Nέες ταυτότητες: Διπλασιάζονται τα ραντεβού για Οκτωβριο και Νοέμβριο

  30 September, 2023 ΑΡΘΡΑ
Nέες ταυτότητες: Διπλασιάζονται τα ραντεβού για Οκτωβριο και Νοέμβριο

Σε διπλασιασμό των διαθέσιμων ραντεβού για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο αναμένεται να προχωρήσει η ΕΛ.ΑΣ καθώς παρατηρείται αυξημένη ζήτηση από την πλευρά των πολιτών για τις νέες ταυτότητες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η εν λόγω διαδικασία βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση με στόχο να μπορεί να εξυπηρετείται όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός πολιτών, που επιθυμεί να εκδώσει νέα ταυτότητα. Να σημειωθεί πως η διαθεσιμότητα των ραντεβού αλλά και των θέσεων εξυπηρέτησης των πολιτών που θέλουν να αποκτήσουν τις νέες ταυτότητες, ανά την επικράτεια θα μεταβάλλεται ανάλογα.

Μάλιστα, έχει ήδη παρατηρηθεί ότι σε Αττική και Θεσσαλονίκη, καθώς και στα Τ.Α. των πρωτευουσών των νομών τα διαθέσιμα ραντεβού για τις νέες ταυτότητες έχουν σχεδόν εξαντληθεί. Κατόπιν τούτου, από αύριο η ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με την ΓΓΠΣ θα εκκινήσει τη διάθεση ραντεβού και για τον μήνα Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, δηλαδή ακόμα 49.335 ραντεβού.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ., παράλληλα, εξυπηρετεί αντίστοιχο αριθμό εκτάκτων ραντεβού για ειδικούς λόγους (απώλεια ή κλοπή) καθώς και ευάλωτους πολίτες ή πολίτες με αδυναμία μετακίνησης μέσω των 60 κινητών κλιμακίων.

Εδώ και μία εβδομάδα, η διαδικασία έκδοσης νέων ταυτοτήτων εξελίσσεται ομαλά και στα 367 σημεία ανά την επικράτεια. Σε αυτά τα σημεία λειτουργούν 429 θέσεις εξυπηρέτησης πολιτών που μπορούν να φέρουν εις πέρας περίπου 50.000 αιτήσεις ανά μήνα. Μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί 98.241 ραντεβού έως τις 30.11.2023, εκ των οποίων έχουν δεσμευτεί περίπου 60.000 (61%), ενώ απομένουν προς χρήση για τους πολίτες περίπου 38.000 διαθέσιμα ραντεβού.

 

  30 September, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα