Ψηφοδέλτια ΝΔ: Τα ονόματα για τις κενές θέσεις, τα φαβορί για το Επικρατείας

  31 March, 2023 ΑΡΘΡΑ
Ψηφοδέλτια ΝΔ: Τα ονόματα για τις κενές θέσεις, τα φαβορί για το Επικρατείας

Ήδη έχουν γίνει πολλές μεμονωμένες ανακοινώσεις ονομάτων τις τελευταίες ημέρες και στόχος είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία σύντομα, ώστε οι υποψήφιοι «να πάνε στις περιφέρειές τους για το Πάσχα έχοντας επίσημα το χρίσμα», όπως το θέτει συνεργάτης του πρωθυπουργού.

Η πλειοψηφία των ονομάτων έχει κλειδώσει και, σύμφωνα με πληροφορίες, απομένει μία συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την ομάδα που έχει αναλάβει τη συγκρότησή τους (Γιάννης Μπρατάκος, Παύλος Μαρινάκης, Θανάσης Νέζης) για να οριστικοποιηθεί η κάλυψη των κενών που έχουν μείνει. Αυτά υπολογίζονται περίπου 15 στις περιφέρειες της Πιερίας, της Πέλλας, στην Κέρκυρα, όπου απομένει μία γυναίκα για να ολοκληρωθεί το ψηφοδέλτιο, του Λασιθίου, της Άρτας, της Λάρισας και της Α΄ Θεσσαλονίκης. Ξεχωριστή περίπτωση θεωρείται το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, το οποίο αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του πρωθυπουργού και το οποίο θα γίνει γνωστό μετά την επίσημη προκήρυξη των εκλογών.

«Κλειδώνει» το όνομα του Θόδωρου Σκυλακάκη για το Επικρατείας

Ο κ. Μητσοτάκης κάνει ο ίδιος τις επαφές με τα πρόσωπα που έχει στο μυαλό του και το μόνο όνομα που θεωρείται αυτή τη στιγμή «σίγουρο» για εκλόγιμη θέση είναι του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θόδωρου Σκυλακάκη. Πιθανότητες έχει για μία εκλόγιμη θέση ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, ενώ έχουν ακουστεί και τα ονόματα της Μίνας Γκάγκα και της Σοφίας Μπεκατώρου, χωρίς να συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες.

Τα ονόματα που μένουν εκτός ψηφοδελτίων και οι «πράσινοι» υποψήφιοι

Χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι οριστικά εκτός ψηφοδελτίων θα μείνουν η Μαρία Σπυράκη, η Σοφία Νικολάου και ο Θέμης Χειμάρας. Για την κυρία Νικολάου ήταν ήδη γνωστό, μετά και από δική της δήλωση, αλλά για την κυρία Σπυράκη στην Α΄ Θεσσαλονίκης και τον κ. Χειμάρα στη Φθιώτιδα η δήλωση του κ. Οικονόμου έβαλε τέλος στις όποιες ελπίδες είχαν να επανεξεταστεί η περίπτωσή τους.

Διακριτή θέση στα γαλάζια ψηφοδέλτια έχουν υποψήφιοι οι οποίοι προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και τον ευρύτερο χώρο του Κέντρου. Παρότι ήδη έχουν θητεύσει στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα διεκδικήσουν για πρώτη φορά την ψήφο με τη Νέα Δημοκρατία ο Κυριάκος Πιερρακάκης στην Α΄ Αθήνας και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας. Στην Αρκαδία θα είναι υποψήφιος ο Απόστολος Σπυρόπουλος, γιος του αείμνηστου υπουργού του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτου Σπυρόπουλου, ενώ εκ νέου υποψήφιος θα είναι στην Ξάνθη ο Δημήτρης Σαλτούρος, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και «μεταγραφή» στη ΝΔ από τις εκλογές του 2019. Από την Κεντροαριστερά προέρχεται και ο καθηγητής Πανεπιστημίου Ναπολέων Μαραβέγιας, που θα διεκδικήσει την εκλογή του στη μονοεδρική της Κεφαλονιάς.

ΝΔ: Οι γυναίκες των ψηφοδελτίων

Πολλές είναι και οι παρουσίες γυναικών στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας που σηματοδοτούν το άνοιγμα στους ψηφοφόρους του Κέντρου. Στην Α’ Αθήνας θα είναι υποψήφια η αντιδήμαρχος Αθηναίων Άννα Ροκοφύλλου, κόρη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Ροκόφυλλου. Στο Ηράκλειο θα είναι υποψήφια η Γωγώ Μηλάκη, η οποία είναι εκλεγμένη περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό του Σταύρου Αρναουτάκη, στα Χανιά η Χαρίκλεια Ντερμανάκη, η οποία το 2012 ήταν υποψήφια στον ίδιο νομό με το ΠΑΣΟΚ, ενώ η Ελευθερία Φτακλάκη θα είναι υποψήφια στα Δωδεκάνησα, όπου το 2019 είχε διεκδικήσει την εκλογή της με το ΚΙΝΑΛ και μέχρι το 2022 ήταν τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του κόμματος.

 

  31 March, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα