριανό γεύμα για να προάγουμε τον κορεσμό, να αυξήσετε τα επίπεδα ενέργειας και να βελτιώσουμε την πέψη», λέει. Η ίδια σημειώνει επίσης ότι «ο σολομός ταιριάζει επίσης καλά με λαχανικά το βράδυ ή με μια [ομελέτα] το πρωί».

Φυσικά, η καύση του σωματικού λίπους και η οικοδόμηση μυών θα χρειαστούν περισσότερα από την κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Η σωστή άσκηση και η κατανάλωση αρκετού νερού είναι απαραίτητα για κάθε σχέδιο απώλειας βάρους. Όμως, η προσθήκη τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες όπως τα μαύρα φασόλια και ο σολομός μπορεί επίσης να παίξει σημαντικό ρόλο στη μείωση του σπλαχνικού λίπους.

 

https://www.huffingtonpost.gr/  28 March, 2023 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα