Μύθοι και αλήθειες για τους κοιλιακούς

mesaralive.gr  30 May, 2015 ΚΟΣΜΟΣ
Μύθοι και αλήθειες για τους κοιλιακούς

Οι κοιλιακοί – το πολυπόθητο six pack αγγλιστί – είναι ίσως η πιο δημοφιλής… μυϊκή ομάδα αυτήν την περίοδο.

Πολλοί άνδρες, αλλά και γυναίκες, θέλουν να «φανεί» η συγκεκριμένη περιοχή εν όψει καλοκαιριού.

Όμως όπως συμβαίνει και με οτιδήποτε έχει να κάνει με αδυνάτισμα τη σήμερον ημέρα, οι κοιλιακοί και η εκγύμνασή τους συγκεκριμένα συνοδεύονται από μια σειρά μύθων και παραπλανήσεων.

Παρακάτω ξεδιαλύνουμε επτά από αυτούς.

 

Κάποιοι γεννιούνται με six pack

Σίγουρα, ορισμένοι είναι… ευλογημένοι με σούπερ μεταβολισμό και δεν χρειάζονται ιδιαίτερη προσπάθεια για να δείξουν γραμμωμένοι.

Όμως όλοι οι υπόλοιποι δεν έχουν το ίδιο προνόμιο.

Όπως λένε οι ειδικοί, όλοι οι άνθρωποι έχουν πανέμορφους κοιλιακούς, απλά οι κοιλιακοί αυτοί κρύβονται κάτω από ένα στρώμα λίπους.

Ο μόνος τρόπος για να αποκτήσει κανείς την όψη του six pack είναι να χαμηλώσει το συνολικό σωματικό του λίπους μέσα από υγιεινή διατροφή και άσκηση.

 

Η άσκηση μπορεί να αντισταθμίσει την κακή διατροφή

Όσο και να λιώνετε στον διάδρομο και στα ροκανίσματα κάθε πρωί, δε θα αποκτήσετε ποτέ εμφανείς κοιλιακούς αν τρώτε τον άμπακο.

Η σωστή διατροφή – ανεξαρτήτως άσκησης – είναι το κλειδί το οποίο θα σας οδηγήσει στο πολυπόθητο αποτέλεσμα.

Αποφύγετε λοιπόν τις επεξεργασμένες τροφές, και προτιμήστε άπαχη πρωτεΐνη, φρούτα, λαχανικά, «καλά» λιπαρά και προϊόντα ολικής άλεσης.

 

Συγκεκριμένες τροφές «καίνε» το λίπος στην κοιλιά

Η διατροφή δεν κάνει… διακρίσεις ανάλογα με το μέρος του σώματος που θέλουμε να εστιάσουμε.

Είναι λογική των εταιρειών να μας κάνουν να νομίζουμε ότι ορισμένα τρόφιμα στοχεύουν στην καύση του λίπους της κοιλιάς.

Σίγουρα υπάρχουν τρόφιμα ή σκευάσματα τα οποία βοηθούν στο αδυνάτισμα, όπως για παράδειγμα τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, όμως κανένα από αυτά δεν «στοχεύει» στην μείωση του λίπους στους κοιλιακούς.

 

Τα ροκανίσματα είναι η μόνη αποτελεσματική άσκηση

Σίγουρα τα ροκανίσματα είναι μια αρκετά αποτελεσματική κίνηση για να στοχεύσετε τους μύες της κοιλιάς, όμως δεν είναι η μόνη.

Οι κοιλιακοί για να γυμναστούν ολοκληρωμένα, χρειάζονται ποικιλία ερεθισμάτων και τα ροκανίσματα είναι μόνο μία εναλλακτική.

Δοκιμάστε σανίδες πλάγιες και κανονικές, άρσεις ποδιών με fitball και στροφές κορμού στην τροχαλία για καλύτερα αποτελέσματα.

 

Υπάρχει τρόπος να γυμνάσετε τους «κάτω» κοιλιακούς

Πολλοί άνδρες θεωρούν ότι το κάτω μέρος της κοιλιάς τους είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα και ότι μπορούν να εστιάσουν σε αυτό.

Αρχικά, το κάτω μέρος των κοιλιακών δεν είναι σε χειρότερη κατάσταση από το πάνω, απλά εκεί τείνει να συσσωρεύεται το κοιλιακό λίπος (και) στους άνδρες.

Εν συνεχεία, δε μπορείτε να γυμνάσετε μόνο το κάτω μέρος, όσο και να προσπαθήσετε.

Ο ορθός κοιλιακός, όπως είναι η σωστή ονομασία των κοιλιακών, είναι ένας μυς και κάθε φορά που γυμνάζεται, γυμνάζεται ολόκληρος.

 

Συγκεκριμένος εξοπλισμός στοχεύει καλύτερα στους κοιλιακούς

Σίγουρα το BOSU, η Fitball, τα Ab Rollers και οι ιμάντες μπορούν να γυμνάσουν αρκετά καλά τους κοιλιακούς σας, αλλά αν είστε στο σπίτι υπάρχουν το ίδιο αποτελεσματικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε με το βάρος του σώματός σας και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, όπως σανίδες και pikes.

Δε θα πρέπει να γυμνάζετε τους κοιλιακούς κάθε μέρα Παλαιότερα ο συγκεκριμένος μύθος ήταν… αλήθεια μιας και υπήρχε η πεποίθηση ότι οι κοιλιακοί δεν πρέπει να γυμνάζονται σε καθημερινή βάση.

Πλέον οι ειδικοί τείνουν προς την σύσταση της καθημερινής εκγύμνασης των κοιλιακών, αρκεί αυτή να γίνεται με διαφορετικές ασκήσεις κάθε φορά και όχι με την επανάληψη των ροκανισμάτων, τα οποία ενδεχομένως να προκαλέσουν προβλήματα σε μέση και αυχένα αν γίνονται σε καθημερινή βάση.

 

Πηγή: in2life.gr

 

mesaralive.gr  30 May, 2015 ΚΟΣΜΟΣ