Μπακαλιάρος σκορδαλιά: 7 συνταγές για την 25η Μαρτίου που θα λατρέψει όλη η οικογένεια!
Δεν είναι και η πιο εύκολη δουλειά να φτιάξουμε παστό μπακαλιάρο τηγανητό στο σπίτι. Είναι το ξαλμύρισμα, που θέλει τον χρόνο του (από μιάμιση έως δυο μέρες ανάλογα με τον μπακαλιάρο), το κουρκούτι, που έχει τα μυστικά του, ενώ και το τηγάνισμα χρειάζεται προσοχή: θέλει μπόλικο λάδι και δυνατή φωτιά. Τον αξίζει όμως τον χρόνο που θα του αφιερώσουμε! Όταν ο μπακαλιάρος φτάνει στο τραπέζι χρυσαφένιος και λαχταριστός, σε αποζημιώνει και με το παραπάνω. Παρακάτω θα βρείτε διάφορες συνταγές για το ψάρι που έχει την τιμητική του την 25η Μαρτίου ούτως ώστε να διαλέξετε όποια σας αρέσει: μπακαλιάρο με λεπτή τραγανή κρούστα ή αφράτο σαν λουκουμά, με διάφορες σκορδαλιές, που τον συνοδεύουν παραδοσιακά αλλά και μπακαλιαροκροκέτες και μπακαλιαροκεφτέδες, που αρέσουν ιδιαίτερα στους μικρούς της παρέας. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Η σωστή επιλογή του μπακαλιάρου
Σημαντικό είναι να επιλέξουμε ένα κομμάτι μπακαλιάρου καλής ωρίμασης. Θα πρέπει να είναι λευκόσαρκο, με εύκαμπτο κρέας, ιδανικά να διατηρεί ακόμη το σκούρο δέρμα του και να έχει καλή μυρωδιά. Ο καλύτερος μπακαλιάρος είναι ισπανικής ή πορτογαλικής προέλευσης, ενώ εκλεκτός θεωρείται και ο μπακαλιάρος της Ισλανδίας και της Νορβηγίας. Τα καλύτερα κομμάτια του είναι τα χοντρά φιλέτα από το κάτω μέρος της κοιλιάς, καθώς σε αυτό το σημείο το ψάρι δεν έχει ρουφήξει πολύ αλάτι και δεν έχει πολλά κόκαλα. Στην αγορά βρίσκουμε και κατεψυγμένο φιλέτο μπακαλιάρου, που είναι ελαφρώς αλατισμένο και δεν χρειάζεται ξαλμύρισμα.
Δείτε επίσης
-
Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις