Νέες τουρκικές γελοιότητες- Καταγγέλουν σφαγές κατα την άλωση της Τριπολιτσάς

  24 September, 2021 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Νέες τουρκικές γελοιότητες- Καταγγέλουν σφαγές κατα την άλωση της Τριπολιτσάς

Την άλωση της Τριπολιτσάς, που έγινε πριν από 200 χρόνια, στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, «θυμήθηκε» το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, κάνοντας λόγο για «κτηνώδη σφαγή δεκάδων χιλιάδων Τούρκων». Remaining Time-0:00 Fullscreen Mute Η Τριπολιτσά αποτελούσε σημαντικό διοικητικό, στρατιωτικό και οικονομικό κέντρο της Πελοποννήσου κατά την Τουρκοκρατία. Περίπου έξι μήνες μετά την έναρξη επανάσταση του 1821 πολιορκήθηκε από τους επαναστατημένους Έλληνες, με τελικό αποτέλεσμα την άλωσή της στις 23 Σεπτεμβρίου. Η πτώση της ακολουθήθηκε από λεηλασία και σφαγή. Advertisement Η Τριπολιτσά είχε πολιορκηθεί από τους Έλληνες και δεκαετίες πριν, κατά τα Ορλωφικά, τα οποία κατέληξαν σε ήττα των επαναστατών και σφαγές και κτηνωδίες σε βάρος του ελληνικού πληθυσμού. Διαβάστε πως η τρομοκρατία, η βαρβαρότητα και η τυφλή βία των τουρκικών αρχών έδωσε στην Τριπολιτσά το προσωνύμιο «αθλία». Πως ο Χουρσίτ Πασάς προδόθηκε απ’ όλες τις γυναίκες του στο χαρέμι της πόλης

Σε μήνυμά του στο Twitter, το οποίο συνοδεύεται από χάρτη όπου φαίνεται να κυλάει αίμα από τη θέση της Τριπολιτσάς, το τουρκικό ΥΠΕΞ λέει τα εξής: «200 χρόνια έχουν περάσει από τότε που δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι σφαγιάστηκαν κτηνωδώς και χωρίς έλεος στην Τριπολιτσά. Αυτή η απάνθρωπη σφαγή είχε σκοπό να μην επιζήσει ούτε ένας Τούρκος στην Πελοπόννησο, και ως εκ τούτου γράφτηκε στην ιστορία ως μια μαύρη κηλίδα».

 

Σε δεύτερο tweet, το τουρκικό υπουργείο, απευθυνόμενο εμφανώς προς την Ελλάδα, προσθέτει πως «αυτοί που κάνουν το λάθος να κάνουν κήρυγμα σε άλλους παραποιώντας τα ιστορικά γεγονότα με κάθε ευκαιρία θα έπρεπε να ξέρουν πως οι δικές τους κτηνωδίες δεν θα υποβαθμιστούν ποτέ, και θα έπρεπε να αντιμετωπίζουν την αλήθεια με ειλικρίνεια». Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία συνεχίζει να αρνείται να αναγνωρίσει τις γενοκτονίες των Ποντίων Ελλήνων της Μικράς Ασίας, των Αρμενίων και των Ασσυρίων.

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

  24 September, 2021 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα