Μπαράζ: Έτσι γράφει ιστορία ο ΑΟΤ την Κυριακή!

https://www.neakriti.gr/  02 June, 2022 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Μπαράζ: Έτσι γράφει ιστορία ο ΑΟΤ την Κυριακή!

Ο «τελικός» με την Αγία Παρασκευή έρχεται και στο Τυμπάκι επικρατεί ξεσηκωμός

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 ΕΠΣΗ ήταν για τον ΑΟ Τυμπακίου ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε! Η άνοδος στην Γ' Εθνική αποτελεί τώρα μια ιστορική πρόκληση! Μια πρόκληση και μια ευκαιρία που οι Μεσαρίτες είναι αποφασισμένοι να μην την αφήσουν να χαθεί.

Άλλωστε κρατούν πιο δυνατά από ποτέ στα χέρια τους αυτή την επιτυχία, απέχοντας μόνο 90 λεπτά για να γράψουν ιστορία και ο ΑΟΤ να ανέβει για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Γ' Εθνική! Το «διπλό» στο Μελιδόνι και το γεγονός ότι ο ΑΟΤ έκανε το απόλυτο «3Χ3 απέναντι στις ομάδες της Κρήτης (Νίκη Σητείας, Απόλλων Αγ.Ιωάννη, Αστέρα Περάματος), συν ο χρυσός όπως αποδεικνύεται βαθμός με τον Βύζαντα Μεγάρων, έχουν φέρει την ομάδα του Μιχάλη Κουτεντάκη σε θέση ισχύος για να πάρει το ένα από τα τρία εισιτήρια.

Ρεαλιστικά, η συντριπτική πλειοψηφία των σεναρίων ανόδου είναι υπέρ του και θα μείνει εκτός Γ' Εθνικής μόνο αν αυτοκτονήσει και με συνδυασμό αποτελεσμάτων.

Τι ισχύει στις ισοβαθμίες

Πριν αναλύσουμε τα σενάρια ανόδου, πρέπει να δούμε τι ακριβώς ισχύει στα σενάρια ισοβαθμιών. Η μεγάλη διαφορά σε σχέση με το πρωτάθλημα είναι ότι δεν ισχύουν τα αποτελέσματα μεταξύ των ομάδων, ούτε η διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια. Πρώτο κριτήριο είναι τα συνολικά γκολ, καθώς είναι διαφορετική η μορφή των μπαράζ (μονοί αγώνες) και όχι διπλοί (εντός-εκτός έδρας). Μάλιστα, με έγγραφό της η Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ γνωστοποίησε σχετικά με τα κριτήρια ισοβαθμίας του Πρωταθλήματος Πρωταθλητών Ε.Π.Σ. ότι ισχύουν τα κάτωθι:

Διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του ειδικού Πρωταθλήματος που έχει η κάθε Ομάδα εκ των ισοβαθμούντων
Καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του ειδικού Πρωταθλήματος που έχει η κάθε Ομάδα εκ των ισοβαθμούντων
Καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων του ειδικού Πρωταθλήματος που έχει η κάθε Ομάδα εκ των ισοβαθμούντων

Διευκρινίζεται ότι λόγω του ότι οι αγώνες του ως άνω Πρωταθλήματος είναι μονοί και δεν διεξάγονται σε ουδέτερο γήπεδο, δεν μπορούν να ισχύσουν οι 2 πρώτες περιπτώσεις (i και ii ) του Άρθρου 20 παρ 5 του Κ.Α.Π. που αφορούν τους μεταξύ των ισοβαθμούντων ομάδων αγώνες.

Πριν το φινάλε, η κατάσταση στην βαθμολογία είναι η εξής:

Βαθμολογία (6 Αγώνες)

Αγία Παρασκευή 10 (17-4)
Ελλάς Ποντίων 10 (12-5)
ΑΟ Τυμπακίου 10 (6-4)
Βύζας Μεγάρων 8 (10-3)
Απόλλων 7 (5-9)
Αστέρας Περάματος 3 (2-19)
Νίκη Σητείας 3 (1-8)

 

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής

Αστέρας Περάματος - Απόλλων

ΑΟΤ - Αγία Παρασκευή

Ελλάς Ποντίων - Βύζας Μεγάρων

Ρεπό: Νίκη Σητείας

 

 

Τα σενάρια ανόδου

Με βάση τα παραπάνω, τα σενάρια για την άνοδο είναι τα εξής:

1) Ο ΑΟ Τυμπακίου με νίκη ή ισοπαλία επί της Αγ. Παρασκευής εξασφαλίζει 100% την άνοδο. Σημειώνουμε ότι η Αγ. Παρασκευή με +13 στα γκολ έχει «κλειδώσει» την άνοδο, άρα δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον στο τελευταίο παιχνίδι.

2) Ο ΑΟ Τυμπακίου ακόμα και με ήττα έχει πολλές ελπίδες για να εξασφαλίσει ένα από τα τρία εισιτήρια, φτάνει να μην νικήσει ο Βύζας εκτός έδρας την Ελλάς Ποντίων ή ο Απόλλων Αγ. Ιωάννη να μην νικήσει με +5 γκολ το Πέραμα!

3) Το πιο κρίσιμο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής βαθμολογικά είναι το Ελλάς Ποντίων-Βύζας. Η Ελλάς Ποντίων με νίκη ή ισοπαλία εξασφαλίζει την άνοδο ενώ ο Βύζας Μεγάρων για να ελπίζει θέλει μόνο νίκη!

4) Ο Απόλλων Αγ.Ιωάννη έχει μαθηματικές ελπίδες αλλά θέλει ακραίο συνδυασμό αποτελεσμάτων, καθώς πρέπει να νικήσει με +5 γκολ το Πέραμα, να χάσει ο ΑΟΤ και ο Βύζας να μην νικήσει την Ελλάς Ποντίων.

 

https://www.neakriti.gr/  02 June, 2022 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα