Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια στο φούρνο
Υλικά
Δοσομετρητής
Λήψη Υλικών
Για το κοκκινιστό μοσχάρι με μακαρόνια στο φούρνο
1 1/2 kg μοσχάρι κομμένο σε μικρές μερίδες (χτένι από τη σπάλα ή στηθοπλευρά) (ή αρνί)
1/2 φλ. ελαιόλαδο
500 γρ. μακαρόνια χοντρά με τρύπα (Νο2)
2 ξερά κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένα
1 φλ. κόκκινο κρασί
5-6 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ξυλάκι κανέλα
3-4 μοσχοκάρφια (γαρίφαλα)
6 ώριμες τριμμένες ντομάτες
Αλάτι
Πιπέρι
1/2 φλ. λαδοτύρι τριμμένο
Διαδικασία
Για το μοσχάρι
Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το μοσχάρι απ’ όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να γίνει διάφανο για λίγα λεπτά. Τέλος ρίχνουμε το σκόρδο.
Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί όλο το υγρό, τότε προσθέτουμε τις ντομάτες.
Βάζουμε τα μυρωδικά σε τουλπανάκι, το δένουμε και το ρίχνουμε στο φαγητό.
Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει καλά.
Αν σωθούν τα υγρά του και δούμε ότι δεν έχει ψηθεί συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό.
Το κρέας στο τέλος πρέπει να μείνει με μια παχιά σάλτσα, σχεδόν με το λαδάκι του.
Μοσχάρι με μακαρόνια φούρνου
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.
Πασπαλίζουμε λίγο τυρί σε πυρίμαχο ή σε γιουβέτσι (σκεύος).
Στρώνουμε μία στρώση μακαρόνια, μία μοσχάρι και σάλτσα και τέλος μία στρώση τυρί.
Επαναλαμβάνουμε: μακαρόνια, μοσχάρι, σάλτσα και τελειώνουμε πάλι με το τυρί.
Ροδίζουμε για λίγα λεπτά στο γκριλ να λιώσει το τυρί.
Το κόβουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε με σπάτουλα για να μη διαλύεται.
Δείτε επίσης
- Ρωσία: Ξεκίνησε μαζική παραγωγή κινητών πυρηνικών καταφυγίων - Φόβοι για επέκταση του πολέμου
- Ι.Ν Αγίας Αικατερίνης: Το πρόγραμμα των εορτασμων
- Κοτόπουλο με λινγκουίνι και σάλτσα μουστάρδας
- Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες την περίοδο των Χριστουγέννων - Μέχρι 10% η αύξηση στο κόστος
- Δημοτικά σχολεία: Ανησυχία των διευθυντών για τη μείωση του μαθητικού πληθυσμού