Συνεχίζεται η τουρκική προκλητικότητα-Προαναγγέλει γεωτρήσεις νότια της Κρήτης ο Ερντογάν
Συνεχίζει την εμπρηστική ρητορική και την εκτόξευση απειλών κατά της Ελλάδας, η τουρκική ηγεσία και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχοντας παράλληλα στραμμένο το βλέμμα στις προεδρικές εκλογές του καλοκαιριού.
Ο τούρκος πρόεδρος, σε συνέντευξη, αναφέρθηκε (ξανά) στην εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου «Tayfun», υποστηρίζοντας πως η Αθήνα «είναι εντός της εμβέλειάς του», ενώ συμπλήρωσε πως το βεληνεκές του, που τώρα φτάνει τα 561 χιλιόμετρα, «θα αυξηθεί». Σύμφωνα με τον Ερντογάν, μάλιστα, η δοκιμαστική εκτόξευση του εν λόγω όπλου «προκάλεσε πανικό στους Έλληνες».
Παράλληλα, προανήγγειλε γεωτρήσεις, νότια της Κρήτης, στα πλαίσια του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη Θράκη.
«Η Αθήνα είναι στην εμβέλεια του Tayfun»
«Η δοκιμή του Tayfun τρέλανε την Ελλάδα. Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε την τεχνολογία του βαλλιστικού πυραύλου Tayfun και θα αυξήσουμε το βεληνεκές του. Δηλαδή περισσότερο από 561 χιλιόμετρα. Βέβαια οι Έλληνες φοβήθηκαν καθώς και η Αθήνα είναι μέσα στην εμβέλεια του», είπε ο Ερντογάν και πρόσθεσε:
«Θα δώσουμε καλά νέα για πολλά άλλα. Έχουμε φέρει την αμυντική βιομηχανία μας σε αυτό το σημείο παρά τα εμπόδια. Το 2023, το εθνικό μαχητικό αεροσκάφος ελπίζουμε να βγει από το υπόστεγο. Θα θέσουμε σε λειτουργία την πρώτη από τις φρεγάτες μας, η οποία θα ενισχύσει τη δύναμή μας στις θάλασσες. Η ανάπτυξη πυραύλων συνεχίζεται εντός της Roketsan».
Να… «μαζευτεί η Ελλάδα»
Ο τούρκος πρόεδρος, κάλεσε παράλληλα την Ελλάδα να…μαζευτεί.
«Βέβαια η Ελλάδα την τελευταία περίοδο ακολουθεί μια επιθετική πολιτική κατά της Τουρκίας. Αυτό είναι απαράδεκτο. Απέναντι σε αυτή τη στάση δεν θα σιωπήσουμε και θα αντιδράσουμε όχι με λόγια αλλά με έργα. Έτσι η Ελλάδα θα πρέπει να μαζευτεί», είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα με την ΕΡΤ.
Αναφερόμενος στις έρευνες για φυσικό αέριο στη Μεσόγειο, ο Ερντογάν σημείωσε ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για ένα ενεργειακό κόμβο.
Γεωτρήσεις και Θράκη
«Το υπουργείο Ενέργειας κάνει εκτεταμένο έργο. Η περιοχή της Θράκης θεωρείται ως το πλησιέστερο μέρος για τη δημιουργία ενός ενεργειακού κόμβου για παραγωγή και διανομή φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Με τα γεωτρητικά και ερευνητικά πλοία που διαθέτουμε τόσο στη Μαύρη Θάλασσα όσο και στη Μεσόγειο, έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε γεωτρήσεις σε διάφορες πηγές και να εξάγουμε φυσικό αέριο και από εκεί και να το πουλήσουμε σε τρίτες χώρες», είπε, παρότι ΟΗΕ και Δύση δεν αναγνωρίζουν τα τουρκολιβυκά μνημόνια.
Συνέχισε δε, υποστηρίζοντας σύμφωνα με τον Σκάι που δημοσιεύει και σχετικούς χάρτες, ότι «έρχονται προτάσεις προς αυτή τη κατεύθυνση από διάφορες χώρες. «Πρώτη στη σειρά είναι η Λιβύη. Μάς λένε πως μπορούμε να μπούμε σε μια τέτοιου είδους συνεργασία. Υπάρχει αυτή η κατάσταση».
Και η Αγία Σοφία
Επιπλέον, αναφέρθηκε και στην Αγία Σοφία και μοιράστηκε αναμνήσεις των νεανικών του χρόνων, όταν μαζί με άλλους φίλους ομοϊδεάτες του συμμετείχε σε συγκεντρώσεις με σκοπό το μνημείο να γίνει τζαμί.
«Δόξα τω Θεώ είχαμε την τύχη να το ανοίξουμε. Είναι αδύνατο να το ξεχάσουμε αυτό. Σπάσαμε τις αλυσίδες και απελευθερώσαμε την Αγία Σοφία», είπε, προκλητικά.
Δείτε επίσης
- Μητσοτάκης: Έρχονται 12 νέες μειώσεις φόρων – Έκτακτο βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους
- Καιρός: Συννεφιά και 26αρια το Σάββατο – Πέφτει η θερμοκρασία από την Κυριακή
- Γίδα κοκκινιστή με μακαρόνια
- Ευλογιά προβάτων: Να εμβολιαστούν άμεσα τα αιγοπρόβατα, ζητά ο ΣΕΚ
- Άνδρας: Η κακή δίαιτα οδηγεί σε στυτική δυσλειτουργία – 8 τροφές «φάρμακα»
Σχετικά άρθρα
- Απάνθρωπο: Τούρκοι εγκατέλειψαν γυμνούς μετανάστες στις όχθες του Έβρου
- ΕΕ: «Ράπισμα» σε Τουρκία για απειλές κατά της Ελλάδας
- Οι προκλήσεις της Τουρκίας και οι ανησυχίες για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο
- ΚΥΣΕΑ: Η απάντηση της Ελλάδας στις τουρκικές προκλήσεις
- Πιο επιθετική η Τουρκία προς την Ελλάδα μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία