Ν.Δ- Τα πρόσωπα που “κλειδώνουν” τα ψηφοδέλτια και οι πιθανές ημερομηνίες εκλογών

  05 December, 2022 ΑΡΘΡΑ
Ν.Δ- Τα πρόσωπα που “κλειδώνουν” τα ψηφοδέλτια και οι πιθανές ημερομηνίες εκλογών

Η τριανδρία που έχει αναλάβει την κατάρτιση τους και αποτελείται από τον γραμματέα του κόμματος Παύλο Μαρινάκη, τον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού Γιάννη Μπρατάκο και τον στενό συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη Θανάση Νέζη, έχει ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος του έργου της και αναμένεται λίγο πριν τις γιορτές να παραδώσει στον πρωθυπουργό τις λίστες με τα ψηφοδέλτια ώστε να δώσει την τελική έγκριση. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα υπάρχουν κενές από μία θέση σε ορισμένες μεγάλες εκλογικές περιφέρειες ώστε είτε να συμπεριληφθούν κάποια γνωστά ονόματα που θα «κλείσουν» τελευταία στιγμή είτε ορισμένα πρόσωπα που έχει επιλέξει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης και δεν είναι ακόμα γνωστά σε άλλους. Και βέβαια το ψηφοδέλτιο Επικρατείας όπου την επιλογή όλων των υποψηφίων θα κάνει ο κ. Μητσοτάκης πλησιάζοντας προς τις εκλογές.

Περιοδείες και προβολή του κυβερνητικού έργου ενόψει εκλογών

Έτσι, από τις αρχές του νέου έτους η ΝΔ θα είναι έτοιμη σε όλα τα επίπεδα για την εκλογική αναμέτρηση με το κόμμα να δουλεύει εδώ και καιρό στο κόκκινο με την ενεργοποίηση όλων των στελεχών και περιοδείες σε όλη την χώρα για την προβολή του κυβερνητικού έργου. Αυτό που απομένει είναι η ακριβής ημερομηνία των εκλογών με τους πάντες να περιμένουν την απόφαση του κ. Μητσοτάκη. Κυβερνητικά στελέχη σπεύδουν τις τελευταίες ημέρες να βάλουν φρένο σε οποιαδήποτε συζήτηση για προκήρυξη τους εντός του Ιανουαρίου ή στις αρχές Φεβρουαρίου επιχειρώντας να σταματήσουν την φημολογία που είχε αναπτυχθεί εσχάτως. Δεν ήταν τυχαία η αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι
«από την άνοιξη και μετά κανείς μπορεί να περιμένει τις εκλογικές διαδικασίες», που έγινε σε συνεννόηση με τον κ. Μητσοτάκη.

Οι πιθανές ημερομηνίες των εκλογών

Στο ερώτημα αν πρόκειται για μια προσπάθεια να διατηρήσει ο πρωθυπουργός την ελάχιστη πιθανότητα αιφνιδιασμού που του απομένει ως προς την ημερομηνία των εκλογών ή έχει οριστικοποιηθεί ότι θα γίνουν στο τέλος της Άνοιξης, όπως είναι φυσικό, όλοι μιλούν για προσπάθεια εξάντλησης της τετραετίας. Αυτό, όμως, δεν αποθαρρύνει μέλη της κυβέρνησης και βουλευτές να βάζουν στο τραπέζι της συζήτησης όλες τις Κυριακές από τον Μάρτιο και μετά με επικρατέστερες στις 19 ή 26 Μαρτίου και 2 ή 9 Απριλίου. Ένα ισχυρό επιχείρημα για αυτές τις ημερομηνίες είναι ότι έως το τέλος Μαΐου θα έχει γίνει και η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση χωρίς να διαταραχθεί η τουριστική σεζόν και η διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων στις αρχές Ιουνίου.

Στην Τρίπολη σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός συνεχίζει τις περιοδείες και σήμερα θα επισκεφθεί την Τρίπολη όπου ακολουθώντας το μοντέλο που ξεκίνησε από την περιοδεία στην Αχαΐα, θα συνοδεύεται από κυβερνητικό κλιμάκιο, θα έχει συναντήσεις και ανοικτή συζήτηση με φορείς, θα επισκεφθεί έργα που είναι σε εξέλιξη ώστε να δώσει το μήνυμα «το είπαμε το κάναμε» και να αναφερθεί στον προγραμματισμό νέων.  

 

  05 December, 2022 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα